23 Nisan 2018 Pazartesi

Emzirirken gaz yapmayan yiyecekler

Emzirirken gaz yapmayan yiyecekler listesini bu yazımızda okuyabilirsiniz.Birçok anne çocukları için yeterince süt üretmediğini düşünür. Yeni anne olmuş kadınlarda yeterli anne sütünün gelmediği endişesini yaşarlar. Bazı annelerde de yeterli süt yoktur, sütü gelmez. Annenin sütünün gelmemesi genellikle bazı hastalıklar, doğum kontrol hapları, beslenme düzenin eksik olması, sebze ve meyve gibi besinlerin tüketilmemesidir. Bebeğin yeterli süt alamaması yetersiz beslenmesine neden olur. Bu nedenden dolayı Bebekte bağışıklık sistemi gibi zihinsel ve fiziksel rahatsızlıklar yol açabilir.


anne-emzirirken-gaz-yapmayan-yiyecekler


Emzirirken ne yemeli, ne yememeli


Doktorlar uzun süre anne sütü ile beslenmesinin faydalı olduğunu belirtmiştir. Emziren anneler gaz olmaması için ne yemeli ve anne sütünün artması için bazı bitkisel ve doğal çözümlerle de denenmesinde fayda vardır. Çemen otu, süt üreten bezlerin uyarıcı olarak kullanılır. Anne sütünü artırmaya yardımcı olan, phytoestrogens içerir. Ter bezlerini uyararak meme dokularını uyarır. Bir çorba kaşığı çemen otunu bir bardak su içinde geceden ıslatılmak koşuluyla bu bir bardak çemen otu tohumu ile birlikte beş dakika kaynatılır. Olumlu sonuçlar elde edene kadar, her sabah çay kıvamında içebilirsiniz.Anne emzirirken gaz yapmayan yiyecekler tüketmesi, bebeğini emzirdiğinde, bebeğin gaz yapmadan rahat uyumasını sağlar.


 


Anne emzirirken gaz yapmayan yiyecekler ve içecekler içerisinde rezene çayı da anne sütünü çoğaltmaya yardımcı olur. Bu bitkide süt getirici bir enzim içerir, bu enzim vücutta daha fazla süt üretmesine yardımcı olur. Rezene sindirime yardımcı olur, ağlama krizine giren bebeklere bu ağlama atakların önlenmesine yardımcı olur. Bir çorba kaşığı Rezene tohumunu bir fincan suya ekleyerek, kapağı kapatılarak yarım saat bekletilerek dinlendirilir. Arkasından süzülerek içilir. Günde bir kez içiniz.


Emziren anne ne yemeli listesi


Kimyon, tohumu da süt üretmeye teşvik eder, kimyon tohumu sindirimi geliştirir kabızlık mide asidi artışı ve şişkinlik gibi durumları yatışmasını sağlar. Doğumdan sonra anneler için güç ve zindelik sağlayan demir içerir ve kaynağıdır bir çay kaşı kimyon bir çay kaşı şeker ile karıştırılarak ve bu karışım bir bardak ılık süte eklenerek her gün birkaç hafta boyunca uyumadan önce içilir.


Tarçın anne sütünün ihtiyacının sağlanmasını, çoğaltmaya yardımcı olan bileşikler içerir. Emziren anneler tarçın tükettiğinde anne sütünün lezzeti de artar. Doğum sonrası adet oluşumuna gecikme olmamasına yardımcı olur erken gebeliklere engeller bir tutam toz tarçın ve yarım çay kaşığı bal karıştırılır. Bir bardak ılık su da eklenir. Bir ya da iki ay boyunca her akşam yatmadan önce uygulanır. Sarımsak anne sütünü çoğalmasını sağlar.


Sarımsak yiyen ve emziren anneler de süt artışı yaşanırken anne sütünün tadı da değişir doğal bir antibiyotik olduğu için bebeğin sağlığı açısından da etkilidir üç diş sarımsak rendelenerek rendelenmiş olan sarımsak bir fincan su içerisine konur kardeşim su miktarı yaklaşık dörtte biri kadar ağzına kadar kaynatılır bir bardak süt karışıma eklenir ve biraz daha kaynatılır ardından içerisine yarım çay kaşığı bal içinde karıştırılır ve süzülür elde edilen bu karışım günde bir kez sabahları içilir.


Fesleğen, annelerin süt miktarının çoğalmasına yardımcı olur. Sütün çoğalmasını teşvik eder sakinleştirici etkisi vardır içerisinde demir vitamin ve karo ten bulunmaktadır anne ve bebeği birçok hastalıklardan korur, bir tencere suya yedi ya da sekiz adet ince doğranmış veya kıyılmış fesleğen yaprağı konur bir 2 dakika kaynatılarak soğuması ve demlenmesi için yaklaşık 5 dakika kadar beklenir. Anne emzirirken gaz yapmayan yiyecekler tüketirken bebeğinde daha uysal ve daha gazdan dolayı huzursuzluk yaratacaktır.Ayrıca bu karışım süzülür tat kalkmak için içine bir çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz doğum sonrası dönemde birkaç ay boyunca günde iki kez içilebilir.


gaz yapmayan yiyecekler nelerdir


gaz yapmayan yiyecekler nelerdir  inceleyelim. Yulaf ezmesi, süt üretimini arttırır anne sağlığı için oldukça faydalıdır yulaf ezmesi demir açısından da zengin bir besindir demir eksikliği görülen annelere tavsiye edilir. Stresi azaltmaya da yardımcı olur.


anne-emzirirken-gaz-yapmayan-yiyecekler-
Anne emzirirken gaz yapmayan yiyecekler

Havuç ve incir kürü, Anne sütünü çoğaltır yüksek miktarda beta karoten içerir beta karoten yeni doğmuş bebeklerde büyüme için faydalıdır taze meyve suyu yapmak için iki havuç ve iki soyulmuş incir meyve sıkacağında sıkılarak tercihinize göre bal ya da muz ekleyerek bu karışımı hafta boyunca günde bir kez içebilirsiniz. Anne sütünü arttırmak için yapılması gereken hem anne hem de bebek sağlığı için su tüketimi oldukça önemlidir, sık sık içilen sudan dolayı anne sütünde çoğalma da olacaktır. Düzenli ve dengeli bir besleyici beslenme zamanı oluşturulmalıdır.


Bebek sık sık emzirmelidir. Emzirmek anne sütünün fazlalaştırılmasını sağlar. Göğüs pompası kullanarak anne sütünü arttırmak her gün saati bir uygulanmalıdır. Emzirme dönemi boyunca sigara ve benzeri maddelerden uzak durulmalıdır. Doğal bitkisel ürünler de anne sütü arttırabilirsiniz. Doğumdan üç ay sonra egzersiz ve spor yaparak de formunuza sağlığınıza kavuşa bilirsiniz.


 


 


 


Kaydet



Emzirirken gaz yapmayan yiyecekler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder