21 Nisan 2018 Cumartesi

Ağız ülseri bitkisel tedavisi

Ağız ülseri Tedavi Yöntemleri


Ağız ülseri bitkisel tedavisi, ağız ülseri oldukça yaygın ve rahatsız edici bir sorundur. Acı veren açık yaralar iltihaplı kırmızı kenarlıklarla çevrelenmiş lekeler oluşturur, yanak içi dudak dil ve ağzın diğer bölgelerinde de görülebilir. Ağız ülserinin nedenleri ise kabızlık kalıtsal faktörler hormonsal değişiklikler aşırı stres , vitamin eksiklikleri, ve diğer besin eksiklikleri ile ilgili durumlar ağız ülserinin oluşmasında etkilidir.


agizda-ulseri-bitkisel-tedavi


Ağızda çıkan yaralar pek ciddi bir sorun teşkil etmez bir hafta içinde iyileşme süreci vardır. Büyük ülserler genellikle 10 mm çapında daha büyük olabilir. Ağız ülseri için ilaç ve tıbbi müdahalenin yanı dışında bitkisel ve doğal ürünler de denenmelidir.


 


MEYAN KÖKÜ


Yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Ayrıca anti enflamatuar ve anti mikrobiyal özellikleri de vardır. Bir çorba kaşığı ezilmiş meyankökü iki bardak su içinde iki ya da 3 saat ıslatılır. Ağzınızı durulamak içinde günde birkaç kez kullanılabilir.


HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ ağız üzerinde ağrı giderici ve yatıştırıcı etkisiyle son derece faydalıdır. Bir tatlı kaşığı bal Hindistan cevizi sütü ile karıştırılır, yara olan bölgeye bu karışım ile masaj yapılır ve günde üç ya da dört kere yapılarak uygulanır. Ağzınızı hindistan cevizi sütü ile gargara yapabilirsiniz.



DENİZ TUZU, tuzlu su antiseptik dezenfektan özellikleri nedeni ile üzerinde oldukça faydalıdır, İki çay kaşı deniz tuzu ve hidrojen peroksit bir bardak sıcak suya eklenir iyice karıştırılır. Bu karışım ile ağız çalkalanır. Bu işlem günde bir kez tekrarlanır. Karışım kesinlikle yutulmamalıdır. KİŞNİŞ tohumu füzyonu yatıştırır. İnflamasyonu azaltmaya yardımcı olur. Bir çay kaşığı kişniş tohumunu, bir bardak su kıvamında kaynatılır ve bu karışım ile ağız gargara yapılır. Günde iki veya üç defa yapılabilir. Ağız ülseri bölgesindeki gerginliğin azaltılmasına da katkıda bulunur.


agizda-ulseri-tedavisi


KARBONAT


Ağız yaraları ve ağız ülseri tahriş ve yaraların da karbonat en etkili çözümlerden biridir. İnflamasyonu azaltırken mikrop ve bakterileri yok eder. Karbonat hafif yanma hissine neden olabilir. Bir çay kaşı karbonat biraz su ile karıştırılarak hamur haline getirilir bu hamur etkilenen Tariş olan alan üzerinde uygulanır. Günde bu karışımı bir kez uygulayabilirsiniz. BAL ciltteki nemi korur iyileşme sürecini hızlandırır yaraların hafiflemesini sağlarken bir taraftan da antioksidan ve anti mikrobiyal özellikleri içerir. Çay kaşı yardımı ile bal etkilenen alanların üzerine uygulanır.


ALOE VERA Jeli veya suyu, etkilenen bölgeyi üzerine uygulandığında ağrı ve acıyı hafifletir doğal bir Antiseptiktir anti bakteriyel ve antiviral özellikleri de vardır.


agizda-ulseri


KEREVİZ


Taze kereviz sapı çiğneyebilirsiniz. Kerevizi ağız ile ezerek ve anti enflamatuar özellikleri nedeniyle ağız içindeki yaralar de rahatlama sağlar. Folik asit ve vitamin B1 B2 B6 C vitamini ve bir başka önemli besinleri içeren kereviz ezilerek hamur haline getirilir ve bu hamur etkilenen alanları üzerine uygulanır 5.10 dakika bekletilerek ağız suyu ile çalkalanarak temizlenir. Ağız yaraları farklı şekillerde çıkabilir. Büyük ülser, Bir tür aftöz ülser olarakda bilinir. Bu tür ülserde lezyonlar birbiriyle birleşir ve yaraların çıkmasına neden olur. Bu yaralar oldukça ağrılıdır. Küçük ülser. Bunlar en yaygın türdür. Sorunun %80 oluşturur. Herpetiform ülseri. Bu ülser acı vericidir. Bu tür yaralar şiddetli ağrılara neden olur, mutlaka doktora gidilmelidir.


DOMATES


Domateste ağız ülserinden kurtulmaya yardımcı olur. SODA içerek de ağız yaralarının azaltmasını sağlar. Her yemekten sonra kızılcık suyu içilmelidir. Dondurma yoğurt, gibi rahatlatıcı besinler alabilirsiniz.


Ağız ülseri yoğurt oldukça etkilidir. Sabah akşam dişler mutlaka fırçalanmalıdır.



Ağız ülseri bitkisel tedavisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder