26 Nisan 2018 Perşembe

Ayak ağrısı nasıl giderilir bitkisel çözüm

Ayak ağrısı her insanda görülebilen bir rahatsızlıktır. Ayak ağrısı genellikle topraklarda ayak bileğinde ya da tarak kemikleri olabilir. Dar giyinen ayakkabı aşırı yürüyüş kalsiyum eksikliği ve diğer sağlık sorunları ayakta ağrıları neden olabilir. Tırnak batması ve diyabette ayak ağrılarına neden olabilir. Yürürken ayak ağrısı  için doğal ve bitkisel çözümler de uygulayabilirsiniz. Ayak ağrısı nasıl giderilir bitkisel çözümleri aşağıda aktarlardan ve marketlerden alacağınız ürünlerle uygulayabilirsiniz.


Ayak Ağrısı Nasıl Giderilir Bitkisel Çözüm


Ayak Ağrısı Neden Olur?


 


Sıcak veya soğuk su terapisi ayak ağrılarına affetmedi etkili olabilir sıcak su tedavisi kana kışını teşvik eder soğuk su tedavisi ise ayaktaki şişkinliğe ve ağrıyı hafifletir. Ayaklarınıza soğuk veya sıcak kompresler ve uygulayabilirsiniz. 10 veya 15 dakika ayak üzerinde bekletmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca bir kovaya soğuk su koyarak daha rahat oturulur bir pozisyonda ayaklarınıza hafif hafif masaj yaparak da rahatlatabilirsiniz aynı şekilde sıcak su içinde de uygulayabilirsiniz.


Ayak Ağrısına Ne İyi Gelir


Sirke birçok hastalık da kullanılmaktadır. İltihabî azaltırken burkulma sonucu oluşan ayaklarda doku kas problemleri içinde oldukça etkili ve rahatlatıcıdır. Bir kova suyu iki yemek kaşığı sirke eklenir. İki yemek kaşı tuz da eklendikten sonra ayaklarınızın bu karışımın içinde 15 dakika boyunca bekletmelisiniz. Eşit miktarda su ve sirke karıştırılarak bir havlu yardımıyla karışım ayakları uygulanır, 10 dakika kadar ayakları sarılarak beklenir. Bu karışımı soğuk ve sıcak olarak da uygulayabilirsiniz. Her gün iki ile dört kez tekrarlanmalı.


Ayak Ağrısı Nasıl Giderilir Bitkisel Çözüm 2


Tuz  ayak ağrılarında ve kas zayıflarında  kullanabileceğiniz önemli bir araçtır. Tuz ağrıyı yatıştırmaya yardımcı olur. İki yemek kaşığı tuzu sıcak su ekleyerek kova içinde 10 15 dakikalık bekletilir ve böylece rahatlaması sağlanır. Tuz ciltte kuruma yapabileceği için bu uygulamadan sonra nemlendirici kullanılması gereklidir.


Buz ağrı ve şişlikleri hafifletmek için kullanılır buzu bir torba içinde etkilenen bölgeyi hafif hafif dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayabilirsiniz.Sıcaklığın düşük olması geçici olarak acıyı hafifletir bölgenin uyuşmasını sağlar ve sinir uçlarını etkileyerek ayaklarımızın rahatlatır şişlikleri de azaltır.Buz tedavisine 10 dakikadan fazla kullanılmamalıdır. Uzun süreli kullanılan buz ayakta yanmaya tahriş etmeye deriye ve sinirlere zarar verebilir.


 


Karanfil yağı, eklem ağrısı ve mantar tedavisinde de kullanılmaktadır ve etkilidir.  Tırnak mantarlarına kullanıldığında kan dolaşımını arttırır ve ağrıyı da hafifletir. Ağrının hızla geçmesini sağlar. Masaj yaparak karanfil yağı uygulayabilirsiniz. Kan akışını teşvik ederken kasları gevşetir günde birkaç kez ayaklı topuk bölgesine karanfil yağı ile masaj uygulayabilirsiniz. Eğer cildiniz hassas ise zeytinyağı ve karanfil yağı karıştırarak uygulayabilirsiniz.


ayak altı ağrısına ne iyi gelir


Kırmızı biber, Kas ağrıları kas zorlanmaları bel ağrısı gibi ağrıyan ayakların rahatlamasında kullanılır. Çorap içine biraz acı biber koyarak da hem ayakları sıcak tutmaya yardımcı olur ısı ayak ağrılarınızın hafifletmesini de sağlar. Bir çay kaşığı kırmızı biber tozu kova içindeki sıcak suya eklenir birkaç dakika ayaklarımızın bu karışımın içine bekleterek ardında ayaklar durulanır. Bu uygulama yatıştırıcı bir etkiye sahiptir ve ağrıların hafifletmesini sağlar.


 


Adaçayı  ayakta zorlanma burkulma nedeniyle oluşan ağrıyı, hafifleterek acılarınızı dinlendirmeniz diğer bir bitkisel çözümüdür. Adaçayı ayak kokusunu da azaltır bir avuç adaçayı yaprağı hafifçe ovalanarak bir tencere suya eklenir. İçine birazda elma sirkesi konarak bu karışım kısık ateşte 5 dakika kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Pamuklu bir bez yardımı ile ayakları uygulanmalıdır.


Ayaklarınızı gün içinde baskıya ve yorgunluğa maruz kaldığından akşam evde mutlak soğuk veya sıcak bir kova içinde masaj yaparak ayaklarınızın ağrısını hafifletirsiniz. Ayak altı ağrısına ne iyi gelir bir yastık koyarak uzandığınızda rahatlama sağlayacaktır.Ayak ağrılarınız devamlı tekrar ediyorsa doktor tedavisinin yanı sıra kaplıcalara gitmenizde faydalı olacaktır.
Ayak Ağrısı Nasıl Giderilir Bitkisel Çözüm 3


 


 


Kaydet



Ayak ağrısı nasıl giderilir bitkisel çözüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder