19 Nisan 2018 Perşembe

Madencilik

Madencilik bitiyor mu ? Yeni başlayanlar için madencilik makalemizde belirttiğimiz gibi yeni başlıyorsanız adımları izlemeniz gerekir. Eğer yeni madenci değilseniz, sanal para ile para kazanmak mümkün. Bu bitebilecek bir sektör değil. Gün geçtikçe artan, devletlerin destek verdiği ve her geçen gün büyüyen bir finansman türüdür. Ancak bir gerçek var ki ; 10 yıl önce bu işe girip para kazanmaya başlayan ile şimdi bu işe girip para kazanmaya çalışmak arasında fark var. Gün geçtikçe ethereum madenciliği ve bitcoin madenciliği arttıkça alt para birimleri yani alt coinler piyasaya çıktı. Hızlıca bunları takip ederken doğru yatırımı yapmak zorlaşıyor. Bazı sanal para birimleri pump yapmak suretiyle pompalanıp büyük yatırımcılar sayesinde  % 200 ‘e varan para kazanarak ufak yatırımcıları eziyorlar.


Hal böyle iken küçük yatırımcılar yada kazı yaparak para kazanmaya çalışanlar için durum zorlaşıyor. Türkiye’de madenciler için elle tutulur bir yasa olmasa da, elektriğe yapılan zamlar yakında madenciler için vergi ve kazanma işlemlerinden devletin vergi kesebileceğinin habercisi.


 


Mining için ekran kartı


Mining için ekran kartı tavsiyelerimizi sizlerle paylaşacağım. Bu ekran kartları 2 bölüme ayrılıyor. Nvidia çip setli ekran kartları ve Amd çipsetli ekran kartları


Öncelikle amd çipsetli ekran kartları için rx 580 ekran kartı az elektrik yaktığı için tavsiye edilebilir. Bir üst amd ekran kartı ise vega 64 ekran kartıdır.


mining ekran kartı fiyatları ortalama 2000 TL ile 6000 TL arasında değişiyor. Değişkenlik gösteren fiyatlar, ürünün kalitesini, kazma hızını, clock ayarları yüksek olanlara göre değişiyor.



Nvidia çip setli ekran kartları için gtx 1050 madencilik yapılabilir. Fiyatı uygundur.



Ekran kartı mh/s seçtiğiniz ekran kartının uyarlanmış bios modlarına bağlıdır. Ekran kartı ortalama 24 Mb kazarken, siz overlock yapılmış bir ekran kartı ile 31 Mb kadar madencilik yapmanız mümkün. Tabi ki overlock yapıldığı için mining ekran kartı ömrü yaptığınız overlocka bağlı olarak azalacaktır. Overlock yapılırken amaç, az elektrik enerjisi tüketirken daha fazla madencilik yapmasını sağlamaktır. Bunu bilen ekran kartı üretici firmaları ise 3 aylık garantisi olan ekran kartları üreterek madencilere hizmet vermeye başladı. Bu arada unutmamamız gereken diğer bir konu, normal 12 ay yada daha fazla garantisi olan ekran kartlarının, madencilik yapılarak bozulduğu anlaşılırsa, garanti kapsamından çıkarılmaktadır.







Madencilik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder