30 Nisan 2018 Pazartesi

c

Salata ile zayıflamak mümkün mü ?


Salata ile zayıflamak , zayıflamaya çalışırken yapılan en büyük hatalardan biri ise sadece ve sadece salata yiyerek zayıflamayı düşünmektedir. Vücudun salata dışındaki diğer besinlerden vitamin ve proteine ihtiyacı bulunduğu için sadece salata yiyerek zayıflama sağlıklı değildir. Eve gittiğimizde yada dışarda bir restauranta gittiğimizde sadece sipariş olarak salata söylemek yapılan en büyük hatalardan birisidir. Çünkü Salatalığın kalorisi yok denilebilecek kadar azdır. Tabii ki de yanına eğer ağır soslar ve ağır yağlar kullanılmıyorsa tükettiğimiz Salatalığın kalorisi çok azdır.


Üstelik vücut salatayı yakmak için bile kalori harcar. Ama beyin şunu algılayamaz vücuda neden kalori gelmediğini bilemez. Beyin vücuda kalori gelmediği için beyin vücutta depolama mekanizmasını çalıştırır.


Salata ile zayıflamak


Diyette salata ne kadar yenmeli ?


Diyette salata ne kadar yenmeli, vücudumuzun depolama mekanizması vücutta belli bir zaman kalori gitmediğinde beyin bunu bir kıtlık olarak düşünür ve vücudun yaşamsal özelliğini uzatabilmek için yağ depolamaya başlar. İşte bu kısır döndüğü kırabilmek için salatanın yanına mutlaka ya ızgara tavuk yada ızgara balık tüketmeliyiz. Eğer bunlar da yok ise salatamızın yanına bir kase yoğurt yada bir bardak ayran tüketebiliriz. Sadece salata ve yoğurt ideal olandır. Zayıflamaya çalışır iken yaptığımız ikinci bir hata ise tükettiğimiz salatanın yanında ağır soslar ve yağlar tüketmemizdir. Zayıflamak için yaptığımız bu salata diyetinde bu sosları tüketirsek zayıflamak için yaptığımız bu diyet ağır ilerler.


Salatamızı en fazla bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağ ile tatlandırabiliriz. Unutmayalım zeytin yağı faydalı bir besin olsa bile kalori açısından bir ayçiçek yağı yada bir tereyağı kadardır. Arkadaşlar unutmayalım ki zayıflamak için yapmış olduğumuz bu diyet sürecinde mutlaka ve mutlaka bol su tüketmeliyiz. Yapılan en büyük hatalardan biri ise öğün aralarını atlamamızdır. Öğün aralarında bize mutlaka enerji verecek ve kalori anlamında daha düşük gıdalar olmalıdır. Bir elma olabilir yada bir kase yoğurt bir avuç kuru yemiş yani fındık ceviz yada badem gibi gıdalar tüketebiliriz. Bunlar bize enerji anlamında yüksek bir takım minareler ve vitaminler verecektir.


Salata ile zayıflamak 2


sadece salata yemek


Tükettiğimiz etler mutlaka ızgara olmalıdırlar. Diğer türlü tavada yada haşlama olarak tüketmek sakıncalıdır . Izgara olarak pişirilen etlerin pişirilme sürecinde kendi yağı miktar olarak azalacağından alacağımız kalori çok düşük olacaktır. Lifli gıdalar da tüketmeliyiz. Bunlar baklagillerdir.


Unutmayalım arkadaşlar zayıflamak için girdiğimiz bu diyet sürecinde sadece salata yemek kaslarımızı eritip sağlımığızı bozacaktır. yukarıda bahsettiğimiz gibi mutlaka bunların yanında protein de almalıyız. Bunlar et yani balık tavuk yada kırmızı et ve ızgara olmalıdırlar. Yumurta peynir süt ve ayran protein anlamında yüksek gıdalardır. Vücudumuzun bunu yakması çok da rahattır. Bunların yanında mutlaka sporda yapmalıyız.


Zayıflamak için girdiğimiz bu süreçte günde en az 1 saat Spor bunlar yürüyüş yüzmek gibi sizlerin severek yapabileceği faaliyetlerde olabilir, bunlar tenis futbol basketbol gibi şeyler olabilir. Bunları yaptığımızda ise zayıflamamız çok kolay olacaktır. Unutmayalım şekerden tuzdan ve karbonhidrat gıdalardan uzak durmamız gerekir. Bu gıdalar kalori anlamında yüksek gıdalardır ve vücudumuzun bunları yakıt vücuttan atabilmesi çok zordur. Beynimizin depolama mekanizmasını devreye sokmayacağı düzeyde gıdalar tüketmeliyiz.Bunlar vücudumuzun kolay yakabileceği ve enerji açısından yüksek gıdalar olmalıdırlar. Bunları yapabildiğimiz takdirde zayıflamamız çok kolay olacaktır.



c

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder