7 Nisan 2018 Cumartesi

Tüberküloza ne iyi gelir bitkisel çözüm

Tüberküloza ne iyi gelir bitkisel çözüm sağlamak ilaç tedavilerinde daha faydalıdır. Tüberküloz bulaşıcı bir solunum yolu enfeksiyonudur. Bakterilerin neden olduğu bu hastalık öncelikle solunum yolu da ilgili bir durum olsada, Tüberküloz hastalığının enfeksiyonu yavaş yavaş lenf ve kana ile karışması ile tehlikeli hale gelir.



Tüberküloz belirtileri


Tüberküloz bulaşması genellikle bu hastalığa yakalanmış kişiler ile temas halinde bulunması bulaşma riskini artırabilir. Bir diğer risk faktörü ise zayıf bir bağışıklık sistemini olmasıdır.


 


Tüberküloz belirtileri ise sürekli öksürme, zor nefes alma, yorgunluk kilo kaybı, geceleri terleme, ateş, göğüs ağrısı, böbrek sorunları, nefes darlığı gibi sorunlardır. Tedavi edilmemesi durumunda tüberküloz ölümcül olabilir. Tıbbi tedavinin yanı sıra bitkisel ve doğal çözümler de uzmanlar tarafından bilgi alınarak tatbik edilebilir.


Tüberküloz tedavisi beslenme


tüberküloz tedavisi beslenmeye için beslenmeye çok dikkat etmelidir.Sarımsağın içerisinde bulundurduğu sülfürik asit ile mikropları yok eder. Anti bakteriyel özellikleriyle bağışıklık kuvvetlendirir. Sarımsak çiğ yada pişmiş olarak tüketilebilir. Yarım çay kaşık rendelenmiş sarımsak, bir fincan süt, dört su bardağı su ile karıştırılır. Suyu dörtte biri kalana kadar kaynatılır. Bu karışım her gün üç kere tüketilebilir. Tiberküloza sarımsağın iyi geldiği bilinmektedir.



Verem Hastalığı


Muz bağışıklık sistemini güçlendiren oldukça faydalı olan bir kalsiyum kaynağıdır. Ateş ve öksürük geçirmeye yardımcı olabilir. Olgunlaşmış muz getirerek içine bir bardak hindistan cevizi suyu, yarım su bardağı yoğurt, bir çay kaşığı bal konularak karıştırılır. Günde bir kez içilir. Muz suyunu da her gün bir bardak kadar tüketebilirsiniz. Muz ayrıca kronik öksürük, aşırı balgam, yüksek ateş, geceleri yatarken aşırı terleme gibi belirtileri de azaltmak için muz suyu içilmelidir.


 


Hint bektaşi üzümü ise anti bakteriyel ve anti enflamatuar etkileri gösterir. Vücuda farklı vitaminler sağlarken bir taraftan da vücudun düzenli çalışmasına yardımcı olur. Meyve sıkacağını da sıkılır içerisine bir çorba kaşığı bal eklenir ve iyice karıştırılır. Her sabah aç karnına içilmelidir.


 


Portakal birçok önemli mineral ve vitamin içerir. Portakal suyu akciğerlerdeki hava akımını kolaylaştırır ve enfeksiyonlara karşı vücudu korur. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.


 


Bir tutam tuz bir çorba kaşığı bal bir bardak taze sıkılmış portakal suyu karıştırılır. Bu karışımı günde iki kez tüketebilirsiniz.



Elma tüberküloz tedavisinde de oldukça faydalıdır. Bir tencere su içerisinde elmalar pişirilir. İçerisine istenirse 20 adet çekirdeksiz kuru üzüm de ekleyebilir. Bu karışım süzülür iki çay kaşığı pudra şekeri ile çeyrek çay kaşı kakule ve tarçın eklenir soğuması beklenerek içilir günde iki kez içilmelidir.


 


Karabiber akciğer enfeksiyonlarında ve tüberküloz tedavisinde oldukça faydalıdır. Göğüs ağrılarını hafifletme yardımcı olur. Ciğerleri temizler, ayrıca anti enflamatuar özellikleri nedeniyle bakterileri de özellikle öksürüğe neden olan inflamasyonu azaltır. Karabiberi tereyağında eriterek kızartın. İçinde bir tutam şeytantersi eklenir ve karışımın soğuması beklenir. Karışım üç eşit parçaya bölünerek birkaç saatte bir tek doz alınır.


 


 



Tüberküloza ne iyi gelir bitkisel çözüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder