18 Nisan 2018 Çarşamba

Düşük Tansiyon Belirtileri Tedavisi

Düşük tansiyon belirtileri tedavisi, düşük tansiyon hipotansiyon olarak da bilinir. Eğer yüksek kolestrol var ise yüksek tansiyona sebep olur.Kişinin tansiyonun düşmesi durumudur. Düşük tansiyon belirtileri: Bayılma, yorgunluk, baş dönmesi, mide bulantısı, nefes darlığı, bulanık görme, kalp çarpıntısı, soluk cilt görüntüsü. İdeal kilo boy ve fiziksel yapıya sahip bir kişinin kan basıncı ortalama olarak 120/80 mm Hg olarak kabul edilmektedir. Eğer düşük çıkıyorsa hemen yapılması gereken, sakin olup bir yere oturmalıdır. Düşük Tansiyon Belirtileri Tedavisi için eğer bu durum çok sık yaşanıyorsa mutlaka doktora başvurulması önemlidir.


Düşük Tansiyon Belirtileri Tedavisi


Tansiyon Neden Düşer ?


Tansiyonun çok düşük olması beyin, böbrek ve kalp gibi organlarda kan akışını yetersiz kalmasına sebep olur. Düşük tansiyona neden olur. Bunun sebeplerinden bazıları uzun süreli yatak istirahati kalp sorunları, kan hacmi azlığı, beslenme eksikliği, hamilelik, nörolojik hastalıklar, beta blokerler, alto blokerler antidepresanlardır. Düşük Tansiyon Belirtileri Tedavisi durumu yaşandığı zaman genellikle tuz  ve sıvı alımının arttırılması önemlidir. Ayrıca tuz tüketimini arttırmadan doktora başvurmak faydalı olacaktır. Alkollü içecekler ve yüksek karbonhidrat yiyecekler, ekmek, pirinç, patates, makarna gibi, tansiyonun dengelenmesini sağlayan bileşenler içermektedirler. Bu rahatsızlık ciddi değilmiş gibi gözükse de, ciddi hayati tehlikeleri içeren bir durumdur. Mutlaka dikkate alınmalıdır. Tedavisi için çaba sarf edilmelidir. Düşük Tansiyon Belirtileri Tedavisi kapsamında düşük tansiyondan kurtulmak için uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleri ise;


 


Tansiyon Düşünce Ne Yapılır ?


Tuzlu su sodyum mineralli ile kan basıncını arttırdığı için Düşük Tansiyon Belirtileri Tedavisi yardımcı olur. Aşırı tuz kullanımının sağlıksız olduğu da bilinmektedir. Tuz kullanımında asla aşırıya kaçmayın.


Kahve, sıcak çikolata, kola veya herhangi bir kafeinli içecek geçici olarak kan basıncını arttırabilir. Çok sık tansiyon düşmesinden muzdarip iseniz sabah bir fincan kahve içmek kan akışını hızını içerisindeki kafein ile hızlandırarak tansiyonumuzu düşmesinin önüne geçebilirsiniz. Aşırı düzeyde kahve içilmemeli çünkü bağımlılık haline de gelebilir.


Tansiyon Düşü


Kuru üzüm hipertansiyon tedavisinde kullanılan doğal bitkileri en mükemmel olanlarından biri olarak kabul edilir. Kuru üzüm bir bardak suyun içine 20- 30 adet koyarak bir gece boyunca bekletip sabahları aç karnına üzümleri yiyin. Aynı şekilde suyunu da içebilirsiniz. Bu tedavi bir ay boyunca uygulamak faydalı olacaktır.


 


Fesleğen: C vitamini potasyum magnezyum ve artık açısından zengin olduğu için kan basıncını yükseltme özelliği göstermektedir. Bu bitki dengemizi korumaya da yardımcı olur. Stresi azaltır 10-15 fesleğen yaprağını kanatarak suyu eklenir. Karışım içerisine bir çay kaşı bal eklenir. Bunu her gün aç karnına içebilirsiniz. Fesleğen yapraklarını çiğnemekte faydalıdır.


 


Meyan Kökü: Kortizol seviyesinin düşüklüğü neden olduğu düşük kan basıncını normale çeviren etkiler içermektedir. Kortizol dengesini ve sağlıklı adrenalin işlevini destekleyen enzimlerin üretilmesini sağlar. Yorgunluğu da azaltır. Bir fincan kaynayan suyun içerisine bir adet meyan kökü bitkisi yada bir çay kaşı meyan kökü tozu koyarak bu bitkinim çayını içebilirsiniz. Her gün bir fincan içmekte faydalı olacaktır.


Düşük Tansiyon Belirtileri Tedavisi 3


Pancar: Çiğ kırmızı pancar bitkisinin suyu, hem yüksek hemde düşük kan basıncı hastalığına yardımcı olur. Hipotansiyon için bir hafta boyunca her gün bir bardak kırmızı pancar suyu içmelisiniz. Doğal meyve suları ile kullanılabilir.


Düşük Tansiyon Tedavisi Bitkisel Çözümler


Badem: Düşük kan basıncı için başka bir geleneksel tedavisidir. 6-7 adet bademi suya koyarak bir gece boyunca bekletin. Sabah bademleri çok ince bir hale gelene kadar ezilir. Sonrasında bir bardak sıcak sütün içine eklenerek iyice karıştırılır. Yapılan karışım içilir. Günde bir kez içilmesi faydalıdır.


 


Biber: Merkezi sinir sistemini uyarır ve kan dolaşımını hızlandırırsak düşük kan basıncını normal hale getirmeye yardımcı olur. Tarzı olarak yemekleri de eklenebilir. Tüketilen bu bitki çayı tüketme yoluyla da olumlu etkiler.


 


Havuç suyu: Havucun içinde bununla bileşenler düşük kan basıncını arttıran bir özelliğe sahiptir. Güne başlamadan önce içilen bir bardak havuç suyu gün boyunca tansiyonunuzu dengesini koruyacaktır. Yatmadan önce de uygulamanız faydalı olacaktır. Sabah akşam olarak birer kez içilmesinde etkili olacaktır.


Düşük Tansiyon Belirtileri Tedavisi 2


Limon: Limon suyu dehidratasyon (tuz ve su kaybı) yüzünden oluşan düşük kan basıncı için son derece etkilidir. Yüksek tansiyon tedavisinde kullanılmaktadır. Tuz ve şeker ekleyerek de karıştırılmış limon suyu içebilirsiniz. Karaciğer fonksiyon uyarıcı ve sindirime yardımcı olan etkiler içerdiği için vücudun dinamik ve enerjik kalmasını sağlar. Kan basıncını düzene sokmak için spor ve egzersiz yapmamız faydalı olacaktır. Herhangi bir nedenden dolayı baş dönmesi, mide bulanması, ateş gibi belirtiler oluşursa mutlaka doktora başvurulmalıdır.


 


 



Düşük Tansiyon Belirtileri Tedavisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder