7 Nisan 2018 Cumartesi

Ciltteki gözenekler nasıl kapatılır

Ciltteki gözenekler nasıl kapatılır; Gözeneklerde kir, yağ ve ölü deri hücrelerin birikmesi sonucu gözenekler tıkanır. Cildimizde leke ve benleri düzenli kontrol etmek gerekir. Cilt problemleri ve hastalıklarını daha iyi anlamak cilt kanseri içeriğine bakmanızda fayda var.



Kapanan gözenekler daha sonra hiç istemeyeceğimiz şekilde açılırlar ki bunlar cildimizde kötü görüntüye sebebiyet verir. Bu tıkanmalar sonucunda sivilce ve siyah nokta gibi cilt sorunlarına sebebiyet verir. Ciltteki gözeneklerin iltihaplanmaları meydana gelir. Cildimizde ki bu tıkanan gözenekleri açmak içinde bir takım bitkisel ve doğal ürünler de kullanılabiliriz. Gözenekleri buhar uygulayarak gözenekleri açmak için en kolay çözümlerden biridir. Cildimizdeki kiri temizlemek için buhar makinesi ile tıkanan cildimizdeki bölümü buhara doğru getirerek bu işlemi yapabilirsiniz. Bu işlemi 10 dakika uyguladıktan sonra ciddi kuruma olacağından dolayı ve bunu engellemek için biraz cildinize nemlendirici uygulayabilirsiniz. Ciltteki gözenekler nasıl sıkılaşır ? Bunu uygulamak için temizliğe önem vermeliyiz.Cildinizi gençleştirmek cildimizin gözenekleri açmak temiz tutmak için haftada iki veya üç gün uygulanması gerekmektedir. Bir bakıma yüzdeki cilt dokusunu korur ve deri gözeneklerini arındırarak açık olan cilt gözeneklerimizin tedavisini sağlar.


Yüzdeki gözenekler nasıl kapanır ?


Yüzdeki gözenekler nasıl kapanır bunu bir tarif ile açıklayalım. İki çorba kaşığı tozşeker ezildikten sonra 1.5 bardak su ile yarım limon suyu karıştırıldıktan sonra hamur haline getirilir. Bu hamur etkilenen cilt alanları üzerine uygulanır. 5-10 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkanır. Hafif bir nemlendirici uygulamak faydalı olacaktır. Hafta bir kez yaparak Ciltteki gözenekler nasıl kapatılır gözle görebileceksiniz. Göz altı kırışıkları için faydalıdır.


Kil tıkanmış gözeneklerden,  kurtulmak için etkili bir çözümdür. Gözeneklere yapışan maddeleri ciltten arındırır. Cildin yağ salgılanmasını azaltır. Cilt yapısını yumuşatmak için kullanabiliriz.


Bir çorba kaşığı su ve yulaf ezmesi ile karıştırılarak bu karışım yüze uygulanır. 10-20 dakika cilt üzerinde bekledikten sonra temiz su ile yüz yıkanır. Hafif bir şekilde kurulandıktan sonra nemlendirici uygulayabiliriz. Haftada bir kez yapılması önemlidir.



Gözenekli cilt nasıl düzelir


 


Balda tıkanmış gözenekleri açmak, gözenekli cilt nasıl düzelir sorusu için yeterli cevap olacaktır. Ciltteki aşırı yağı azaltır. Cildi nemli tutmaya yarar. Saf bal etkilenen cilt bölgelerine uygulanır. Etkilenen bölgeyi masaj yapılarak birkaç dakika bekledikten sonra ılık su ile cilt yıkanır. Üç çorba kaşığı bal 1-2 çay kaşı tarçın karıştırılır. Bu karışım etkilenen alan üzerine tatbik edilir. Yaklaşık yarım saat cilt üzerinde bekletilir ve sonra ılık su ile yıkanır. Bu karışım yağ ve kiri ciltten arındırır. Haftada bir veya iki kez uygulanmalıdır.


 


Limon suyu da gözenekleri iyi gelmektedir. Sitrik asit içeren limon cildi sürüldüğünde derinin pul pul dökülmesini ve temizlenmesini sağlar. Yağlanmayı engeller. Ciltte etkilenen bölgeyi limon suyu uygulayarak 5 dakika ciltte masaj yapılır. Kurduktan sonra ılık su ile durulanır. Bir nemlendirici uygulayabilirsiniz. Bu işlemi her gün de tekrarlayabilirsiniz. Limon kabuğu iyi bir cilt bakım ürünüdür. Tıkanmış gözenekleri açar, cildi sıkılaştırır, açık gözeneklerin kapanmasını sağlar. Limon kabuğu ile cildi ovarak 5-10 dakika bekledikten sonra cildimizi ılık su ile yıkayabiliriz. Haftada 2-3 kez uygulayabiliriz.



Karbonat ölü deri hücrelerini ve kiri, yağ ile atarak yumuşak bir peeling etkisi yaratır. Karbonat cildin pürüzsüz ve genç görünmesini sağlar. pH dengesini düzenleme yardımcı olur. İki çay kaşı karbonat bir çay kaşı su ile karıştırılır. Bu karışım yumuşak hamur halinde cilde de uygulanır. Cilde dairesel hareketlerle masaj yaparak 5 veya 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkanmalıdır. Cilt kurulandıktan sonra nemlendirici de kullanabilirsiniz. Haftada iki kez uygulayabilirsiniz. Ciltteki açık kalmış gözeneklerden kurtulmak için yumurta beyazı da faydalıdır. Gözenekleri temizler cildi sıkılaştırır. Cilt rengini dengeler. Yulaf ezmesi tıkanmış gözenekleri önlemeye yardımcı olur. Aşırı yağı da emer.


Yüzdeki gözenekler nasıl temizlenir

Maydanoz da ciltteki toksinleri atar ve kiri temizler. Maydanoz suyu bez yardımı ile cilde uygulanır. 15 Dakika cilt de bekletilir. Sonra yüz ılık su ile yıkanır. Bu uygulamayı her gün yapabilirsiniz.


 


 



Ciltteki gözenekler nasıl kapatılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder