14 Nisan 2018 Cumartesi

IPhone 6 incelemesi

IPhone 6 incelemesi dahilinde ilk olarak iPhone 6 paketini açınca iPhone 5 deki kulaklığın aynısından olduğu görülmüştür. Dış kutu incelemesi olarak diğer iPhone 5 kutusundan herhangi bir farkı yoktur. IPhone 6 Türkiye içerisindeki satış fiyatı 2350 TL satış fiyatını kapsamaktadır. Bu fiyata 16 GB iPhone 6 alabiliriz.


IPhone 6    16 GB 64 GB ve 128 GB olarak satışı sunulmaktadır gigabayt ürünleri satışa sunulmuştur diğer sürümlerindeki gibi. IPhone 6 64 GB 2650 tl olarak satışa sunulmuştur. IPhone 6  128 GB 2950 TL’ye satış fiyatının sahiptir. Bu kadar paraları verdikten sonra IPhone 6 incelemesi ile karşınızda nelerin olduğunu inceleyelim diye. IPhone 5 vs iPhone 6 incelemeye devam edelim.



 


IPhone 6 kasa incelemesi


Apple eskiden kendi kurallarını koyarak kendi kuralları ve kendi işletim sistemi ile hizmet vermekteydi bu işletim sisteminde de tabii ki Mac OS Son kullanıcılara rahatlıkla hizmet vermeye devam ediyor. Akıllı telefon piyasasında Mac OS işletim sistemi android İşletim sistemine göre farklılıklar ve tercihler getirmiştir Son zamanlarda android işletim Sistemi Mac OS işletim sistemi ve tabii ki iPhone altıdan daha fazla tercih edilmektedir.


Bu noktada iPhone aldı tercih eden kullanıcılar ekranlarının daha büyük olmasının istediğinin anketleri ile birlikte Apple firmasında anketler sonuçlarında tespit edilmiştir. Akıllı telefonlar Android bazıları karşılaştırıldığında çoğunun ekran uydunun iPhone telefonlardan daha fazla rağbet gördü ve tercihiydi satışla kanlarıyla gösterilmektedir.



Apple firması iPhone 5 dan daha büyük bir ekrana sahip iPhone 6 satışa sunulmuştur. IPhone 6 ekran boyutu 4.7 İnç dir. IPhone 6 Plus 5.5 İnç olarak üretilmiştir. Arka kasa tarafı ve aynı şekilde pürüzsüz ve düz şekilde yapılmıştır ancak köşe tarafları Oval ve eli rahatlıkla kavrayabilecek şekilde dizayn edilmiştir.


Telefon açma ve kapatma düğmesi telefon tarafından telefonun yan tarafına taşınmış Bu sayede telefonu tek elimizle daha rahat ve kullanışlı olarak kullanabileceği bir şekilde dizayn edilmiştir. Telefonu elinize aldığınızda telefon oval köşeleriyle tam olarak elinize oturmaktadır. Yüzünüzü kapattığınızda elinize aldığınız iPhone 6 telefonu size elinizde kaliteli bir nesnenin olduğunu hissettire bilmektedir.


Telefonun arkasındaki alüminyum malzeme gerçekten kendisinin kaliteli olduğunu ve ben buradayım diye gösterişli olduğunu İlk bakışta görebilmekteyiz arka tarafta göze çarpan kameranın çıkıntılı olmasıdır Buda kameranın yüzeyinin erken çizilmesini sebep olabilir.


IPhone 6 ekran incelemesi


 


IPhone 6 incelemesi daha önceki iphone sürümlerine göre  Ppi değerleri hiç değişmiyor . Çözünürlüğü arttırılmıştır. 326 Ppi değeri sabit bırakılmıştır. Ama sanki bu iPhone 6 telefonunuzun ekranı hiçte 326 Ppi değilmiş gibi görünüyor. Ekranın camından tutunda ekranın arkasındaki aydınlatmanın kalitesi yüksek derecede üretilmiştir görüntü kalitesi iPhone 5 iPhone 5 se göre daha yüksek çözünürlükte ve daha iyi görüntü alınmaktadır ekranın parlaklığını açmanıza gerek yok çünkü zaten defoldu olarak tam 10 üzerinden beş noktasında yani tam olarak yarısında size yeterli derecede ışık vermiş oluyor. Yani iPhone 6 da ekran Işığı bayağı bir arttırılmış.


Ekran çözünürlüğü 1334 x 750 piksel çözünürlüğe sahiptir. Ekran çözünürlüğü bilgisayar çözünürlüklerine göre arada kalmış Çözünürlük ile iPhone kendi ara çözünürlüğünü kullanıcılara sunmaktadır



IPhone 6 telefon işlemcisi


 


64 bit mimarisini destekleyen En yeni nesil a8 İşlemcisini kullanmaktadır Bu işlemci Apple mühendisleri tarafından geliştirilmiştir. Apple’ın işlemcisi çift Çekirdek ve 1.4 hızında çalışmaktadır. Tabii ki bu sonuçları android kullanıcıları küçümseyebilir ancak Apple işlemcilerin çekirdekleri tane boşuna android işlemci çekirdeklerinden daha güçlüdür.


Cihazda a8 İşlemcisi bulunmaktadır ayrıca m8 Hareket işlemcisi bulunmaktadır. Olduğunu telefon hareket sensörlün kullanıldığı zamanlarda enerji ve gücü işlemciden kaybetmesi yerine m8 İşlemciyi kullanarak telefonu rahatlatmaktadır Bu konuyu çokta teknik olarak incelemeye gerek yok. Ürün işlemcisinin grafik işlemcisinin arttırılması telefondaki en büyük donanımsal artıştır. En son iPhone 5 dört çekirdekli grafik işlemcisi kullanırken iPhone altıda grafik işlemci sayısı altıdır. Grafik işlemcisi mimarisi yenilenmiştir. Bu telefondaki performans artışının %20 ila %30 arasında daha fazla performans sağlamaktadır


 


 



IPhone 6 incelemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder