21 Nisan 2018 Cumartesi

Hurma maskesi nasıl yapılır

Hurma maskesi nasıl yapılır


hurma-maskesi


 


Hurma maskesi nasıl yapılır ne faydası vardır gibi sorulara yanıt vereceğiz bugün.Hurma maskesi vücuda ve cilde iyi gelir. Kuru ciltler için şifa kaynağı olan hurma Ramazan ayında en çok tercih edilen maskeler arasındadır. Hurma ciltteki kuruluğu olarak cildimizin pürüzsüz görünmesini sağlamak için kullanılabilir. Ayrıca ciltteki sivilce kara nokta gibi cildimizi kötü gösteren tüm etkenleri temizlerken vücudumuzdaki optimum dengeyi yakalamanızı sağlar. Böylece meditasyon yapmış kadar rahatlayabilirsiniz. Ancak bunu yaparken kendinize verdiğiniz değeri, özenerek yapacağınız yüz maskeleri ile alabilirsiniz.


Hurma


Hurma maskesi için gerekli malzemeleri temin etmelisiniz.


 


5 adet hurma


Bir tatlı Kaşığı bal


Bir çay kaşığı Gül yağı


 


Malzemelerimizi hazırladıktan sonra hurmalarımızı çekirdeği ile birlikte sıcak suda haşlayarak yumuşamasını sağlayın. Kabuğunu soyarak çıkartın ve içindeki çekirdeğini de çıkartalım. Hurmayı ezerek ufacık olmasını sağlayın. Suyunuzda kaybetmeden Bir tatlı kaşığı bal Bir tatlı kaşı gül yağını karıştırarak 3 dakika boyunca birbirlerine karışmasını sağlayan bunu mutlak robotları ile de kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu karışım haricinde sivilce ve yüzünüzdeki karar noktaları için hacı şakir sabununun bir yemek kaşığı kadar bu karışımın içerisine ilave edilerek karışımda İyice eriyerek tüm malzemeleri karışmasını sağlayın böylece vücudumuza yapabileceğiniz en iyi hurma maskesini yüzünüze sürmeye kaldı. Yaklaşık olarak 45 dakika kadar yüzümüzde bekleterek daha sonra yüzümüzü ılık su ile yıkayarak temizleyiniz. Yüzünüzü yıkadıktan sonra aynadaki değişimi fark edebilirsiniz.


 


Hurma maskesinin faydaları


 


Hurmanın içinde bulunan folikasit cildin güçlü olmasını için faydalı olur.


Hurmada b6 ve b12 , b1 ,b2 vitaminleri 20 farklı mineral  bulunmaktadır.


Hurma içerisinde doğal yağ bulunmaktadır.


Hurma içerisinde lif ve meyve şekeri bulunmaktadır.


vücudumuzda bulunan su eksikliklerinin verdiği zararları düzelterek vücudumuzda faydalı olur. Yüzünü süreceğiniz bu karışımı yalnızca hurma yiyerek dişlerinizin çürümemesinde sağlayabilirsiniz. Hurmanın cildimize sürülmesi anti kanserojen selenyum maddesi, kansere karşı et etkili doğal ilaçtır. Cildinize tatbik ettiğiniz yerlerin tüm dokusunun onarılmasında yenilenmesinde mükemmel etkilidir. Özellikle yaşlı diye tabir edilen 55-60 yaş üstü insanların ciltlerinde yüksek etkilidir. Farklılıklar hemen gözlemlenebilir.


 


Hurma maskesini ayda dört kere den fazla olmamak üzere kullanabilirsiniz daha fazla kullanımı vücudumuzdaki asit dengesini etkileyebileceğinden dolayı tavsiye edilmektedir.


Şeker, protein, lif ve yağın dışında 15 farklı mineral ve C, B1, B2, niasin ve A Vitaminleri içeriyorlar. Dişlerin çürümesini önleyen flor ve bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser önleyici işlevi olan Selenyum gibi minerallerde hurmalarda bulunuyor.


 


 



Hurma maskesi nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder