10 Nisan 2018 Salı

Uykusuzluk için bitkisel çözüm

Uykusuzluk için bitkisel çözüm günlük sosyal hayatımızı etkileyen bir sağlık sorunudur. Bu sorunlar için bazı tedaviler olsa da bitkisel ve doğal çözümler de uygulanmalıdır. Başta sağlıklı beslenmek ve stresten uzak durmak gerekir.



Yatak odamızda uykumuzu kaçmasına sebebiyet veren mobilya renk gibi bazı eşyalar uykusuzluk problemi yaratabilir. Odaya enerji kalkmak için de güneş ışığı alan bir oda ve yatak odası yapılmalıdır. Hoşunuza gidecek boya ile odamızı süsleyerek odamızın bize huzur vermesi sağlanmalıdır. Hoşunuza gidecek eşya veya tablo koyabilirsiniz. Yatak kapıyı görecek şekilde bulundurmalıdır. Bu stres ve anksiyete hissini gidermek için oldukça etkilidir. Yatak odası temiz tutulmalıdır. Yatak odamız dağınık olmamalıdır bu sebeple uykuya dalmak zorlaşabilir. Yatak odası mutlaka her gün havalandırılması gereklidir.


Uykusuzluk için bitkisel ilaçlar


Vişne suyu  uykusuzluk için bitkisel çözüm arasındadır.. Vişne suyu içerisindeki bileşikler sayesinde rahat bir uyumanızı sağlayabilir.


Kedi otu çayı uykusuzluk için doğal bir tedavidir. Sakinleştirici olarak kullanılır. Uykuya dalmanızı yardımcı olur. Sinir hücrelerinin düzenlenmesine katkı yapar. Aynı zamanda anksiyete tedavisinde kullanılır.


Hazırlanışı


Bir tatlı kaşı kurutulmuş kedi otu kökü, bir bardak kaynar su bunu yapmak için kedi otu çayı için bir bardak sıcak suya bir tatlı kaşığı kurutulmuş kedi otu kökü eklenir. Bir süre kaynatın, ardından süzülerek tüketilir. Tatlandırmak için süt veya bal karıştırabilirsiniz.


Uykusuzluğa iyi gelen ilaç


Uykusuzluğu gidermek için akupunktur tedavisi de uygulayabilirsiniz. Bu yöntem ile belirli noktalara uyarıcı enerjiler verilmek üzere küçük iğneler uygulanır. Bir taraftan da damarlar daraltılmış ve uykuda kalmaya yardımcı olan triptofan ve melatonin gibi maddeler serbest bırakılır. Zihin de bedenin tam olarak dinlenmesi için düzgün bir ortamda uyuması gerekmektedir.


Televizyon karşısında kanepede uyumak uyku sağlamaz. Rahat uygun ve ortopedik bir yatak tercih edilmelidir. Birkaç gün antrenman yapılması bir süre sonra nasıl alışkanlık haline geliyorsa, uykusuzluğa iyi gelen ilaç arasında spor ve egzersiz bulunur. Vücudu beyinden ayrı olarak yorarsanız fiziksel olarak uykunuzun gelmesini sağlayacaktır. Yatmadan önce uykumuzu getirecek faaliyetler uygulayabilirsiniz. Kitap okuyarak müzik dinleyerek veya sıcak bir banyo yaparak günlük yaşamın stresini atmak ve daha rahat bir uyku için uygun olacaktır. Banyo suyunuza aromaterapi de kullanılan yatıştırıcı lavanta yağı ekleyerek sıcak bir banyo yapabilirsiniz. Melatonini alınabilir. Bu kimyasal uyumaya yardımcı olmaktadır. Doğal bir takviye olarak da kullanabilirsiniz.


Kiraz serotomin ve melatonin üretimini arttırır. Yatıştırıcı özelliğiyle uykuya dalmaya yardımcı olur. Uykusuzluğa iyi gelen ilaç kategorisindeki en iyi bitkisel çözümler arasındadır.


Muz potasyum ve magnezyum içerir. Aynı zamanda kas gevşetici olarak görev yapar. Yatmadan 1 saat önce magnezyum uyku düzeylerini yükseltmek için tüketilebilinir. Kasları da rahatlatır düzenli ve dengeli olarak yapılan egzersiz uykuya dalmaya yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırır. Enerjik olmayı sağlar. Gün içinde fazla hareket edildiği için bir yorulma hissi yaşandığı için gece uyumayı da kolaylaştırır. Düzenli olarak yapılan spor uykuya dalmaya da yardımcı olur.


Papatya sakinleştirici ve yatıştırıcı özelliğiyle uykusuzluk tedavisinde kullanılır. Gerilmiş kasları rahatlatır. Merkezi sinir sistemini uyarır.


Papatya Hazırlanışı


Bir bardak sıcak suyun içine yarım çay bardağı taze papatya çiçeği ya da iki yemek kaşı kuru papatya çiçekleri eklenir. 10 dakika kadar demlenmesi beklenir gece yatmadan önce içilmelidir. İsteye bağlı bu karışımın içine bal süt ya da limon suyu ekleyebilirsiniz.


Lavanta aroma terapi için kullanılan lavanta yağı rahatlatıcı ve yatıştırıcı bir özellik gösterir. Lavanta kokusu sinir sistemini yatıştırır. Daha rahat uykuya dalmaya yardımcı olur uykusuzluk için aromaterapi yöntemi uygulanmalıdır.


Karbonhidrat uykuya dalmaya yardımcı olur. Beslenme düzenine özellikle karbonhidrat tarafından zengin besinler eklenebilir. Yatmadan önce mısır gevreği ya da bir dilim ekmek tüketilmelidir. En önemli minerallerden olan mutlaka tüketimi arttırılmalıdır.



Magnezyum merkezi sinir sistemini sakinleştirir ve rahatlatır. Uykuya dalmamızı kolaylaştırır. Zengin besinler açısından magnezyum takviyeleri alınabilir. Dozajı için uzmanlarına danışmalıdır.


Melisa bitkisi, uykusuzluk tedavisi için kullanılmaktadır. Depresyon uykusuzluk durumlarında genellikle serotomin salgılanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda zihinsel ve fiziksel sağlık içinde olumlu etkiler yaratır.


Süt aminoasit içeren süt uykusuzluk tedavisinde kullanılır. Yatıştırıcı ve sakinleştirici bir etki yapar. Fiziksel ve zihinsel rahatlamayı sağlar. Uykuya dalmayı çabucak kolaylaştırır. Yatmadan önce içilen süt faydalı olacak uyku problemi olanların şifası olacaktır.


 


 



Uykusuzluk için bitkisel çözüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder