9 Nisan 2018 Pazartesi

Thread Stuck In Device Driver Hatası Çözümü

Thread Stuck In Device Driver Windows 10 ve diğer Windows 8 sürümleri hayatımıza girdikten sonra sıkça karşılaşılan hatalardan olmaya başladı. Bir çok hata ve problemlere sebep olan işletim sistemlerinin yeni güncellemeleri ile devamlı yenilenerek bir çok hatayı düzeltselerde, Thread Stuck In Device Driver nedir  hata bir türlü düzelmiyor. Teknik olarak bu hatanın sebebi bir yada daha fazla donanımın ekran kartı ile çakışmasından kaynaklandığını bilmeniz gerekiyor.


Bilgisayar satın alırken markalı bilgisayar alırsanız fiyat ortalama %50 daha pahalı olacaktır. Eğer toplama bilgisayar alırsanız daha ucuza gelecektir. Günümüzde çoğu kişi bilgisayarını toplama bilgisayar diye tabir edilen, parçaları kendisi seçerek bilgisayar teknik servis hizmetlerine toplattırarak kullanmaktadır. Ancak bu şekilde bir işlem yanlış olacaktır. Çünkü donanımlar arasındaki bazı marka ve modeller bir birlerine uyum sağlamamaktadır. Aslında problemimizin temel kaynağı da budur. Bilgisayardaki donanımlar bir birleriyle uyumlu olmadığı zamanlarda bir çok hata türü ile karşılaşabiliriz. Thread Stuck In Device Driver hatası da bunlardan bir tanesidir.


thread stuck in device driver çözümü


thread stuck in device driver çözümü için duruma göre yol izlemek gerekiyor. Genellikle thread stuck in device driver amd ekran kartlarında karşılaşılan bir durumdur. Bu amd ekran kartlarının chip ve entegrelerinden kaynaklanır. Bazı durumlarda en yeni işletim sistemini kullanırken karşılaşılır. Durdurma kodu thread stuck in device driver karşılaşıldığında bilgisayar mavi ekrana düşerek bilgisayarı yeniden başlatacaktır. Bu hatayı geçebilmek için önümüzde 2 seçenek bulunmaktadır.


1- Ekran kartımızın tüm güncel sürücülerini bulup indirmektir. Daha kolay bir ise en iyi driver güncelleme programı Driver booster ile tek dokunuşla bilgisayarınızın taramasını yapıp, yeni ve güncel sürüm olan sürücülerinizin bilgisayarınıza yüklenmesini sağlamaktır. Bu şekilde bu problemi aşabilirsiniz. Ancak başda belirttiğim gibi bilgisayardaki sürücüler eğer bilgisayarınızdaki diğer aygıt sürücüleri ile çakışıyorsa bu noktada diğer sürücülerin eski versiyonlarını yükleyerek, ekran kartının yeni sürücüsünü yüklemeliniz.


2- Yukarıdaki çözümü deneyip eğer herhangi bir sonuç alamadıysanız eski model bir işletim sistemi kullanıyorsanız, bir üst sürüm yeni işletim sistemi kurmalısınız. Örnek  olarak Windows 7 kullanıyorsanız Windows 10 kurulumu yaparak bu problemi aşabilirsiniz. Bazı durumlarda Windows 10 üzerindede Thread Stuck In Device Driver Hatası ile karşılaşmanız mümkündür. Bu durumda Windows 10 kullanıyorsanız windows 7 sürümüne geçmeyi denemeniz gerekiyor.


 


 



Thread Stuck In Device Driver Hatası Çözümü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder