2 Nisan 2018 Pazartesi

Sivilce izleri tedavisi

Sivilce izleri tedavisi; Sivilce ve izleri yok eden maske tariflerini okumalısınız.Sivilce sorunu oldukça rahatsız edici ve sinir bozucu bir cilt sorunudur. Sivilceler uygun ilaçlar ve cilt bakımları ile tedavi edilse de sivilce izleri cilt üzerinde kalabilir. İstenmeye sivilce izleri tedavisi başarısız olur. Bu izleri kaybetmek için piyasada birçok kozmetik ürün bulunmaktadır. Çoğu ürün kimyasal içerikli ürünlerini ile lekeleri hafifletse de uzun bir zaman sonrasında cilde zarar vermektedir. Bu tür kozmetik ürünlerin yanı sıra doğal ve bitkisel ürünler kullanılmaktadır. Bitkisel ürünler Sivilce izleri tedavisini sağlıklı bir şekilde yardımcı olur. Sivilce izleri tedavisi geçmesi zor izler olduğu için sabırlı olunması ve istenilen sonuç elde edilene kadar uygulamalara devam edilmelidir. Sivilce izi tedavisi lazer ile yapılması mümkündür. Her ne kadar tavsiye edilmese de bu işlemi sağlık kliniklerinde yaptırabilirsiniz.



Sivilce izleri için krem nasıl hazırlanır ?


Zeytinyağı uygulayarak sivilceleri ve yara izlerini azaltabilir. Zeytinyağı uygulamasından sonra cilt buhara maruz bırakılarak gözenekler temizlenir ve yara izlerini temizlemeye yardımcı olur.


 


Sandal ağacı sivilce izlerine doğrudan uygulanır. Cildin rengini açmasını sağlar ve hafiflemesine yardımcı olur. Sandal ağacı tozu gül suyu süt ile karıştırılır. İzlerin üzerine sivilce izleri için krem uygulandıktan sonra bir saat kadar beklenir. Daha sonra cilt yıkanır.


 


Baden kürü iyi gelmektedir. Badem geceden süt ya da su içerisinde ıslatılır. 12 saat kadar beklenmesi gerekmektedir. Ertesi gün badem kabukları soyulur ezilerek hamur haline getirilir. Bu hamura biraz gül suyu eklenerek sonra yara izlerine uygulanır.



Limon suyu cilt hücrelerinin kendisini yenilemesine yardımcı olur. C vitamini açısından zengin bir içeriğe sahip olan limon ile cilde masaj yapabiliriz. Koyu lekelerin açılmasını sağlar. Pamuk yardımıyla limon suyuna batırılarak yavaşça yüze uygulanır. Cilt tarafından emilmesi beklenir. Bu işlem cildin yenilenmesi yardımcı olur bir taraftan da cildin açılmasına yardımcı olur. Günde iki kez limon suyu tüketebiliriz. Sivilce izlerinin kaybolmasında yardımcı olur.


 


Karbonat doğal bir beyazlatıcı olarak kullanılır. Cilde karbonatla ovabiliriz. Biraz karbonat ve su karıştırılarak hamur haline getirilir. Cilde uygulanır. Beş dakika Sivilce izleri için krem şeklinde bekledikten sonra cilt yıkanır. Düzenli uygulandıktan sonra ciltteki lekeler hafiflerse azalır.


 


Turp tohumu toplu bir şekilde hamur haline getirilir. Düzenli olarak cilt lekelerine uygulanır. Turp sivilce lekelerinde oldukça etkilidir.



Patates sivilce izlerini azaltmaya yardımcı olan doğal bir bitkisel çözümdür. İçerisinde sülfür ve potasyum bulunmaktadır. Çiğ patates püresi lekeler ve sivilce üzerinedir uygulanır. Sivilce izleri için bitkisel içerikli krem ve jeller de kullanılır. Bu jeller bitkisel besinler içermektedir. Yara izlerinde oldukça etkilidir. Sivilceler her yaşta ortaya çıkar, ergenlik sorunu gibi görünseler bile. Bu sivilce ve lekelerden kurtulmak için kimyasal ürünler yerine bitkisel ürünler tercih edilmelidir. Uygulama yaparken cilt uzmanına danışmakta fayda vardır. Bu makalede belirtilen her faydalı bitkisel ürün her cilde iyi gelmeyebilir. Hassas olan ciltler için limon suyu kullanımında mutlaka su ile inceltilmelidir. Yoksa cildi tahriş edebilir. Bitkisel yöntemler denerken sabırlı olmak acele etmemek gerekmektedir. Cildimizde çıkan sivilceleri patlatmamak önemlidir, aksi takdirde sivilce izlerine maruz kalırız.


Sivilce izlerine kesin çözüm


Birçok nedenden dolayı sivilce çıkabilir. Bu sebeple sabırlı olmak önemlidir. Sivilcelerin çoğu çıktığı gibi kaybolur. Bazı sivilceler hemen kaybolmaz. Bunun sebebi vücudumuzun verdiği reaksiyonlardır. Çok fazla sivilceler üzerinde oynamamak önemlidir. Yüzümüzü, cildimizi mutlaka gün içinde yıkamak temizlemek gerekmektedir. Hava kirliliği, sağlıksız beslenme stres gibi faktörler bu cilt ve birçok rahatsızlığa neden olur. Bu tür rahatsızlıklardan kurtulmak, hangi bitkisel ürünü nasıl kullanacağınızı ve size hangi bitkisel ürünün iyi geldiğini anlamak için uzmanlarına danışarak destek alabilirsiniz.


 


 



Sivilce izleri tedavisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder