10 Nisan 2018 Salı

Yüksek kolesterol

Yüksek kolesterol nasıl düşürülür


Yüksek kolesterol genellikle sağlıksız bir beslenme sonucunda oluşmaktadır. Sağlıklı beslenme  yapılmaz ise yüksek doymuş yağların tüketilmesi de yeterli fiziksel aktivitelerinin eksik olması başlıca sebeplerdendir. Obezite sigara, aşırı alkol, yaşlanma, genetik ve şeker hastalığı yüksek tansiyon ve böbrek karaciğer hastalığı gibi bazı durumlar yüksek tansiyon oluşmasına neden olur. Yüksek kolesterol hücre zarlarında kolesterol birikmesi nedeniyle oluşur.Tek başına ciddi bir hastalık olmasa da ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Kalp hastalıkları riskini artırır. Damarların tıkanmasına sebep olur. Bazı kolesterol ilaçları olsa da doktora ve uzmanlarına danışarak doğal ve bitkisel ürünler kullanmak faydalı olacaktır. Kolesterolü düşürmek için faydalı gelen gıdalar ve besinler, tüketerek düşürebilirsiniz.



Kolesterol tedavisi


Kişniş tohumun düzenleyici etkileri bulunur. Şifalı yağlar da tavsiye edilmektedir. Diyabet yönetiminde şekere karşı savaşırken kanser hücrelerini durdurup yavaşlatma başarılı olduğunu tespit edilmiştir. İki çay kaşığı kişniş tohumu tozu bir bardak suya eklenir. Bu karışım kaynatılır ve süzülür. Bu karışım günde bir kez tüketilir. Süt ve şeker ekleyecekte içebilirsiniz.


Kırmızı soğan yüksek kolesterol durumlarında oldukça etkilidir. Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterol seviyesini çıkarmaya yardımcı olur. Kalp hastalığı riskini düşürür. Bir çay kaşığı soğan suyu bal ile karıştırılarak günde bir kez tüketin. Soğan, sarımsak, zencefil beslenme sistemi içerisinde mutlaka tüketilmelidir.


Hint Bektaşi üzümü, konsantrasyon azalmasına yardımcı olur. Doğal bir lipit olarak yani kandaki lipit seviyesini tedavisinde kullanılan ilaçtır. Lipit dünyadaki canlıların yapısında bulunan temel organik bileşiklerden biridir. Bir çay kaşığı Hint bektaşi üzümü tozu veya bektaşi üzümü bir bardak ılık su içine ilave edilerek karıştırılır. Her sabah kahvaltıdan önce içilmelidir.



Kolesterol nasıl düşürülür ?


Elma sirkesi, kolesterol ve trigliserid, yani bitkisel ve hayvansal yağların temel bileşenidir. Bu düzeylerini düşürmeye yardımcı olur. Yüksek tansiyon, reflü, gut, üst solunum yolu enfeksiyonlarını ve birçok hastalığın üzerinde etkili ve bitkisel çözümler içindedir. Bir çay kaşığı organik elma sirkesi bir bardak su içine konarak karıştırın. Günde bir veya iki kez tüketin. Bir ay kadar düzenli tükettiğimizde faydasını görebileceğiz. Elma sirkesinin tadı acı geliyorsa, içemeyecek durumda iseniz, meyve suları ekleyerek tüketebilirsiniz.


Portakal suyu da her gün içilen portakal suyu kolesterol seviyesini dengelemeye yardımcı olur. Portakal kandaki kolesterol düzeyini azaltır.


Hindistan cevizi yağı, yüksek kolesterol için etkili bir çözümdür. Ufak miktarlarda Hindistan cevizi yağı beslenme yiyeceklerine de ekleyebilirsiniz. Saf Hindistan cevizi yağını, iki yemek kaşığı ölçüsünde tüketebilirsiniz. Bir tabak yulaf ezmesi kolesterol seviyesini azaltmak için en etkili durumlardan biridir. Lif dolu yulaf ezmesi kolesterol seviyesini azaltır. ve kötü kolesterol seviyesini düşürür. Pişmiş yulaf ezmesi veya yulaf kepeği, yaklaşık üç gram lif içerir. Yulaf ezmesine meyve gibi fındık, elma, ceviz, muz, çilek gibi meyveler ekleyerek tüketebilirsiniz.



Kolesterolü düşürmek için yapılması gerekenler


Trigliserid yüksekliği kolesterolden farklı olarak yediğimiz et ya da yağdan ziyade şeker, patates, pirinç, nişasta, un gibi yiyecekler yani karbonhidrat grubu içindedir. Çok fazla doymuş yağ kolesterol oluşturur ve kandaki kolesterol seviyesini azaltır.


Sebze ve meyve tüketimini artırın, alkol den uzak durun, margarin den uzak durun, yemeklerinizde, salatanızda zeytin yağı kullanın. Omega üçün olduğu besinler alın balık gibi, kızartmalardan uzak durun, hamur türü yiyeceklerden uzak durmalısınız. Pilav, börek, tüketimini azaltmak gereklidir. Spor ve egzersiz yaparak desteklemek gerekir. Trigliserid düşüren yiyecekler ve bitkiler ise, fındık, badem, ton balığı uskumru, nohut, mısır, patates domates, havuç, sarımsak pırasa, yeşil yapraklı sebzeler, elma, limon, çilek gibi meyveler, kekik,  ada çayı, nane, ayçiçeği,  çavdar gibi besinler, soya yağı, kanola yağı trigliserid seviyesini düşürür.


 


 


 



Yüksek kolesterol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder