3 Nisan 2018 Salı

Şifalı yağlar

Şifalı yağlar birçok bitkinin yağından elde edilen bitki yağları içerisinde bulunan ve sayısız hastalığa iyi gelen bitkisel uçucu yağ asitleri içermektedir. Şifalı yağlar birçok hastalığın tedavisinde fayda sağlamaktadır. Romatizma, kalp sağlığı, uykusuzluk, saç bakımı ve birçok benzeri hastalığa da şifalı yağlar iyi gelmektedir. Ayrıca maydonuzun faydaları şifalı bitkiler yağlar kadar önemli olduğu için okuyabilirsiniz.



Bitkisel yağ çeşitleri


Özellikle Melisa yağının faydaları ise sinir gerginliği ve stres yatıştırıcı, gaz söktürücü, nefes darlığı ve astımda, romatizmada antiseptik etkisi ile tedaviye yardımcı olarak kullanılır. Melisa yağı kullanırken de bir su bardağı 3/4 ölçeğinde damıtarak kullanılmasında fayda vardır.


Menekşe yağı ise cildi yumuşatıcı, saçları canlandırıcı ve besleyici, deri hastalıklarına karşı etkisi olduğu bilinmektedir. Cildinize masaj yaparak da kullanılması önemlidir.


Nane yağının faydaları ise iyi bir gaz söktürücüdür. Mide bulantısını kesici, hazmı kolaylaştırıcı, sinirleri düzenleme etkisine sahiptir. Sinirsel baş ağrılarında ağrı kesici yağ karışımı ve sinüsleri açıcı özelliği olduğu bilinmektedir. Bir bardak suya 3-4 damla ekleyerek içilmelidir. Cildinize masaj yaparak da kullanılabilir.


Okaliptüs yağının faydaları ise soğuk algınlığı ve sinüsleri açıcı, ateş düşürücü, romatizma gibi rahatsızlıklara karşı olumlu etkisi vardır. Antiseptik ve balgam söktürücüdür.


Papatya yağının faydaları ise cildi besleyici yaraları bakımından iyileştirici, iltihaplanmalara ve güneş yanıklarına, ağrı kesici yağ karışımı olarak etkisi olduğu bilinmektedir. Cilde masaj şeklinde sürülerek veya bir bardak suya 3-4 damla damlatıp gargara yapılarak kullanılması tavsiye edilmektedir.


İlaç yerine şifalı yağları kullanın

Zayıflamak için otlar özellikle şifalı yağlar ile birlikte kullanıldığında sağlıklı bir yaşama katkı sağlayacaktır.


Portakal yağının faydaları ise hazımsızlık, sinirleri yatıştırıcı, romatizma rahatsızlıklarda antiseptik özelliği bulunmaktadır. Günde bir su bardağına 3-4 damla damlatıp içilerek veya cilde masaj şeklinde uygulanması tavsiye edilmektedir.


Rezene yağının faydaları ise gaz söktürücü şişkinlik hazımsızlık giderici ve cildi besleyici özelliği bulunmaktadır. Bir bardak suya 5-6 damla damlatılarak içilir. Yara üzerine sürülerek de kullanılması tavsiye edilmektedir.


Zeytinyağının faydaları ise safra sökücü, haricen yatıştırıcı ve yumuşatıcı, saçları besleyici güçlendirici, cildi canlandırıcı olarak da kullanılabilir. Aç karnına bir kaşık zeytinyağı alınması bağırsakların çalıştırmasında büyük etkeni bulunmaktadır.


Sarımsak yağın faydaları; hazmı kolaylaştırıcı, iştah açıcı, tansiyon düşürücü ve mikrop öldürücü olarak bilinmektedir. Bir bardak suya 3- 4 damla damlatıp içildiğinde faydalı olacak şeklide tavsiye edilmektedir.


 


Sedir ağacı yağının faydaları ise vücudumuza masaj yapılarak tatbik edilir. Meme kanserinde faydalı olduğu bilinmektedir. Bir bardak suya 5-6 damla damlatıp içilmesi tavsiye edilmektedir.


Soya yağın faydaları iste Omega üç ve Omega yağ asitleri bakımından zengindir. Kolesterolü düşürür.


Susam yağının faydaları ise cildi besleyici, kirpik kaş ve saçları besleyici etkileri olduğu bilinmektedir. Aç karnına bir çorba kaşı içilerek kullanılması tavsiye edilmektedir.


Tarçın yağı faydaları ise kabızlık giderici, yağ söktürücü olduğu bilinmektedir. Koku verici olarak da kullanılır.


Banyoda Hangi Yağlar Kullanılır ?


Banyoda kullanılabilecek bitkisel yağları ise şöyle sıralayabiliriz.


Gül yağı, ardıç yağı, bergamot yağı, ada çayı, defne yağı, lavanta yağı, limon yağı, menekşe yağı, melisa yağı. Bunlar banyo yaparken kullanabileceğimiz bitkisel yağlardır. Banyo suyunuza 10-15 damla ilave edilerek kullanılabilir. Özellikle yaz aylarında bronzlaşmak için kullanabileceğimiz yağlar ise havuç yağı, ceviz yağı, kakao yağı, fındık yağı, kayısı yağı, badem yağıdır. Belirtilen yağlar mükemmel doğal ürünlerdir ve sadece bronzlaşmak ile kalmayıp cildi besleyerek yeni bir canlılığı kavuşmasını sağlar. Bitkisel yağların cilt bakımı için kullanarak ve bu yağları birbirleri ile karıştırılarak kullanılır.


Vanilya yağı ise cinsel gücü arttırıcı olarak da kullanılabilir. Masaj şeklinde uygulandığında rahatlatıcı bir etkisi olduğu görülmektedir. Koku olarak ta kullanmak mümkündür. Bir bardak suya 4-5 damla damlatıp içilebilir.


 


 



Şifalı yağlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder