28 Nisan 2018 Cumartesi

HyperLink kullanımı hyperlink nedir

HyperLink kullanımı hyperlink nedir,  web sitelerinde sayfa değişimleri ve adres değiştirmek için,asp.net web sunucusu kontrolüdür. Sayfada bir HyperLink sunucu denetimi ekleyerek bir web form sayfasındaki diğer bir sayfaya geçişini sağlayabilirsiniz. Hiperlink yazı yada resim olarak kullanılabilir. Hyperlink  kullanıcıların var olan sayfadan başka bir sayfaya veya başka bir konuma gitmelerine olanak tanıyan bir bağlantı köprü oluşturur.


HyperLink kullanımı


NavigateUrl özellik değeri bir sonraki hedef gidilmesi gereken adresi belirtir. Bir metin olarak köprü denetimi görüntülemek için metin özelliği değerini ayarlamak ve bir görüntü olarak görüntülemek için ImageUrl özellik değerini ayarlanmalıdır. ImageUrl ve Text özelliklerini aynı anda kullanırsak, ImageUrl öncelikli olarak etkin olacaktır.


Köprü sunucu denetimi başka bir önemli özellik Target özelliği. .net geliştiricileri, bağlantılı sayfayı bu Hedef özellik ayarlarına göre görüntülemek için çerçeve veya pencereyi belirtebilir. Bu isterseniz var olan sayfa üzerinden gönderebileceğiniz gibi, yeni pencerede hedef sayfaya gönderebileceğiniz özelliğimizdir. Hedef özelliği _blank, _parent, _self ve _top olan dört olası değere sahiptir. _blank değeri hedef sayfayı çerçevesiz yeni bir pencerede görüntüler. _parent bağlantılı sayfayı anında frameset ebeveyni içinde gösterir. _self çerçeveyi çerçeveli olarak tam pencerede odakla ve _top göster bağlantılı sayfayı göstermesini sağlar..


Uygulama ana dizinini, kökünü belirtmek için tilde (~) joker karakterini kullanılmalıdır. Köprü GezginiUrl özellik değerini ayarlamak çok yararlıdır. Bu nedenle, uygulama göreli URL’sine bir dizin adı sabit koymaya gerek yoktur.


Köprü denetiminin özelliklerini, NavigateUrl, Text ve ImageUrl gibi çalışma zamanında programatik olarak ayarlayabiliriz. Köprü sunucusu denetiminin ana avantajı, bağlantı özelliklerini sunucu kodunda ayarlayabilmemizdir. Örneğin, bir bağlantının metin ve hedef URL’sini dinamik olarak değiştirebiliriz. Hedef URL’yi belirtmek için veri köprü denetimini bağlayabiliriz. Veri bağlı köprü kontrolleri oluşturmak için bunları Tekrarlayıcı, DataList, DetailsView, GridView veya Formview kontrolü alt öğeleri olarak ekleyebiliriz. Birisi bağlantıyı tıkladığında köprü, sunucu kodunda bir tıklama etkinliği değiştirmez.


HyperLink kullanımı için aşağıdaki c # örnek kaynak kodu, asp.net’de köprü web sunucusu denetimini nasıl kullanabileceğimizi gösterir. Ayrıca, hyperlink denetiminin bildirimsel sözdizimini de belirtir.


 


Hyberlink Örnek Kullanım


 


<%@ Page Language="C#" %>

<!DOCTYPE html>

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head id="Head1" runat="server">
<title>HyperLink kullanımı hyperlink nedir</title>
</head>
<body>
<form id="form1" runat="server">
<div>
<h2 style="color:Red">HyperLink örnek</h2>
<asp:HyperLink
ID="HyperLink1"
runat="server"
Text="Google"
NavigateUrl="http://google.com"
>

</asp:HyperLink>
<br />
<asp:HyperLink
ID="HyperLink2"
runat="server"
>

</asp:HyperLink>
</div>
</form>
</body>
</html>


 Yukarıd

Yukarıdaki örnekte kullanmış olduğumuz hyberlink1 denetimi google üzerine linkleme yapılmıştır. İsterseniz web siteleriniz, uygulamalarınız içerisindeki sayfalara köprüleme yapabilirsiniz.



HyperLink kullanımı hyperlink nedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder