24 Nisan 2018 Salı

Google harita kayıt

Google harita kayıt işletmelerin yapması gereken önemli fonksiyonlar arasındadır. Bir çok işletme google harita üzerinde kayıtlı olmadığı için navigasyon ile gelen müşterilerine destek veremez. Bu noktada teknolojik yaklaşım ve Google harita üzerinde yer almak önem teşkilde eder. Müşterileriniz internette sizi aradığında destek veremez iseniz, müşterinize destek veren ilk rakibiniz müşterileri alacaktır.


Google My Business sayfasına girebilmek için öncelikle bir adet gmail mail adresi ile google’a kayıt olmalısınız. Kayıt olduktan sonra Google Haritalar Kaydı internetden müşteri çekebileceksiniz.


İnternet üzerinde bu hizmeti veren çok sayıda firma olmasına rağmen, bu işlemi ekstra ücret ödemeden sizde yapabilirsiniz. Çünkü Google üzerinde günlük bir çok arama yapılır. Bunların çoğu hizmet yada ürün arayan insanların buluştuğu yerdir. Sizde Google içindeki yerinizi alarak, gerek web sitesi, gerek google haritalarısına kayıt hizmetinizi tamamlayarak, Arama motorlarının sizi desteklemesini, müşterilerin size ulaşmasını sağlayabilirsiniz.


Google My Business Kayıt


Gmail adresi ile aldığınız e-posta adresi ile google chrom’a giriş yapıktan sonra https://www.google.com/intl/tr/business/go/ adresine giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra size sorulan tüm sorulara doğru bir şekilde cevap vermeniz gerekiyor.


Formu doldururken google size harita üzerindeki yerinizi belirtiğin adrese göre işareletmenizi isteyecektir.


 



 


Tüm formu doldurduktan size gelecek olan kodu beklemelisiniz. Google size kart postal gönderecek ve bu kart postalın üstündeki kodu tekrar https://www.google.com/intl/tr/business/go/ adresine girerek kodu doldurmanız gerekecek. Bu işlemin sebebi gerçek bir işletme olup olmadığınız, eğer gerçek bir işletme iseniz, belirttiğiniz adreste sizin olup olmadığınızdır. Bu noktada  Google size 15 gün içerisinde kart postal gönderecektir.  Kodu girdikten sonra kayıt işleminiz tamamlanmış olacaktır.


 


Google haritalar üzerinde kayıt olmak, müşterilerinize geldikleri yerden otomatik tarif edilebilmesini, ses ile navigasyonda sizin yerinize tarif etmesini, geldiği yoldaki ofisinize varana kadar ki trafik durumuna kadar bir çok konuda bilgi vermektedir. Hatta girmiş olduğunuz bilgilere göre haftanın kaç günü açık olduğunuzu ve hangi saatler arasında açık olduğunu tüm müşterilere Google bilgilendirmektedir. Siz kapalı bile olsanız müşterileriniz bunu görebilecektir.


 


 



Google harita kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder