31 Mart 2018 Cumartesi

Sinüzit nasıl geçer bitkisel çözüm

Sinüzit nasıl geçer bitkisel çözüm, Sinüzit genellikle enfeksiyon sebebiyle oluşur. Aynı zamanda bakteri ve mantarlardan da kaynaklanabilir. Genellikle sinüslerde şişlik ve sinüs iltihabî ortaya çıkar. Sinüsler elmacık kemiklerini ve alnın arkasında bulunan ağzı dolu keselerdir. Bu boşlukların mukusla dolması sinir enfeksiyonunun belirtisidir. Enfeksiyonuna alerji nazal polipler burnunda Suptum ve doku tahrişine neden olan burun spreyleri de sebep olabilir.



Sinüzit belirtileri nelerdir ?


Sinüs rahatsızlığının en sık belirtileri baş ağrısı, yüz hassasiyeti, kafada ağrı da basınç, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, öksürük, ateş gibi belirtilerdir. Burun akmasını çözmek ve sinüsleri rahatlatmak için burun sulaması yöntemi denenebilir. Bu yöntem burun iç yapısını nemli tutar. Bir çay kaşı deniz tuzu hidrojen peroksit sıcak suda karıştırılır, bir şırınga de ya da damlalık yardımı ile burun içini uygulanır. Ancak karışımı gün içerisinde sık sık kullanılmamalıdır. Burnunu tarif edebilir bir taraftan da yarım çay kaşı tuz ve bir tutam karbonat sıcak suyun içerisine eklenerek karıştırılır. Bu karışımda burun sulaması için kullanılabilir. Günde iki kez hazırlanılarak kullanılmalıdır. Migren ile karıştırılmamalıdır. Migren olduğunu anlamak için ve migren belirtilerini anlamak için migrene ne iyi gelir okuyabilirsiniz.


Ayrıca ödem için bitkisel çözüm makalemizi okuyabilirsiniz.


Sinüzit bitkisel tedavi


Elma sirkesi sinüs enfeksiyonları tedavisinde oldukça etkilidir. Anti viral anti fungal, anti  bakteriyel, ve anti enflamatuar


özellikleri vardır. Elma sirkesi soğuk algınlığı grip ya da alerji başlangıcında alındığında gelişmekte olan sinüs enfeksiyonunu engellemeye yardım eder. İki çay kaşığı elma sirkesi bir bardak sıcak su eklenir. Bir çay kaşığı bal ilave edildikten sonra iyice karıştırılır. Bu karışım beş gün boyunca günde iki kez tüketile bilinir.


Sinüzite acı biber de iyi gelmektedir. Acı biber sinüsleri açan en etkili çözümlerden biridir. Bağışıklığı arttırır şişme ve iltihabî azaltır kan dolaşımını hızlandırır. Doğal olarak acı biber tüketmek faydalı olacaktır. Sinüzite soğan suyu da iyi gelmektedir. Mükemmel bir antioksidandır. Sinüsleri açmak için oldukça etkilidir. Bakteri ve mantar ile mücadele eden kükürt bileşikleri içerir soğan küçük parçalar halinde doğranır ve su dolu tencereye konur. Yaklaşık beş dakika kaynatıldıktan sonra suyun buharı teneffüs edilir. Burnundaki tıkanıklık geçene kadar birkaç kez uygulayabilirsiniz.


 



Sinüzit bitkisel çözüm


 


Sinüzite sarımsağın da iyi geldiği bilinmektedir. doğal bir antibiyotiktir. Bakteri ve virüslerin neden olduğu sinüs enfeksiyonları ile mücadele de çok etkilidir. Sinüs enfeksiyonu bakterilerden kaynaklanıyorsa mutlaka kullanılmalıdır. İki veya üç diş sarımsak su dolu bir tencereye eklenerek kaynatılır. Bunları teneffüs edilir, bu uygulamayı da günde 1-2 kez deneyebilirsiniz.


Birkaç diş sarımsağı dövülerek güncesinde tüketebilirsiniz. Yapılan yemeklerimizde mutlaka soğan sarımsak ve kırmızıbiber kullanılmalıdır. Sinüzit için zencefil de ilave yardımcı olur. Antibiyotik özelliklere sahiptir. Zencefilin kötü dilimler halinde kesilir bir cezvede kısık ateşte kaynatılarak 10 dakika beklenir. Zencefilin içine biraz limon suyu ve balda eklenerek günde bir kez içilir. Sinüzit sık görülen sağlık sorunlarından bir tanesi bir sinüslerin dolması oldukça rahatsız edici bir durumdur. Sinüzit için doğal ve bitkisel tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Uygulanması durumunda kısa bir sürede rahatlama sağlayacaktır. Sinüziti olan insanlarda bazı belirtiler de görülmektedir. Yorgunluk gibi ağız kokusu ateş dış ağrısı yaşanabilir. Kronik sinüziti olan kişilerde de yüzün bir kısmında şişme burun boşluğunda birikim burundan nefes almada zorluk baş ağrısı yorgunluk yanak içinde şiddetli ağrı.


Turp da sinüzite tedavi de iyi etkili bir çözümdür burun ve boğaz içerisinde oluşan akıntıyı dağıtmaya yardımcı olur taze turp rendelenir ve tüketilebilir. Turp sinüslerin açılmasını sağlar sinüs enfeksiyonundan kurtulmak için bu işlem üç yada dört gün boyunca günde en az iki kez tekrar edilmelidir. Duş alındığında dışarıya çıkılmamalı bu durumda sinüslerin dolmasına yardımcı oluruz. belli bir zaman bekledikten sonra çıkılması daha iyi olacaktır.


 



Sinüzit nasıl geçer bitkisel çözüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder