27 Mart 2018 Salı

Saç Dökülmesi Sebepleri

Saç dökülmesi insanda moral bozukluğu, psikolojik de rahatsızlıklarda yaratabilir. Kuru saçlar için bitkisel çözüm olduğu gibi saç bakımlarımızı zamanında ve saçımıza uygun formatda yapmalıyız. Aslında saç dökülmesinin sebebi mevsimsel değişimler, stres, sıkıntı gibi durumlarda görülür. Genellikle genetik olup saç dökülmesi erkek de irsi bir durum dur. Aile büyüklerin de kellik varsa yaşanma durumu diğer bireylerde de olabiliyor.



Mevsimsel değişimlere göre kısa saç kesimi önemlidir. Çünkü saç dökülmeye başladığında yanlardan başlayarak tepe bölgesine doğru açılma olabilir. Kellik durumuyla karşılaştığımızda neyi kaybettiğimizi daha iyi anlıyoruz. Özellikle yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla saç bakımını nasıl yaparız çünkü havanın ısınması bazı sıkıntıları da beraberinde getirecektir. Deniz, güneşin ve havuzun etkileri olacağı için tehlikeli bir durum arz ediyor. Bu tür durumdan kurtulmak için önlemlerimizi almalıyız.


Saçlarımızın nasıl doğal olduğunu bilmek önemlidir. Ona göre bakım yapmak daha kolay daha verimli olacaktır. Eğer deniz ve güneş ışıklarının altında çok vakit geçirmişseniz. Saçlarınız uv içeren filtreler eczanelere danışarak alıp kullanmak gerekir. Aksi takdirde kurumasına ve dökülmesine neden olur.



Saç Dökülmesi Sebepleri


Saç dökülmelerinin birçok sebebi vardır. Kansızlık, stres, yorgunluk başlıca sebepleridir. Bayanların özellikle sık sık yaptıkları boyama işlemi saçları yıprattığından kalitesiz kullanılan boyanın sonuçları daha ağır olacaktır. Mümkün olduğu kadar uzun aralıklarla boya yapmak ve bakımında uygulamak gerekir. Saçlarınızı ılık suyla masaj yaparak yıkamak etkili olacaktır. Kurutmak içinde hızlı ve sert bir şekilde uygulamamak gerekir. Saçlarımızı ıslak bırakmamalı hafif hafif ovalayarak ve hava vererek kurutmak gerekir. Saçlarımızın güzel canlı görünmesi için birçok değişik ürün kullanırız ama bazen işe yaramadığını görürüz. Aslında dikkat etmemiz gereken daha önemlisi sağlıklı düzenli ve dengeli beslenme de çok önemlidir. Aldığımız vitaminler saçlarımızı sağlıklı dinç ve sağlam olmasını sağlar. Özellikle omega 3 bulunan vitaminleri tüketmek saçlarımızı iyi gelecektir. Balıkta bol miktarda omega 3 bulunur. Ama yalnız balığı tavada değil mangalda yapılmasında vitamininin yok olmaması açısından daha faydalıdır. Yoğurt, ıspanak, fındık, badem, önemli gıdalar olup saç için tüm vitaminleri içerir.


Saç dökülmesi nasıl önlenir


Saç dökülmesi  için yapılmaması gereken unsurlardan biride saçınız ıslakken kurutma makinasını çok yakın kullanarak saçın nemini alarak kurumasına ve dökülmesine neden olur. Sigara ve alkol kullanımı da saçlarda dökülme riskini çoğaltır, kansızlık durumu yapacağından dökülme artacaktır, özellikle saçlarımızın kurumuş yıpranmış olduğunu fark etmek önemlidir. Saçlarımızı korumak canlandırmak güçlendirmek için formüller bulmak gerekir. Saçlarımızı ne kadar çok uzun bırakırsak o kadar yıpranmasını sağlamış oluruz. Denize ve havuza girerken uzmanların tavsiyesine uyarak bone takılması saçlarımızı tuzlu sudan koruyabiliriz. Mevsimsel saç dökülmeleri mutlaka yaşanabilecek bir sorundur, kaliteli bakım kremi kullanarak olumsuz etkilerden koruyabiliriz, her insan saçını sever, bazıları çok aşırı bakım uygular, bazıları ise böyle bir bakım içinde olmaz. Bazı kişilerde saçları yıkamanın dışında hiçbir şey yapmaz, saçlarını seven beğenen kişiler çok oynarlar saçları ile ellerini saçlarını kullanan çoğu kişi bir şekilde saçlarına mikrop bulaştırıyor. Gün içinde elimiz değmediği yer yok gibi, ellerimizi temiz tutmak çok önemli mikroplardan ve bakterilerden koruyarak saçlarımızı koruyabiliriz. Bu sebepten dolayı sağlıklı bir durum elde edebiliriz. Saç dökülmesi önlemek için özellikle ıspanak çok önemli bir bitkidir tüketildiğinde saçlarımızın daha çabuk uzadığını görürüz. Ispanakta bulunan demir saçlarımıza etkisidir. Özellikle yoğurt saça nem kazandırır. Ayrıca Göz altı kırışıklıkları nasıl giderilir inceyebilirsiniz.


Bayanlar özellikle saçlarına erkeklere nazaran daha iyi bir bakım kazandırıyor. Anneler kız çocuklarının saçlarını toplarken çok sıkı bir şekilde toka ile tutturması hem saçlarının kopmasına ve baş ağrısına neden olabilir. Özellikle genç yaşta olanlar saçlarına hunharca davranabiliyor, saçlarının güzel görünebilmesi için jöle ve birçok benzeri kimyasal maddeler içeren ürünler kullanımında ileriye dönük saç dökümü problemi ile karşılaşa biliniyor. Saçlarımızı korumak daha sağlıklı güzel ve dinç görünmesi için her şey kendi elimizde.



Saç Dökülmesi Sebepleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder