10 Mart 2018 Cumartesi

Panik atak nedir belirtileri nelerdir ?

Panik atak çok sıkıntılı zorlayıcı son zamanlarda ise artan psikolojik bir problemdir. Kişinin kendi bedeniyle ilgili veya çevresel faktörlerle ilgili sürekli bir yoğun endişe hali içinde olması her an kötü bir şeyin olması durumu. Her an kötü bir şey olacak beklentisi yaşantısı. Çocukları geç kalsa yoğun bir kaygı trafik sıkışsa bir kaygı eve geç gelme bir kaygı sınav zamanı verdiği bir kaygı.



Sürekli insanlar yoğun bir endişe içinde yaşıyor bu da yaygın olan anksidiye bozukluğu dediğimiz rahatsızlığı meydana getiriyor. Bu panik atak bozukluğunda kalp çarpıntısı, ellerimiz ve ayaklarımız da titreme, bayılma hissi el ve ayak tırnaklarında uyuşma karıncalanma, ani tansiyon, bulantı, ishal, panik bozuklukları sık gördüğümüz belirtilerdir. Bu belirtiler 10 dakika gibi bir zamanda şiddetleniyordu ve kişiler ne yapacaklarını bilemiyor. Kalp krizi gibi bayılma gibi birtakım endişeler taşıyor. Panik atak durumu yaşayan kişiler tedavi durumunda olmazlarsa bir süre içinde depresyon, sosyal hayattan kopma, işlerine gidemez hale gelebiliyorlar, eve kapanıp evden çıkamayacak hale gelebiliyorlar. Toplu taşıma araçları, uçak, tüneller, buralardan geçememeye başlanması, panik bozuklukta görülen fobilerin başında kalabalık alanda olma korkusu, alışveriş merkezi gibi, pazar yerleri gibi.



panik atak başlangıcı


Kişilerde panik bozuk bu kaygı bozukluğu var ise kişiler bununla tek başlarına mücadele edemiyorlar. Uzman doktorlar psikoterapi ile asıl sebepleri bulup bilinç altında yatan sebepleri bulup bilinç altından temizlemek için psikoterapi çalışması yapılıyor. EFT’deki durumlarda kullanılan tekniktir. EFT de anlam olarak duygusal özgürleşmedir. Kişilerin kısa zaman içinde olumsuz duygudan endişe, kaygı, korku, öfke, üzüntü, yıkıcı ve hayatımızı zor duruma sokan olumsuzluklardan kolay bir şekilde kurtulmamızı sağlar. EFT dünyada da çok yaygın olarak kullanılıyor. Ülkemizde de yaygın olarak kullanılıyor ve öğretiliyor. %80 ve 90 oranında bu olumsuz duygulardan yok eden bir tekniktir.


 


EFT şu dunlardadır kullanılıyor:


Takıntılar, stres bozukluğunda ve kazalarda kullanılabiliyor. Her türlü negatif duyguyu hayata karamsar bakmayı sağlayan durumlarda kullanılıyor. Kişilerin baş edemedikleri bir durum varsa bu terapiyi görmeleri gerekiyor. Bu terapiler de ilaç kullanımı olmuyor hamile olan bayanlarda bu tür duygular yaşanıyorsa psikoterapi görmeleri gerekmektedir.



panik atak nasıl geçer

Hiçbir şey sebepsiz yere ortaya çıkmaz. Etki tepki prensibiyle yaşayanlar olarak kişi herhangi gibi bir ortama veya kalabalığı girdiğinde bir kaygı yaşıyorsa evden dışarıya tek başına çıkamıyorsa bununla ilgili geçmişte yaşanmış bir neden vardır. Korku kaza gibi. Bunlar hep bilinçaltımızda kayıtlı duruyor. Geçmişte yaşadığımız sorunlar geçmişte yaşadığımız tüm olumsuzluklar, ilerde psikolojik sorun olarak karşımıza çıkıyor. Duygusal özgürlük dediğimiz teknikle sıkışmış daralmış, hayatımızı kısıtlayan hayatımızı zor duruma sokan bu duyguları temizlenmesidir. Fobilerde hayatımızı rahatsız edici sorunlar yaşatıyor. Önemli olan bu rahatsızlıkla savaşmak. İnsanlar bu tür olumsuz durumlarla yaşamak istemiyorlar ve geçmiş yıllara nazaran daha bilinçliler. Sağlıklı yaşamak herkesin hakkı iken psikolojik problemleri olan kişiler bu yaşam hakkını, içlerinde bulunduğu durumdan dolayı genelde kavrayamazlar. Bu şekilde kişilerin telkinler ile doktora yönlendirmek gerekir.


 


 



Panik atak nedir belirtileri nelerdir ?

1 yorum:

  1. Sql Öğren: Panik Atak Nedir Belirtileri Nelerdir ? >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Sql Öğren: Panik Atak Nedir Belirtileri Nelerdir ? >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Sql Öğren: Panik Atak Nedir Belirtileri Nelerdir ? >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK ca

    YanıtlaSil