7 Mart 2018 Çarşamba

1 Haftada 10 kilo vermek

1 Haftada 10 kilo vermek


1 Haftada 10 kilo vermek, zayıflama ve hızlı kilo vermek için tüketilmesi gereken gıdalar protein ağırlıklı gıdalardır. Yüksek proteinle beslendiğinizde 1 Haftada 10 kilo vermek işlemini yapabilirsiniz ve hızlı kilo kaybedersiniz. Metabolizmanız buna bağlı olarak hızlanır. Bu diyeti uzun bir dönem yapmak pek doğru değildir. Hızlı kilo vermek için tüketilmesi gereken gıdaların başında protein ağırlıklı gıdalar bulunur. Yani bunlar süt, yoğurt, peynir, et, balık, tavuk ya da yumurta gibi protein oranı yüksek ve metabolizmayı hızlandıracak gıdalar tüketilmesi gerekir. Bunun yanı sıra hızlı kilo vermek için ara Öğün sıklığına ve ara öğün de tüketilmesi gereken yiyecekleri dikkat edilmesi gerekir. Ara öğünlerde, ya meyveli yoğurt, ayran gibi besinler tüketilmesi gerekir. Bunların yanında badem gibi fındık gibi kuruyemişler tüketilebilir. Bunlar da kilo vermeye yardımcı olan besin kaynaklarıdır. Bunun yanı sıra 10 Günde zayıflama ve hızlı kilo vermeyi destekleyecek ve buna yardımcı olacak meyveler bulunmaktadır. Bunların başında ananas ve elma gelir. Bu meyveler bizim hem metabolizmamızın hızlanmasına hem de vücudumuzda hızlı yağ yakmasına neden olacak gıdalardır.


1 Haftada 10 kilo vermek ama nasıl ?


Özellikle kilo verme sürecinde süt yoğurt gibi besinleri dikkatli ve düzenli tüketmemiz gerekir. Kalsiyumun vücutta yağ yakmasına olumlu bir desteği vardır. Bu yüzden günde en az iki bardak yoğurt ya da süt tüketmemiz gerekir. Yine vücudunuzda yağ yakmamıza ve metabolizmamıza hızlandırmamıza yardımcı olacak bitkilerin başında yeşil çay gelir. Yeşil çay günde ortalama 3 ya da 4 bardak içildiğinde vücutta yağ yakmamıza %20 oranında yardımcı olabilir. Eğer herhangi bir tansiyon problemiz yoksa yeşil çayı her zaman yanımızda eksik etmemeliyiz mümkün oldukça günde en az 3 ya da 4 bardak yeşil çay tüketmeliyiz. Yine hızlı kilo vermek için tüketmemiz gereken önemli şeylerden biri ise lifli gıdalar tüketmemizdir. Yani bol salata tüketmeliyiz. Bol kuru baklagiller tüketmeliyiz. Eğer ekmek tüketmek zorunda isek bunlar kesinlikle tahıllı ürünler olması gerekir. Lif oranı düşük besinler metabolizma hızının yavaşlamasını engeller. Yağ yakmamızı engeller. Lif oranı yüksek gıdalar ise metabolizmamızın hızlanmasını sağlar ve yağ yakmamıza neden olurlar. Günlük su tüketiminizi artırmamız gerekir en az günde 2 litre su içmeliyiz. Tüketeceğimiz gıdaları mutlaka sık ve az tüketmek gerekiyor. Ana öğünler gibi ara öğünlerde çok önemlidirler.


 



Unutmayalım hızlı kilo vermenin dezavantajı ise hızlı bir şekilde verilen kiloların tekrar hızlı bir şekilde geri alınmasıdır. Kişinin mutlaka bu kiloyu koruması ve düzenli spor yapması da gerekir.


Hızlı kilo vermek istikrar işidir.1 Haftada 10 kilo vermek için dahiliyeden kan şekerinizi ölçtürmenizi gerektirir.


Eski yemek alışkanlığını mutlaka kişi değiştirmesi gerekir yoksa verilen kiloların tekrar geri alınma olasılığı dikkat edilmediği süreçte verilen kiloların geri alınması muhtemeldir. Unutmayın bu tarz bir diyeti uzun süreli yapmak sakıncalı olabilir ve kesinlikle bir uzmana danışarak destek almak gerekir. Bu tarz diyetler kısa bir süre için yapılabilir örneğin iki hafta sonra bir gece davetlisiniz ve 4 kg vermeniz gerekecekse böyle bir diyet programı uygulana bilir. Kolay ve hızlı kilo vermek için eksersiz yapmak işimizi daha da kolaylaştırabilir. Bu egzersizlerin ne olduğu çok önemlidir.


Egzersizlerimizi seçerken yağ yakacak zor egzersizleri seçmeliyiz. Bu egzersizler metabolizmamızı hızlandıracak ve hızlı yağ yakmamıza neden olacak egzersizler olmalıdırlar. Örneğin yüzmek gibi egzersizler keyifli egzersizlerdir ve grup halinde yapabileceğimiz spor faaliyetleridirler.



Unutmayalım bu tarz sporlar mutlaka yazılmalıdırlar. Bunlar diyetimize destek verecek metabolizmanızı hızlandıracak ve yağ yakmamızı %30 hızlandıracaktır. Günlük yaşamınızda hareket alanımızı genişletmemiz gerekir. Ne kadar fazla hareket edersek o kadar kilo vermemiz kolaylaşacaktır. Örneğin bir alışveriş merkezine gittiğimizde bir metroyla yolculuk yapmak istediğimiz de yürüyen merdivenleri kullanmayı merdivenleri kullanarak hareket alanımız genişleyebilir ve kilo vermesi hızlandırabiliriz. Bazen otobüsle gideceğimiz bir yere bir durak önce inip yürüyerek gidip hareket alanımızı yinede hızlandırabiliriz. Bunlar etkenlerin tümünü kullanarak zayıflayabiliriz. 1 Haftada 10 kilo veremeğe yardımcı olacak etkenleri yaşamsal faaliyet haline getirmek bize sağlıklı bir yaşam sunar.


 


 



1 Haftada 10 kilo vermek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder