15 Mart 2018 Perşembe

Sağlıklı yaşam için neler yapılmalı

Sağlıklı yaşam için neler yapılmalı bu makalemizde sizler için paylaşacağız. Her insan daha uzun daha sağlıklı yaşamak ister daha uzun ömürlü yaşamak için sağlıklı düzenli spor yaparak, kötü alışkanlıklardan uzak durarak başarabiliriz.



Kısacası yapmamız gerekenler basittir sigara ve alkolden uzak durmak. Uzmanlar sigara içenleri bırakma konusunda kesinlikle uyarıyor. Sigarayı bırakmak da yetmiyor, sigara dumanının yoğun olduğu ortamlarda günde yarım saatten fazla kalmamayı öneriyor. Alkolden uzak durmak çok önemlidir. Bazı durumlar alkolün faydasının olduğunu da belirtmeliyiz. Bir bardak şarap beyindeki kılcal damarların açılmasını ve daha iyi çalışmasını sağlayabilir. Ancak bunu sürekli hale getirmek alkolik yolunda ilerlemek faydadan çok zararlıdır.


Öncelikle yapılması gerekenler temiz bir hava almak haftada en az bir kez temiz hava olarak birkaç saat dolaşarak ciğerlerimizi temiz hava ile doldurmak önemlidir.


Ayrıca sağlıklı cinsel yaşam için neler yapılmalı incelemelisiniz.


Kalorisi düşük olan yiyecekleri tercih etmek gerekiyor. Günde en az birkaç adet meyve ve sebze, akşamları ise yoğurt yemek bol su içmek haftada bir kaç kez balık yemekleri, sağlıklı ve kuvvetli bir kahvaltı ve abur cuburdan uzak durmak sağlımız için önemlidir. Bol bol su içerek günde en az 2 litre olmak kaydıyla cildin, nemli kalması ve kandaki suyu dengesi içim su çok önemlidir.


Hızlı kilo vermek için 1 haftada 10 kilo vermek makalemizi okumalısınız


Vücudumuzun %65’i su olduğu için temiz ve mineral oranı dengeli su vücudumuz için önemlidir. Maden suyu ise yemekten yarım saat sonra tüketilmelidir. Güneşlenmeyi dikkat etmeli ama güneşin verdiği de vitamini de es geçmemek gerekmektedir. Düzenli spor yapmak önemlidir.



sağlıklı yaşam için yapılması gerekenler nelerdir



En ideal zaman spor yapmak için akşam saatleridir. Sağlıklı yaşam için neler yapılmalı ilk sırasında spor yapmak geliyor. Spor yapmak sağlıklı ve dinç görünebilirsiniz. Yürümek koşmak kasların aktif kalması için sağlıklı bir durumdur. Dişlerimizi iyi bakmak gerekiyor birçok bakterinin ağız yoluyla ulaştığını bilmek önemlidir. Dişlerimizin sağlıklı olması hayatımıza sağlık ve Sosyal olarak da etkiler vücudumuzun temiz kalmasını özen göstermeliyiz. Haftanın iki ya da üç günü bir kez duş almak gerekiyor. Organik ve bitkisel ürünler de kullanmakta temizlik açısından faydalı olacaktır. Tuvalet temizli yine de özen göstermek gerekiyor ellerimizi sık sık temiz tutmak, vücudunuzun her yerine ellerimizle temas ettiğimiz için mutlaka ellerimizin hijyenini sağlamak durumundayız.


El sıkışmak öpüşmekten daha tehlikelidir. Her gün her alanda yeni tatlar almak gerekmektedir. Bulmacalar zeka oyunları zeka soruları hafıza teknikleri beynimizi aktif tutabilir. Bu tür durumlarda da beynimizi yormamak gerekir. Sosyal ilişkilerimizde de arkadaşlarımızla çevremizdeki insanlarla iyi geçinmek ve onlarla olan ilişkilerimizi iyi kurmak gerekir. Sağlık kavramı insanların vücudunun direncinin düşmemesi, hasta olmaması, vücudunun şeklinin ve estetiğinin sıhhatinin ve afiyet durumunun iyi olmasıdır. İnsanlar sağlıklı bir yaşam süre bilmeleri için temizliğine düzenli spor yapmasına aldığı resimlere dikkat etmelidir. Dengeli beslenmelidirler. Sağlıklı bir yaşam her insanın vazgeçilmezidir. Sosyal hayatında iş hayatına kadar her faaliyetine etki gösterir. Sağlıklı yaşamak için kişinin kendisine bahane yaratmaması gerekmektedir. Sağlıklı yaşam insanlar için son derece hayati bir öneme sahiptir. Eğer gerçekten sağlıklı bir yaşam sürdürmek istiyorsak spor yapmak aşırı derecede yemek yememek sağlıklı besinler tüketmek, sabah kahvaltılarını aksatmamak meyve ve sebzelerden tüketmek alkol ve sigaradan uzak durmak.


Kişisel Temizlik

Kişisel temizliğimizi önem vermek uykularımızı düzenli ve yeterli almak haftanın belirli günleri doğada yürüyüş yapmak faydalı olacaktır. Sağlıklı beslenerek vücudumuzun tüm besinleri ve mineralleri mutlaka almak gerekir.Sağlıklı yaşam programı içerisinde olmaması gerekenleri sizlere sıralayalım.Kızartmalar, aşırı yağlı yiyecekler yememek ve onların yerine sağlıklı sebze ve meyveler tüketin tüketilmelidir. Kilo alımına dikkat edin düzenli beslenerek normal kilonuza erişebilirsiniz. Aşırı şekilde kilo almak kalp hastalıklarına da sindirim ve dolaşım sorunlarına da neden olabilir. Sigara ve alkol kullanımını kesmek önemli bir adım olacaktır. Sigara akciğerimizin yapısını bozarak hücrelerin yenilenmesini engel olacaktır. Damar tıkanıklığı gibi kalp krizi geçirme oranında yükseltecektir. Vücudumuzun dengesi bozularak bağışıklık sistemimizin düşük şekilde çalışmasını sağlayacaktır.


Alkol Kullanımı


Alkol hücre yapısını bozduğu gibi karaciğer de tahribat yapacaktır. Karaciğer vücudumuzun temizleyicisidir. Spor yaparak metabolizmamızı hızlı çalışacak vücudumuzun sürekli canlı ve enerjik kalmasını sağlayacaktır. Birçok rahatsızlığında önüne geçmiş olacaktır. Günde 3 litre su içerek organlarımızın ve sindirim sistemimin çalışmasına yardımcı olur. Vücudumuzun en büyük destekçisi sudur. Her gün 3 litre su içmek faydalı olacaktır.


 


Yaz ayları tatile çıkmak, dinlenmek, ruhsal ve bedensel açıdan bir yenilenme olacaktır. Stresten uzaklaşmak sağlıklı düşünmek için mutlaka yapmamız gerekir. Yatma kalkma saatlerine dikkat edin. Hep aynı saatlerde uyuyup uyanmak düzenli olduğundan rahatlatıcı olacaktır. Gündüz uykularından kaçınmak yatmadan önce de ağır yemek yememek gerekmektedir. Odanın serin ve nemli olması önemlidir. Bol ve rahat gece kıyafetleri giyin, sağlıklı yaşamak insanın kendi elinde olduğu için daha dikkatli olmak ve hayatı yaşamak gerekir.


Hayatı izlemek yerine yaşamalıyız.


 



Sağlıklı yaşam için neler yapılmalı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder