12 Mart 2018 Pazartesi

Rahimden gelen koku nasıl giderilir?

Rahimden gelen koku nasıl giderilir; Kötü koku salgılaması kadınları günlük hayatlarında ve cinsel yaşamında oldukça olumsuz yönde etkilemektedir.



Rahimden gelen koku birçok nedeni var. Tahmin edilemeyecek sebepler vajina kokusuna neden olabilir. Vajinada kötü kokulara yol açan kötü hijyenik şartlar, kokuya neden olabilir. Beden temizliğine önem vermek sık sık duş alarak hijyen sağlandığında bu kokuyu yok edebilirsiniz. Güzel ve kalıcı kokan şampuan veya sabun kullanarakda bu etkiyi en aza indirebilirsiniz.


Vajinadan gelen kokuyu önlemek


Vajinada oluşan koku genellikle bakteriden oluşan enfeksiyonlardan da kaynaklanır. Vajinadaki ağır, keskin, kötü koku bakterilerin üremesi için uygun şartlar barındıran, vajinada, çoğalan bakterilerin, salgıları nedeni ile ortaya çıkmaktadır. Utanma, çekinme, olamadan uzman doktorlara başvurmak önemlidir. Vajina mantarları da bayanların genital organlarında kötü kokulara sebebiyet verebiliyor. Cinsel yolla bulaşan hastalıklarda vajinada kötü kokuya sebebiyet verebiliyor. Bu durumlarda doktora başvurulmalıdır. İhmal edilmemesi gereken bir durumdur. Aksi takdirde başka rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Hastalığın ileri evresi idrar kaçırma gibi durumlar ile karşılaşılabilir. Bu tür şikayetleri olan kadınlarda tedavi edilmediğinde idrar kaçırma görünmektedir. Bazı sıvılar, besinler, idrar korkmasına neden olabiliyor. Kahve gibi, çay gibi, turşu gibi besinlerin tüketimine bir süre arar vermek faydalı olacaktır.



Bazı kişiler aşırı terleme durumundadır. Bayanlarda genital bölge ter bezleri tarafından aşırı terlediğinde kadının vajinasında kokuya sebep verir. Vajina bölgesinde tüylerin uzaması ve terlemenin de oluşumuyla vajinada kötü bir kokuya neden olur. Regl kanaması bazı bayanlar da adet döneminde kötü koku yayar. Adet kadınları kişisel bakım ve hijyenlerine çok fazla özen göstermeleri gereken dönemlerin başında gelir. Eğer kapalı bir ortamda kendinizden gelen bir kokuyu hissettiğinizde lavaboda vajinanızı ıslak mendil ile silmek kokuyu bastıracaktır.


Rahimden gelen koku konusunda kist ihtimalide olabilmektedir. Bu konuda Kist hastalığının belirtileri makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.


Vajina kokusu nasıl giderilir bitkisel çözümler


 


Kızılcık suyu idrar yollarındaki öldürücü ve kırıcı bir etkiye sahiptir. Bakteriyel hastalıklar nedeniyle görülen kokuları bir bardak Kızılcık suyu içilerek hafifletilebilir. Genital bölge tıraşı gibi vajina çevresi tüyleri temizliği hem hijyen açısından hem de vajina kokusunu geçirmek için etkili bir yöntemdir.


 


Ananas suyunun de vajina kokusuna iyi geldiği bilinmektedir. Günde iki bardak ananas suyunu sabah ve akşam içerek bu tür kokulara bitkisel çözüm olarak sağlayabilirsiniz.


 


Elma Sirkesi anti bakteriyel ve antiseptik özellikleriyle vajinal kokudan kurtulmak için kullanabilirsiniz. Elma sirkesi ile banyo yapmak kötü vücut kokularından kurtulmak yollarından biridir. Elma sirkesi toksinlerin atılmasını sağlar. Vajinal kokuya neden olan bakterileri temizler yok eder.



Karbonat da vajinadaki kötü kokulardan kurtulmak için kullanılır. Bir çay kaşığı karbonat bir bardak su içinde karıştırılarak günde bir kez içilir.


 


Yoğurtta vajinal kokunun giderilmesi için kullanılan başka bir çözümdür. Yoğurt enfeksiyon tedavisinde kullanılır. Vajinal pH düzeyini dengelemeye kolaylık sağlar. Her gün tüketilen yoğurt faydalı olacaktır.


 


Sarımsak vajinal enfeksiyonlarda ki yaptığı kadar koku ile başa çıkmak için oldukça faydalıdır. Doğal bir antibiyotiktir. Sarımsak mantar önleyici özellikleriyle kötü bakterilerin vücuttan atılmasını sağlar. Pişmiş ya da çiğ sarımsak gün içinde tüketilmelidir.

 


Çemen otu tohumu kadınlar için son derece faydalıdır. Düzenli olarak tüketildiği zaman hormonları dengeleme yardımcı olur. Yatmadan önce bir ya da iki çay kaşığı çemen tohumu suyu bir bardak içinde bekletilir. Ertesi gün bunlar süzülerek bu suyu aç karnına içilir. Çemen otu tohumu güzel çay yapmak için de kullanılır. Çayı hazırlamak için bir çay kaşığı çemen tohumu bir bardak su eklenip süzülür. Günde bir defa içilir.


 


Hint bektaşi üzümü kokudan kurtulmak için faydalanılır. Bu bitki doğal bir kan temizleyici ve organik temizleyici olarak kullanılmaktadır. Enfeksiyonu önler. Hint bektaşi üzümü günlük olarak da tüketilmesi faydalı olacaktır. Sıkılarak da tüketilebilinir.


 


Narenciye gıdalar vücudun enfeksiyonlara karşı daha etkin mücadele etmesine yardımcı olur. Vajinal kokuyu önlemeye de yardımcı olacaktır. Narenciye bağışıklık güçlendirici olarak çalışır. C vitamini açısından zengin bir gıdadır. Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Olabildiğince bol bol narince meyveler tüketilebilinir.


 


Limon greyfurt, portakal, ananas gibi vitaminler alınmalıdır. Bol su içilmesi de vücudumuzda bulunan zararlı bakterileri toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olur. Günde 2 litre su tüketilmelidir. Sık sık iç çamaşırı değiştirmelidir. Kişisel temizliğe önem verilmelidir. Pamuklu iç çamaşırı tercih edilmelidir. Şekerli içeceklerden uzak durulmalıdır. Vajinal koku için üretilen kozmetik ürünlerde kimyasal içerdiği için mutlaka kaçınılması gerekmektedir. Bitkisel çözümlerle de koku geçmiyorsa mutlaka bir uzman doktora danışmak da faydalı olacaktır.



Rahimden gelen koku nasıl giderilir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder