18 Mart 2018 Pazar

Maydonozun faydaları

Zayıflamak için otlar makalemizde olduğu gibi, Maydonozun faydaları A,C,K, vitamini bakımından oldukça zengindir. Maydonozun faydaları yüksek oranda kalsiyum demir ve potasyum içermesidir. Sadece yemeklerimiz de kullanılan bir bitki olarak değil çeşitli hastalıklardan korunmak için tüketilen bir bitkidir. Maydanoz veya yapımında kullanılan suyu, böbrek taşı, idrar yolu enfeksiyonu, sindirim sorunları, adet dönemi problemleri gibi birçok rahatsızlığa karşı direnç sağlar.


Maydonozun faydaları


Aslında öksürüğe karşı kullanılan bir bitkidir. Vitamin ve mineraller taşıyan bu bitkiyi daha fazla tüketerek sağlığımıza katkıda bulunabiliriz.4 gram taze maydanoz günlük tüketimi, vücudun ihtiyacının yüzde sekizine, kalsiyum ihtiyacının yüzde birini, demir ihtiyacının yüzde birini, A vitamini ihtiyacının %6 sının, K vitamini ihtiyacının %77 sini karşılamaktadır.  B6 vitamini içermektedir. Çinko fosfor mineralleri açısından çok iyi bir besindir. Maydanozun faydaları saymakla bitmez. Güçlü bir idrar söktürücüdür. Ödemin atılması için yaygın olarak kullanılır. Maydanoz ve suyu hastalık ve alerji nedeniyle artan salgının hızlı bir şekilde vücuttan atılmasına yardımcı olur. Sinüs dolmasında, öksürük artmasında, maydanoz suyu içmek iyi gelmektedir.


Beyni geliştiren besinler makelemizi okumanızı tavsiye ediyoruz.


hamilelikte maydanoz yenir mi


Özellikle gaz sorunu yaşıyorsanız, yemeklerden sonra, maydanoz suyu içmek, yavaş yavaş tüketmek faydalı olacaktır. Göz sağlığında faydası olan maydanoz A vitamini içermektedir.hamilelikte maydanoz yenir mi sorusunun yanıtı evet. Yanlızca gaz probleminiz yoksa tüketmeniz faydalı olacaktır.



Maydonozun cilde faydaları


Cilde tazelik veren yaşlanma etkilerini geciktiren, protein C vitamini bulunmaktadır. Yeterli oranda C vitamini alındığında kırışıklarının gecikmesini sağlar. Maydanoz kolon kanseri, meme ve cilt kanserinden, koruyan bitkiler arasında yer alır. Maydanoz da bulunan carnosol adlı bileşenin kanser hücrelerinin üremesinin çoğalmasını önlediği tespit edilmiştir. Kilo veren insanlarda diyet listesinde maydanoz yer almaktadır. İdrar söktürme etkisiyle ödem attırmasını sağlar. Maydanoz en önemli B vitaminlerinden biri olan folik asit içerir. Maydanoz ve maydanoz suyunun böbrek taşının tüketildiğinde vücuttan atılmasını sağlar. Böbrek rahatsızlığı olmayan kişilerde de böbrek fonksiyonlarını rahatlattığı bilinmektedir.



Maydonoz Suyu Hazırlanışı


Maydanoz suyunu hazırlamak çok basittir. Yaprakları ufak olduğundan bir avuç maydanozu kaynayan suya atın. Beş on dakika bekledikten sonra tatlandırarak ta içebilirsiniz. Hamilelerde kasılmadan dolayı kullanmamak gerekir. Birçok maydanoz çeşidi olmasına rağmen en çök tutulanı kıvırcık yapraklı ve düz yapraklı olanıdır. Bu çeşitlerin sağlığa faydaları iyi bilinir tıbbi olaraktan kullanılır. Maydanoz içerdiği yağlar aracılığı ile kalıcı iltihaplara karşı etki sağlar. Kabızlık sorunları içinde önemli bir besin kaynağıdır. Bağırsak kurtlarınızda döker. Vücudun demir eksikliği ihtiyacını verir. Karın bölgesi şişliklerine iyi gelir. Karaciğer yağlanmasına iyi gelir. Maydanoz un zararları ise, aşırı tüketildiğinde baş ağrısıdır. Aşırı tüketimde dolayı denge sorunu yaşıyorsanız tansiyon düşmesi olabilir. Aşırı tüketimden kaynaklanan kasılma nöbet gibi bazı yan etkileri olduğu bilinmektedir. Bu durumlarda doktora başvurulmalıdır. Maydanoz her mevsim bulunabilen bir bitkidir. Sağlık açısından birçok faydası vardır. Taze olarak alınan maydanoz tüketilmesi daha faydalıdır. Tüketirken aşırıya kaçmamak gerekir.


 


 



Maydonozun faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder