16 Mart 2018 Cuma

Ateş basması ve terleme nedenleri

Ateş basması ve terleme nedenleri, sıcak basması hormonel düzensizliklere bağlı olarak ortaya çıkar. Sıcak basması öncesinde kalp atışları hızlanır. Aşırı terleme olur. Bulantı baş dönmesi anksiyete bozukluğu, baş ağrısı, halsizlik veya sıkılma daralma gibi belirtiler yaşanır. Adet dönemleri ya da menopoza yaklaşan kadınlar da görülebilir. Bu oluşumu etkileyen faktörler arasında fiziksel hareketsizlik, aşırı stres, sigara, obezite, sıcak banyo, baharatlı yiyecekler, alkol kullanımı gibi faktörler de bulunmaktadır. Ateş basmasının seviyesi kişiden kişiye değişir. Ateş basması nedenleri ve tedavisi için bitkisel çözümler de denebilir.


 



ateş basması ve terleme üşüme doğal çözümler

 


Elma sirkesi Ateş basması ve terleme nedenleri durumunda oldukça faydalıdır. İşlenmemiş elma sirkesi toksinlerin vücuttan atılmasını yardımcı olur. Gece terlemeleri için de kullanılmaktadır. Bir yada iki yemek kaşığı organik ve filtre uygulanmamış elma suyu. Elma sirkesi karıştırılarak günde iki bardak içilmesi önerilir.


Soya Hormon düzeylerini dengede tutmaya yardımcı olur. Soyalı gıdaları gün boyunca tüketebilirsiniz. Ateş basması için iyi gelir. Sıcaklığın artmasını engeller.


Keten tohumu sıcak basmasını önlemek için kullanılan bir alternatiftir. Keten tohumu aynı zamanda eklem ve kas ağrılarım da azaltır. Geceleri ateş basmalarını ve terlemelerinde işe yaramaktadır. Günde 1.5  gram toz keten tohumu tüketilebilir.


Adaçayı ateş basması nedenleri ve tedavisinde belirtilerin azaltılmasına yardımcı olacaktır. Bir çorba kaşığı taze adaçayı yaprakları bir bardak kaynar suya eklenerek 5 dakika demlenmesi ve bekledikten sonra süzülerek içine limon veya bal karıştırarak günde bir veya iki kez tüketilmelidir.


E Vitamini östrojen düzeyinin normal seviyelere çıkmasına yardımcı olur menopoz ve sıcak basmaları gibi belirtiler de kullanılabilir. E vitaminini kapsül olarak da alabilirsiniz yalnız dozajı durumunda doktorunuza başvurunuz.



Ateş basması ve halsizlik


Kırmızı Yonja kurutulmuş olan yoncayı bir yada iki çay kaşığı kadar alınarak bir fincan kadar kaynatılarak suya eklenir. 20 dakika bekletildikten sonra ardından süzülür. Günde bir veya iki bardak içilebilir.


B vitamini  B5, B12, B3, B6  ateş basmaları şiddetini azaltır. B2 vitamini süt ve yumurta gibi besinlerden sağlanır. B12 soya ürünleri yumurta süt balık gibi gıdalardan da alınabilinir. B6 vitamini ayçiçeği tohumu hindi kuruyemiş muz gibi gıdalardır. B3 vitamini yeşil yapraklı sebzeler fındık fasulye gibi besinlerden alınır.


Yoga fiziksel hareketler nefes alma verme egzersizleri rahatlama egzersizleri yapılabilir. Ateş basması belirtilerini hafiflemesine yardımcı olur.


Egzersiz yaparak yürüyerek bisiklete binerek yüzerek dans ederek bu tür aktivitelerle yapılarak sıcak basma durumlarının hafiflemesini sağlar.


Hindistan cevizi yağı uzun zamanlardan beri birçok hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır. Güçlü etkileri olan Hindistan cevizi yağı menopoz sıcak basmaları gibi rahatsız edici durumları hafifletmek için kullanılmaktadır. Banyo suyunuza hindistan cevizi yağı ekleyerek de duş alabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı sıcak basması tedavisine yardımcı olmak için kullanılır. Rahatlama sağlar. Hindistan cevizi yağı kullanmadan önce doktora danışmanızda fayda vardır. Hindistancevizi yağı ateş basması gibi durumlarda kullanılsa da bazı insanlarda alerjik durumlara sebep olabilir.


Karahindiba Ateş basması ve terleme nedenleri kullanılan bitkisel bir yöntemdir. Karahindiba menopoz gibi durumların dışında karaciğeri da güçlendirir.


Melekotu çayı bu bitkinin kökü menepoz semptomları için kullanılan en etkili yöntemdir. Kişilerde görülen ateş basması etkilerini azalttığı görülmüştür.



Ateş basması yaşayanlar için bitkisel çözüm :


1 litre suyun içerisinde melekotu çayı yarım saat kaynatılır her gün üç bardak içilir. Kişilerde kanser gibi durumlarda bu bitki kullanılmaz.  Mutlaka doktora başvurulmalıdır. Kafeinli içeceklerden uzak durmak gereklidir. Sıcak basmalarında ılık su ile alınan duş rahatlamanıza neden olacaktır. Spor yaparak da bu ateş basması nedenleri ve tedavisine ihtiyaçları olanların rahatlaması mümkündür.


Ateş basmalarını engellemek için bitkisel çayları uzmanlarına danışılarak kullanabilirsiniz. Bilmediğiniz ürünleri kullanmak sağlık sorunu yaratabilinir.


 


 



Ateş basması ve terleme nedenleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder