17 Mart 2018 Cumartesi

Karaciğer hastalığının belirtileri nelerdir

Karaciğer hastalığının belirtileri nelerdir ? Vücudun kritik işlevlerinden sorumlu organdır. Şeker yağ ve demir metabolizmasında önemli bir rol oynamaktadır. Yağların sindiriminde yardımcı olan safra üretimi protein üretimi ve kan pıhtılaşmasının üretiminde de etkilidir.



Karaciğer hastalıklarının belirtileri


Karaciğer hastalıklarının belirtileri nelerdir diye inceleyecek olursak ; Yorgunluk, halsizlik, kusma, bulantı, kilo kaybı, sarılık gibi belirtilerdir. Cilt te sarı bir renk oluşabilir. Karaciğer fonksiyonlarını etkileyecek şekilde zarar görmüş bir karaciğer görevlerini yerine getiremez. Sağlığımızı etkileyen karaciğer hastalıkları sorunları için ilaç tedavisinin dışında bitkisel doğal çözümler de uygulanabilir.



Karaciğere iyi gelen bitkiler ise deve dikeni, karaciğer hastalıklarında sık kullanılan bir bitkidir. Siroz, alkolik, hepatit  gibi durumlarda kullanılır.


Elma sirkesi karaciğer detoksuna yardımcı olur. Yemeklerden önce alınması halinde yağların kolayca metabolize olmasını sağlar. Bir çorba kaşığı elma sirkesi bir bardak suda karıştırılır. Bu karışıma bal eklenerek günde üç kez alınması önerilmektedir.


 


Karahindiba karaciğer yağlanması tedavi eder. karaciğer fonksiyonlarını geliştirmek için karahindiba kökü tozu çay olarak tüketilebilir. Günde bir veya iki kez eğitilmesi gerekir.


 



Hint Bektaşi üzümü  C vitamini  açısından karaciğer fonksiyonlarını yüksek seviyede tutmaya yardımcı olur.


Amla bitkisinin karaciğeri koruyucu olduğunu göstermektedir. Günde dört veya beş defa amla bitkisi yenebilir. Yemeklere salatalara da konulabilir.


Karaciğer yağlanmasına meyan kökü iyi bir çözümdür. Meyan kökü tozu kaynar su içine dökülür. Çay şeklinde demlenerek birkaç dakika demlenmesi beklendikten sonra süzülür ve içilir. Günde bir veya iki bardak içilebilir.


Zerdeçal antiseptik özelliği içerir. Bir bakıma da antioksidandır. Karaciğer sağlığı için önemlidir. Zerdeçal özellikle Antiviral durumlarda hepatit b ve hepatit c hastalıklarında kullanılabilir. Yemeklerde de zerdeçal kullanılmalıdır. Yarım çay kaşığı zerdeçal süt ile karıştırılarak tüketilmelidir. Bu karışım her gün kullanılmasında fayda vardır.


Keten tohumu karaciğer yağlanması için de önemli bir bitkidir. Salatalara eklenerek de tüketilebilir.


Papatya karaciğer sirozu için etkili bir çözümdür. Karaciğer rahatsızlığı için doğal ve güvenli bir bitkidir. Papatya suyuna bir veya iki çay kaşığı limon suyu ekleyerek de tüketilebilir. Üç yada dört hafta boyunca düzenli olarak içilmesi önerimdir. Karaciğer yağlanmasına havuç ve ıspanak bitkisinin faydası da vardır. Bir bardak kıvamında ıspanak suyu ile havuç suyu karıştırılarak içilebilir. Karaciğere zarar verecek içeceklerden biri olan alkol kesinlikle uzak durulmalıdır. Karaciğeri hastalıklardan korunmak için beslenme düzenimizde çok dikkat etmeliyiz.


Ceviz karaciğerde biriken toksinlerin temizler günde 3 veya 5 ceviz yenmesi faydalıdır. Yeşil yapraklı sebzeler sindirim sistemimizi düzene sokar. Vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasını yardım eder.


Düzenli bir spor doğru ve düzenli beslenme vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar mutlaka düzenli bir şekilde spor yapmak karaciğer üzerindeki yükü en aza indirecektir.

Avokado glutatyon içeriği içerdiği için toksinleri temizler. Karaciğerin görevleri ise, vücut ısısını ayarlar, hormonların görevleri üzerinde etkisi olur. Yağ protein, şeker, metabolizmasını düzenler. Kan miktarını ayarlar. Vücudun ihtiyacı olan su ve vitaminleri ayarlar. Karaciğer insan vücudunda yer alan en büyük organdır. Karın boşluğunun sağ tarafında bulunur. Yaklaşık 1.5 kg civarındadır. Kendini yenileme özelliğine sahiptir. Karaciğer günde 1 litre safra salgılar. Safra yağların sindirilmesine yardımcı olur. Karaciğer vücut deposu olarak ta görev yapar. Eğer karaciğer yapması gereken görevlerinden birini yapmasa çeşitli hastalıklar meydana gelir. Karaciğer sirozu, karaciğer yetersizliği, karaciğer iltihaplanması, safra kesesi taşı ve iltihabıdır. Sık sık idrar durumu, el ve ayak şişlikleri, baldırda ağrı, iştahsızlık, ensede ağrı, nefes kokması gibi rahatsızlıklardır. Karaciğer rahatsızlığı çok önemli bir durumdur. Belirtileri yaşamanız halinde mutlaka doktora başvurulmalıdır.


 


 



Karaciğer hastalığının belirtileri nelerdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder