14 Mart 2018 Çarşamba

Sağlıklı cinsel yaşam

Sağlıklı cinsel yaşam çiftler arasında yemek gibi su içmek gibidir. Tabi bir bay bayan ihtiyaç sınıfı içindedir. Sağlıklı cinsel bir hayat için çiftlerin doğru bilgiler gerekmektedir. Cinsellik hayatımızda yaşanan önemli faktörlerinden biridir. İlişkinin yaşandığı durumlarda tat almak, ilişkinin kusursuz bitmesi için önemlidir. Cinsellik için çok önemli araştırmaların yanı sıra, insanların bilgilendirilmesini sağlayacak oluşumlar çok azdır.


Genellikle cinselliğin, seksi, erotizmi tam olarak bilmemek yaşayamamak ilişkilerimizde sorunlu bir hal alabiliyor. Özellikle insanların bilgilenmesi okutturulması neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmesi ona göre yaşaması çok önemlidir. Genellikle bu tür cinsellikle alakalı konularda çekingen ve utangaç bir tavır içinde olabiliyorlar. Bunların sebeplerinden en önemlisi ülkemizde bu konuda net gerçekçi bir yaklaşım oluşmamasından kaynaklıdır. Özellikle erkeklerin korkulu rüyası haline gelen erken boşalma başlı başına bir sorun. Partneri ile arasındaki zevki kısa ve doruğunda yaşayamama problemidir. Aslında bu sorun erkeğin atlatabileceği ne yapması gerektiğini uzman doktorların yardımı ile çözülebileceği bir durumdur.



sağlıklı ilişki nasıl olur ?


Bazı sahtekarların erken boşalmayı engelleyen, ilaçlar üretip piyasada satılıp kullanılmasını sağlıyorlar. Bunlara rağbet etmemesi gerekiyor. Çünkü bu ilaçların çoğunda kimyasal madde bulunuyor ve Sağlıklı cinsel yaşam için bu başlı başına sorun teşkil ediyor. Uzman doktorlar tarafından destek görerek yapılması gerekenleri uygulayarak yapmak gerekiyor. Bunun dışında eğer ben doktor yardımı almadan da çözebilirsiniz.


Bitkisel vitaminler kullanarak da bu durumu çözebilirsiniz. Tabi ki uzmanına baş vurmak daha değerli olacaktır. Bundan utanmanın çekinmenin bir nedeni yoktur. Bir baş ağrısı problemi veya bir diş problemi gibi görün. Kesin çözümü uzman doktorlardadır. Evlilik dışı cinsel yaşam genellikle erkeklerde heyecanlı ve stresli geçmesine neden olabilir. Bu durum erkeklerde belirli bazı maddeler kullanımını da beraberinde getirir. Alkol gibi heyecanı yenme bazı performans artırıcı haplar, erkeğin kendisine bir güven getireceğini zanneder. Sağlıklı cinsel yaşam faktörlerini olumsuz etkilemektedir.En önemli durumlardan bir tanesidir. Hatta hayati değer taşıyan durumdur. Korunmak yaşayacağımız bir ilişki için daha sağlıklı olacaktır. Haz ve zevk duymamızda bir şey fark ettirmeyecektir.


Sağlıklı ilişkiler


Temiz ve sağlıklı bir ilişki yaşamak istiyorsanız korunmak önemlidir. Aksi takdirde yakalanacağımız hastalıklar, hiv virüsü aids , bel soğukluğu, hepatit b gibi sorunu büyük hastalıkları yaşayabiliriz. Cinsel yolla bulaşan hastalıklardır.Bu hastalıklara yakalanmamak cinsel sağlık açısından ve hayatımızda açısından önemlidir. AIDS virüsü anal ve oral seks le bulaşan hastalıktır. Halen kesin bir tedavi yöntemi yoktur. Kadınlar cinsel birleşmede sıkıcı insanlarla performansı düşük insanlarla beraber bir ilişki içinde olmayı düşünmezler. Cinsel ilişki yaşayacağı insan da biraz daha aktif, renkli kendisini her bakımdan keyif ve zevk verecekleri kişiyle beraber olmayı tercih ederler. Bekar olan erkekler yatak odalarının kendileri için daha rahat şekle sokması önemlidir. Bir erkeğin cinsel birleşmede partnerinin ne isteyeceğini konuşarak belli etmesi birleşimi daha arzulu daha zevkli geçirmesini sağlar. Çünkü kadınlar sekste arzu ve fantezi arar, hep aynı yapılan pozisyonlar kadında soğumaya yol açar.Sağlıklı cinsel yaşam formlarını korumak için psikolojik olarak buna hazırlık evrelerini yerine getirmekten geçmektedir. Aksi takdirde zevk alamayacağınızı bilmelisiniz.



Zevk


Zevk beraber yaşandığında zevktir. Bencil olmayalım. Eşiniz veya kız arkadaşınızla yaşayacağınız ilişkiyi renklendirmek için hayal gücünüzü kullanarak da uygulayabilirsiniz sınırı aşmadan. İlişki sırasında da partnerinizle konuşarak ta renklendire bilir daha uyumlu bir hala gelebilirsiniz. Bazen sıkıcı halde olan seks hayatınıza zaman geçtikçe daha da monotonlaşır. Seks hayatımızı daha zevkli bir duruma çevirmek için hareketlendirmek ve yeni pozisyonlar, fanteziler denemekten geçiyor. En eski durumlardan biri olan ilişki de boşalma sırasında geri çekme ve dışarı boşalma işlemi eskide kaldı. Kadının gebe kalmaması için bu işlem uygulanıyordu. Günümüzde doğum kontrol hapları ile korunabiliyorlar. Cinsel sağlığımız için yapılması gerekenleri ihmal etmemek, bilgilenmek, öğrenmek gerekmektedir. Düzenli beslenmek, sigara alkol, gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, spor yaparak sağlığımıza özen göstererek daha sağlıklı bir hayat yaşayabilir, bir çok aktivitede daha verimli, daha aktif, yaşamın içinde performans sağlarız.



Sağlıklı cinsel yaşam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder