4 Mart 2018 Pazar

Gut hastalığı tedavisi

Gut hastalığı tedavisi


Gut hastalığı tedavisi Gut hastalığı nedir



Artrit kulak el bilek ayak bilekleri yada diz eklemlerinde görülebilir. Bu hastalık tüm eklemleri etkileyebilir. En sık belirtileri ağrı şişlik yoğun hassasiyet ve inflamasyondur. Gut hastalığının nedenleri ise kesin bir neden bilinmemektedir. Vücuttaki ürik asitin yüksek miktarda olması hastalığın artış nedenlerinden biridir olası nedenler ise genetiktir. Alkol tüketimi fiziksel egzersiz, aşırı protein alımı ve çok fazla stres bazı durumlarda gut hastalığı hipertansiyon şeker hastalığı ve ürik asit böbrek taşı gibi diğer hastalıklarla bağlantılı olabilir. Bu hastalık için bitkisel ve doğal çözümler de önemlidir. Elma sirkesi gut tedavisinde önemlidir. Mide asit tedavisinde ve başarısında kullarından elma sirkesi artrit tedavisinde kullanılır. Elma sirkesinin içinde bulunan maddeler sayesinde gut ağrılarını rahatlatmaya yardımcı olur.



Ürik asiti düşüren yiyecekler


Bir çay kaşı elma sirkesi bir bardak suda karıştırılarak günde üç veya dört kez içilmelidir. Bunun yanı sıra iki yemek kaşığı organik elma sirkesi bir çorba kaşığı bal ile karıştırılarak sonra bu karışım günde bir veya iki kez sabahları ve akşamları yatmadan önce tüketilmelidir.


Gut hastalığı tedavisi için zencefil tüketimi önemli bir tedavi türüdür. Zencefil kökü anti enflamatuvar özellikleriyle ağrıyı  gidermek için kullanılabilinir. Zencefil kökü tozu çemen tozu, zerdeçal tozu eşit miktarlarda karıştırılır, günde bir tatlı kaşığı yenir.Gut hastalığı tedavisi için diğer bir çözüm ise karbonattır. Vücudun ürik asit in düşmesini sağlayan, ağrıların yatışmasını sağlar.Yarım çay kaşığı karbonat bir bardak suda karıştırılarak içilir. Bu karışım günde 3 veya 4 kez tüketilebilinir. 2 hafta boyunca devam edilmelidir. Eğer kişide hipertansiyon varsa tüketmemelidir. Gut hastalığı ağrısını hafifletmek için limon suyu da tüketilmelidir. Kan akışındaki ürik asit oluşumunu  nötralize eder. Limon suyu ile birlikte diğer C vitamini içeren meyvelerde vücut dokularını güçlendirir.Yarım çay kaşığı karbonat ve bir limon suyu karıştırılır. Biraz bekledikten sonra içilir. Bir bardak suya 5 6 damla limon suyu damlatarak içilir. Günde 2 kez içilir.



Gut hastalığı doğal tedavi


Gut hastalığı tedavisi için sülfat, ev tedavileri  arasında sık kullanılan tedavi yöntemlerinden biridir. Artrit ve diğer eklem ağrılarında kullanılır. Magnezyum sülfat düşük kalp atışını ve düşük yüksek kan basıncında yükseltecektir. Sülfat su ile karıştırılarak ağrılı eklem bölgelerine de uygulanabilir. Ağrıyı dindirmeye yardımcı olur. Ilık  banyo suyuna iki bardak sülfat ekleyerek vücudun sülfatı emmesi için bir süre suyun içinde beklenmeli, bu uygulamayı haftada bir kez yapılmalıdır. Ağrıları göre haftada iki veya üç kez bir tekrarlanabilir. Gut hastalığına iyi gelecek yiyecekler arasında olan muz, gut hastalığı tedavisinde etkili bir çözümdür. Muz yüksek miktarda potasyum içerir bu içerik sayesinde idrar yoluyla vücuttan atılmasını hızlandırır. Muzda yeterli miktarda C vitamini içermektedir. Bu nedenden eklemlerdeki şişlik ve ağrıları da hafifletir. Günde bir veya 2 defa muz tüketmek önemlidir. Muz tüketimi iyileşme sürecinde hızlandırmaktadır.


 


Gut hastalığı tedavisi için elmada etkili bir çözümdür. Gut hastalığı belirtilerini azaltmaya yardımcı olur mutlaka bu hastalıkta elma tüketilmesi önemlidir. Elma Asit içeriği ile vücuttaki ürik asidi nötralize  eder ve böylece gut hastalığından kaynaklanan ağrıyı ve iltihaplanmayı  tedavi etmesine yardımcı olur.Günde mutlaka bir veya iki elma yenmelidir. Aktif karbon ürik Asit emen bir maddedir. Gut tedavisinde kullanılır. Gut hastaları karbon katılmış banyo suyu ile haftada iki ya da üç kez duş alabilir. Etkilenen vücut bölgelerine karbonlu su uygulanabilir. Karbon eklenen su eklem bölgelerinde uygulanabilir. Yarım saat kadar bekledikten sonra ılık su ile durulanır. Ağrı ve iltihaplanmaya karşı karbon kapsülleri de kullanılmalıdır. Kullanmadan önce doktora başvurulmalıdır. Ağrı bulunan bölge soğuk su uygulanarak ta şişme de ağrı hafifletilebilir. Cildi tarif etmemesi için havlu içinde buz uygulaması yapılmalıdır. Ağrı olan bölgelerde 10 – 15 dakika bekletilmelidir. Günde bir veya iki kez uygulanarak gut hastalığı tedavisinde önemli rol oynar.


 


 



Gut hastalığı tedavisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder