20 Mart 2018 Salı

Göz altı kırışıkları nasıl giderilir

Göz altı kırışıkları nasıl giderilir bu makalemizde açıklamaya çalışacağız. Kırışıklıkların olma sebebi insanların yaşlanması, kötü hava şartları, dengesiz ve düzensiz beslenme, alkol, sigara, ciltte kırışıklıklar meydana getirir. Bazı insanlarda bu kırışıklıklar katlanılmaz bir sorun haline gelir ve bu kişiler bu durumdan kurtulmak için büyük bir gayret içinde çözüm ararlar.



Göz altı kırışıkları nasıl giderilir; Tedavi için göz altı kırışıklarının görüldüğü bölgelerde, yüz boyun sırt ellerde bulunan kollajen ve elastik dokusu zayıfladıkça ciltteki kırışıklıklar da iyice artar. Bu durum ise doğal yaşlanma sürecinin bir parçasıdır ve kırışıklıklar oluşur. Hayatımızın içinde yer alan ve yaşadığımız olumsuz yönlerden dolayı, aşırı stres, kilo kaybı, vitamin eksikliği, sigara, alkol gibi benzeri hukuki içeren problemlerden dolayı bu tür kırışıklara maruz kalırız.


Kırışıkları azaltmak gergin bir cilt yapmak için kullanılabilecek birçok bitkisel tedavi de bulunmaktadır. Bu yöntemle kırışıklık sorununun vücut sağlığını bozmadan hafiflemesine yardımcı olur.


 


göz çevresi için maske bitkisel tedavi



Kırışıklıkları iyi gelen bitkiler den bir tanesi ise çemen otu dur. Çemen otu yaprakları tohumu ve hatta yağı da dahil olmak üzere bir çok farklı ciddi sorunlar için panzehir olarak kullanılmaktadır. Yaprakları vitamin deposu olan bu bitki aynı zamanda vücudun emilimini kolaylaştırarak vücut dokularının daha çok vitamin emmesini temizlenmesini onarılmasını sağlar.Çemen otu düzgün ve düzenli kullanıldığında zaman içinde kırışıklıkları daraltır ve cildi canlandıran ak daha gergin bir hal almasını sağlar. Bir avuç taze çemen otu kalın bir hamur hamur kıvamına gelene kadar ezilir ve hamur yüze yapıştırılarak uygulanır. Gece boyunca yüzümüzde kalan bu hamur sabah uyandığımızda yüzümüzü ılık su ile yıkayarak temizleyebiliriz.


 


Aloe Vera bitkisi cilt elastikiyetini arttırarak kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olan malik bünyesinde bulundurmaktadır. Aloe vera yaprağını ezerek güzel haline geldikten sonra cinli kırışıklık olan bölgeye sürerek yarım saat kadar bekle ardından ılık su  ile sürülen bölgeyi durulayın.


 


Zencefil yüksek miktarda antioksidan içerdiği için mükemmel bir kırışıklık karşıtı olarak kullanılır. Elastik özelliği arttırarak kırışıklık çizgilerinin daha da derin bir hal almasını engeller. Cildi gerginleştirerek kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Bir tutam rendelenmiş zencefil bir yemek kaşığı bal ile karıştırılır. Bu karışım her sabah tüketilmelidir. Arada bir günde bir kez zencefil çayı içilmelidir.



göz altı kırışıklıkları tedavisi

göz altı kırışıklıkları tedavisi için muz maskesi de çok önemlidir. Mineraller antioksidanlar vitaminler tarafından oldukça zengin olan muz kırışıklıklar ve ince çizgileri yok olması için bir çözümdür. Haftada bir kez yapacağınız muz maskesi cildi gençleştirmek ve kırışıklıkların azalmasında önemli aşamalar elde edebilirsiniz. İki olgunlaşmış muzu püre haline getirerek kalın bir hamur haline alana kadar ezin hamur haline alan muzu göz altı kırışıklıkları tedavisi alanları sürüp yarım saat kadar bu şekilde bırakın. Sonra ılık su ile yıkayın.


 


Kırışıklıklara zeytin yağının da çok önemli faydaları vardır. Zeytinyağı A vitamini E vitamini bileşenleri ile deriye zarar veren serbest unsurları ile mücadele de çok iyi bir kaynaktır. Zeytinyağı ile masaj yaparak cildi nemlendire bilirsiniz. Bu şekilde cilt hücrelerin yenilenmesini de sağlanabilir. Zeytinyağı cildin derinliklerine nüfuz ederek bu etkilerin oluşmasını sağlar birkaç damla bal zeytin yani birbiriyle karıştırarak ve bu karışımı cildinizi günde 1-2 kez masaj yaparak ölü olan hücreleri ortadan kaldırmak ve sarkık derinin sıkılaştırmasına yardımcı olacaktır. Badem yağı da kırışıklıklar de mükemmel bir besindir. İçerisinde vücuda genelde yararlı birçok madde yoğunluk olarak bulunmaktadır. E vitamini, demir, çinko, kalsiyum, kombine olmuş maddeleri içerisinde barındırmaktadır.


Badem yaşlanmayı geciktirmek ve karışıklıkları önlemek için oldukça etkili bir tedavi çözümüdür.


Havuç ise üretimini teşvik eden maddeler içermektedir. Bu maddeler sayesinde cildin gergin tutmasına yardımcı olur. Sabah akşam havuç suyu ile yüzümüzü yıkamakta önemlidir.


Limon suyunun de içerisinde bulunan sitrik asidin güçlü exfoliant özelliği ile cildin gerginleşmesini ve kırışıklıkları azalmasına yardımcı olur. Exfoliant üzerindeki ölü derinin dökülmesi durumudur. Aynı zamanda etkili bir temizleyici durumu bulunmaktadır. Bu özelliğiyle ciltteki kırışıklıkların ve lekelerin temizliğinde önemli bir katkı yapmaktadır.


göz çevresi kırışıklıkları için kesin çözüm


göz çevresi kırışıklıkları için kesin çözüm için maske ve limonla hafif masaj yaparak kaynatıp 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile sürülen bölgeyi durulayın, Günde 2 veya 3 kez bu durumu tekrarlayın. Su içmek bol bol su içmek kırışıklık tedavisi için çok kolay ve etkili bir tedavi yöntemidir. Su vücudun nemli tutar ve cildin nem seviyesini korur. Su eksikliği olan ciltler kuruyup sertleşebilirler. Kuruyan cilt de büzüşme ve kırışıklıklar oluşur.


Günde en az bir buçuk litre su içilmelidir. Su içmenin birçok faydasını göreceksiniz. Eğer vücudunuzda kuruluk olmasını istemiyorsanız alkollü ve gaz içeceklerden ve sigaradan uzak durulması gerekmektedir. Bunlar vücuttaki suyu atmaya da susuz kalmasına neden olabilecek faktörlerdir.


 


 



Göz altı kırışıkları nasıl giderilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder