28 Mart 2018 Çarşamba

Hızlı kilo vermek

Hızlı kilo vermek için tüketilmesi gereken gıdalar protein ağırlıklı gıdalardır.Diyet nasıl yapılır makalesinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Yüksek proteinle beslendiğinizde hızlı kilo kaybedersiniz ve metabolizmanız buna bağlı olarak hızlanır. Bu diyeti uzun bir dönem yapmak pek doğru değildir. Hızlı kilo vermek için tüketilmesi gereken gıdaların başında protein ağırlıklı gıdalar yani bunlar süt yoğurt peynir et balık tavuk yada yumurta gibi protein oranı yüksek ve metabolizmayı hızlandıracak gıdalar tüketilmesi gerekir.


Hızlı kilo vermek


Hızlı Kilo Vermek Kontrol Gerektirir


1 Haftada 10 kilo vermek makalemizi okumalısınız. Bunun yanı sıra hızlı kilo vermek için ara öğün sıklığına ve ara öğün de tüketilmesi gereken yiyecekleri dikkat edilmesi gerekir. Ara Öğünlerde ya meyvalı yoğurtlar ayran gibi besinler ve bunların yanında badem gibi fındık gibi kuruyemişler tüketilebilir. Zayıflamak için otlar makalemizde hızlı kilo vermek için kullanabilirsiniz.


Bunlar da kilo vermeye yardımcı olan besin kaynaklarıdır. Bunun yansıra hızlı kilo vermemesi destekleyecek ve buna yardımcı olacak meyveler vardır bunların başında ananas ve Elma gelir. Bu meyveler bizim hem metabolizmamızın hızlanmasına hem de vücudumuzda hızlı ya yapmamıza neden olabilirler. Özellikle kilo verme sürecinde süt yoğurt gibi besinleri dikkatli Ve düzenli tüketmemiz gerekir.


 


Kalsiyumun vücutta yağ yakmasına olumlu bir desteği vardır. Bu yüzden günde en az iki bardak yoğurt ya da süt tüketmemiz gerekir. Yine vücudunuzda yağ yakmamıza ve metabolizmamıza hızlandırmamıza yardımcı olacak bitkilerin başında yeşil çay gelir. Yeşil çay günde ortalama 3 ya da 4 bardak içildiğinde vücutta yağ yakmamıza %20 oranında yardımcı olabilir. Eğer herhangi bir tansiyon problemiz yoksa yeşil çayı her zaman yanımızda eksik etmemeliyiz mümkün oldukça günde en az 3 ya da 4 bardak yeşil çay tüketmeliyiz.Ayrıca soğan suyu ile zayıflama faydalı olabilir.


Yine hızlı kilo vermek için tüketmemiz gereken önemli şeylerden biri ise lifli gıdalar tüketmemizdir. Yani bol salata tüketmeliyiz . Bol kuru baklagiller tüketmeliyiz.


Peki Nasıl yapılır bu diye derseniz bir önceki diyet nedir sağlıklı diyet başlıklı makalemizi buradan oyunuz.


Hızlı kilo vermek


Eğer ekmek tüketme zorunda isek bunlar kesinlikle tahıllı ürünler olması gerekir. Lif oranı düşük besinler metabolizma hızının yavaşlamasını engeller ve yağ yakmamızı engeller. Lif oranı yüksek gıdalar ise metabolizmamızın hızlanmasını sağlar ve ya yapmamıza neden olurlar. Ve günlük su tüketiminizi artırmamız gerekir en az günde 2 litre su içmeliyiz.


Mutlaka sık Ve az tüketmek lazım ve ana Öğünler gibi ara öğünlerde çok önemlidirler. Unutmayalım hızlı kilo vermenin dezavantajı ise hızlı bir şekilde verilen kiloların tekrar geri alınmasıdır. Kişinin mutlaka bu kiloyu koruması ve düzenli spor yapması da gerekir. Eski yemek alışkanlığını mutlaka kişi değiştirmesi gerekir yoksa verilen kiloların tekrar geri alınma olasılığı dikkat edilmediği süreçte verilen kiloların geri alınması muhtemeldir. Unutmayın bu tarz bir diyeti uzun süreli yapmak sakıncalı olabilir ve kesinlikle bir uzmana danışı destek almak gerekir.


Bu tarz diyetler kısa bir süre için yapılabilir örneğin iki hafta sonra bir gece davetlisiniz ve 4 kg vermeniz gerekecekse böyle bir diyet programı uygulana bilir.


Hızlı kilo vermek için eksersiz yapmak işimizi daha da kolaylaştırabilir. Bu egzersizlerin ne oldu çok önemlidir. Bazen Seviştiğimiz eksersiz türleri sevmediğimiz şeyler olabilir bu yüzden yapacağımız egzersizleri iyi seçmemiz gerekir. Bu egzersizler metabolizmamızı hızlandıracak ve hızlı yağ Yakmamıza neden olacak egzersizler olmalıdırlar. Örneğin yüzmek ve kardiyo gibi egzersizler keyifli egzersizlerdir ve grup halinde yapabileceğimiz spor faaliyetleridirler.


Unutmayalım Bu tarz sporlar mutlaka yapılmalıdırlar . Bunlar diyetimize destek verecek metabolizmanızı hızlandıracak ve yağ yakmamızı %30 hızlandıracaktır. Günlük yaşamınızda hareket alanımızı genişletmemiz gerekir. Ne kadar fazla hareket edersek o kadar kilo vermemiz kolaylaşacaktır. Örneğin bir alışveriş merkezine gittiğimizde bir metroyla yolculuk yapmak istediğimiz de yürüyen merdivenleri kullanmayı merdivenleri kullanarak hareket alanımız geniş yetebilir ve kilo vermesi hızlandırabiliriz. Bazen otobüsle gideceğimiz bir yere bir durak önce inip yürüyerek gidip hareket alanımızı yine de hızlandırabiliriz bunlar bize hızlı kilo vermenize yardımcı olacak etkenlerdir.


 


 



Hızlı kilo vermek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder