26 Mart 2018 Pazartesi

Ödem için bitkisel çözüm

Ödem için bitkisel çözüm vücudu su tutması olarak da bilinen ödem yanlış beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı sayesinde günümüzde oldukça yaygın bir sorun haline gelmektedir. Müdahale edilmezse bu durum ölümcül sonuçlara sebebiyet verebilir. Dolaşım bozukluklarına neden olarak kalp böbrek karaciğer akciğer gibi önemli organları da hasarlar yaratabilir. Tiroit bozukluklarına neden olabilir. Vücutta ödem oluşması bazı ödem söktürücü bitkisel doğal ürünler ile de engellenebilir.Zayıflayarak ödem atmak için zayıflamak için otlar makalemizi okumalısınız.



Ödem söktürmek için bol bol su içilmelidir.Özellikle bacaklardaki ödem için bitkisel çözüm vücuttaki su eksikliği nedeniyle susuz kalır ve su temini için su depolamaya başlar. Ödem oluşan yerlerde acı ve şişlikler oluşur, yağı enerjiye dönüştürür ve karaciğer yardımcı olur. Belirli miktarda su getirmeden de karaciğer hastalığının belirileri kapsamında bir hastalık yoksa sadece konsantre sıvı ve yağ enerjiye döndürme de zorlanır. Fazla miktarda su içebilmek için eğer kendinizi susuz hissettiğinizde mutlaka su içilmelidir.


Ödem için bitkisel çözüm


Su içmek yemeği ertelemek kadar önemlidir. Mutlaka bulunduğumuz ortamda su bulundurmak önemlidir. Her gün mutlaka bir buçuk veya 2 litre su tüketilmelidir. İdrar koyu renk ya da sarı bir renkte ise yeterince su içmiyorsunuz demektir. İdrar normalde açık bir renktir halsizlik kramp baş dönmesi ağız kuruluğu başarısı gibi sıkıntılar yaşanıyorsa vücudumuzun susuz kalmasıdır.


Ödem için bitkisel çözüm ve tedavisi için fazla miktarda su tüketimi karaciğer sorunlarını arttırabilir. Eğer karaciğer sorunlarınız varsa çok fazla su tüketmeden bir doktorunuza başvurulmalıdır. Ödemi azaltmak için alınan tuz tüketiminde azaltmak gerekir. Tuz vücutta su tutulmasını sağlayan ve ödem oluşumu tetikleyen en önemli sebeplerden biridir. Tuz oranı yüksek gıdalar şişkinlik hissi yaratabilir. Vücudun ihtiyacından fazla tuz alımı sodyum ve tansiyonu etkiler ve ödem oluşmasını sağlar. Tuz tüketimini azaltmak için yemeklerinizde evde yemeğe çalmalıyız. Restoran da çok fazla yemek yememeye dikkat etmelisiniz. Çünkü restoran ve kafe gibi yerlerde yemeklerde çok daha fazla tuz kullanılmaktadır. Evdeki yemeklerimizde ise mutlaka tuzu çok az kullanın. Daha önemlisi yemek masanızdan tuzlu kaldırmak ve tuz eklemeden yemeye çalışmak daha faydalı olacaktır. Baharat katarakta tuzdan vazgeçebilirsiniz. Fazla tuz içeren konserve soslar çorbalar hazır yiyecekler gibi besinleri tüketmekten kaçının.


bacaktaki ödem nasıl geçer


İşlenmiş olan gıdalar patates gibi cips tuzlu fıstık abur cubur yiyecekleri tüketmekten kaçmalıyız. Kadınlarda ise adet dönemlerinde mutlaka tuz alımının azaltmaları önemlidir. Bu dönemde hormonel değişimi sonucu vücut su tutmaya daha fazla eğilimlidir. Kalp hastalığı ve yüksek tansiyonu olan hastalarda en çok 1500 mg tuz alınmalıdır.


Ödem nasıl atılır ve ödem nasıl engellenir ?


İdrar söktürücü yiyecekler besinler ve gıdalar ile ödem oluşumunu engelleyebilirsiniz eğer ödem toplanmışsa ödem nasıl atılır bu soruya cevap vermiş olalım. Ödemi ortadan kaldırmak için idrar söktürücü gıdaların isimleri ise ;


Kızılcık

Üzüm

Karpuz

Limon

Ananas

Ardıç meyveleri

Domates

Kabak

Kuşkonmaz

Enginar

Pancar

Soğan

Bürüksel lahanası

Pırasa

Salatalık

Havuç

Marul

Brokoli

Kereviz

Patlıcan


Potasyum açısından zengin besinler ile de ödem oluşumunu engelleyebilirsiniz. Potasyum eksikliği vücutta ödem oluşmasına sebep olan bir etkendir. Vücutta hücre doku ve organların düzgün çalışması için gerekli olan en önemli mineraldir. En önemlisi vücutta normal su dengesini korumasıdır.


Potasyum da dolayı zengin meyve ve sebzeler;


Muz

Kuru üzüm

Kayısı

böğürtlen

şeftali

çilek

elma

portakal

ahududu

ıspanak

mantar

biber

avokado

kavun


Ödem tedavisi için sarımsak

Ödem tedavisi için sarımsakta faydalıdır. İdrar söktürücü bir özelliği vardır. Suyla aynı görevdedir, zararlı toksinleri dışarı atmada yardımcı olur. Yemeklerinizde de sarımsakta kullanmak faydalı olacaktır.


Ödem tedavisi için karahindiba

Ödem tedavisi için karahindiba mide ekşimesi, karaciğer ve böbrek hastalıkları için, bitkisel bir çözümdür ve doğal bir idrar söktürücüdür.

KARAHİNDİBA yapraklarını bir tencereye koyarak, üzerine sıcak su dökün

10 dakika demlenmesini bekleyin. Günde bir veya iki kez içebiliriz.


Ödem tedavisi için maydanoz


Maydanoz tüketerek de ödemi geçirebilirsiniz, iyi bir idrar atıcıdır. Maydanoz, antioksidanlar, kalsiyum, demir ve B vitaminleri açısından oldukça zengindir. Sodyum ve potasyum akışı için daha fazla su tutulmasını engeller. Böbrek taşları idrar yolu enfeksiyonları için sorunlarda da faydalıdır. Bir avuç taze maydanoz, bir litre kaynamış su, kaynamış olan suya maydanozları ekleyerek 15 dakika dinlendirin. Gün boyunca bir veya iki bardak maydanoz çayı içebilirsiniz.


Karışık bitki çayı da ödem için faydalıdır. Etkili bir idrar söktürücüdür. Bir demet maydanoz, bir adet doğranmış böğürtlen yaprağı, bir adet KARAHİNDİBA yaprağı,10adet kiraz sapı, yarım çay kaşığı kereviz tohumu, yarım çay kaşığı çemen otu tozu, yarım çay kaşığı ipek mısır, yarım çay kaşığı rezene tohumu bir litre kaynar su, tüm malzemeleri geniş bir tencereye koyun, üzerine sıcak suyu ilave ederek, karıştırın 10 veya 15 dakika bekleyin, günde iki bardak tüketin.



Ödem için bitkisel çözüm

1 yorum:

  1. Sql Öğren: Ödem Için Bitkisel Çözüm >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Sql Öğren: Ödem Için Bitkisel Çözüm >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Sql Öğren: Ödem Için Bitkisel Çözüm >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK CI

    YanıtlaSil