29 Mart 2018 Perşembe

Sararmış tırnaklara bitkisel çözüm

Sararmış tırnaklar için bitkisel çözüm uygulamayı neden isteriz? Tırnaklar çirkin bir görünüm yaratır. Bu sorunun temel nedeni ise uzun süre oje kullanılması ve tırnakları havasız ve bakımsız bırakılmasıdır.



Sararmış ayak tırnakları


Sararmış ayak tırnakları için tırnak cilası da kullanımı kötü renkler yaratacaktır. Bu tür nesneleri uzun bir süre kullanmamak tırnaklarda oluşan sarılığı ve diğer nedenleri ise mantar enfeksiyonu kronik karaciğer hastalığı aşırı sigara tüketimi gibi durumlar etkili olabilir. Bu tür sararmış tırnaklar ve lekeli tırnaklar için bitkisel ve doğal çözümler de kullanılabilir.


Tırnak sararması için limon etkili doğal bir renk açıcıdır. Tırnaklarda oluşan lekelerin azalmasını sağlar bir kaba bir limon suyu doldurularak lekeli ve sararmış tırnaklar 15 – 20 dakika bekleterek tırnakların suyu emmesi beklenir ve sonra bir fırça yardımıyla tırnak üzerindeki lekeleri hafifçe fırçalanır. Son olarak ta eller durulanır.


Olumlu neticeler alana kadar bu uygulamayı günde bir veya iki kez deneyebilirsiniz.Sararmış ayak tırnakları belirtileri saç dökülmesi sebepleri ile aynı olabilir. Bu hastalıkların habercisidir.



Tırnak sararması ilaç


Hidrojen peroksit de tırnakları beyazlatmak için uygulanır 3 ya da 4 yemek kaşığı oksijenli su yarım fincan suya eklenir, tırnaklarımızı iki veya üç dakika bekletilir. Yumuşak bir diş fırçası kullanarak tırnaklarınızı hafifçe fırçalanır ılık  su ile yıkandıktan sonra bir ay boyunca haftada bir kez bu uygulamaya devam edilir. Bu uygulama tırnakları kurutabileceği gibi uygulamadan hemen sonra tırnaklara nemlendirici uygulanır.


Karbonatla tırnak beyazlatma


Sararan tırnaklara karbonat peeling özelliklerine sahiptir. Yarım yemek kaşığı karbonat, bir çorba kaşığı oksijenli suyu bir kâsede karıştırılır. Pamuk yardımı ile tırnaklara uygulanır. Tırnaklar üzerinde üç veya 4 dakika bekletilir su ile durulandıktan sonra bu işlemi her gün beş veya altı defa bir ay karbonatla tırnak beyazlatma boyunca uygulanmalıdır.


Tırnak sararmasını diş macunu ile etki altına alabiliriz. Diş macunu o dişleri beyaz yapmanın yanı sıra tırnaklarındaki lekeleri de çıkartmaya yardımcı olur. Lekeler için beyazlatıcı içeren diş macunu kullanabilirsiniz. Diş macunu tırnaklar üzerinde hafif hafif  uygulayarak beş veya 10 dakika bekletilmelidir. Tırnak fırçası kullanarak tırnaktaki lekeleri nazikçe hafif bir şekilde fırçalanır. Başka bir etkin madde de takma diş temizleme tabletleridir. Takma diş temizleme tabletlerin içinde olan ve yaygın olan iki madde sodyum karbonat ve sitrik asittir. Bu maddeler tırnaktaki sarı lekeleri çıkarmaya yardımcı olur.



Çay ağacı yağı mantar enfeksiyon nedeniyle tırnaklarda oluşan sararma ya çay ağacı yağı en etkili bir çözümdür. Doğal bir mantar ilacı olmasının yanı sıra enfeksiyonla mücadele etmeye yardımcı olur. Tırnakların doğal rengine dönmesini sağlar. Antiseptik ve mikrobiyal özelliği vardır. Çay ağacı yağı, damlalığı kullanarak Tırnaklara tatbik edilir. Beş dakika kadar bir zaman içinde, tırnaklarda kaldıktan sonra su ile yıkanır. Olumlu neticeler alınana kadar, bu işlem birkaç ay boyunca tekrarlanmasında fayda görülür.


Çay ağacı yağı sararmış tırnaklara bitkisel çözüm


Sararmış tırnaklar için zeytinyağı karıştırarak kullanabilirsiniz. Bez veya pamuk yardımı ile tırnaklara günde iki defa uygulayabilirsiniz.


 


Elma sirkesi, tırnaklarda ki renk değişikliğine azaltmaya yardımcı olur. Herhangi bir renk değişikliğine neden olan enfeksiyonların tedavisine yardımcı olan anti fungal özellik içerir. Yarım fincan elma sirkesi yarım fincan su ile karıştırılır bu karışım tırnaklara uygulandıktan sonra 15-20 dakika tırnaklar üzerinde bekletilir daha sonra yumuşak bir havlu ile tırnaklar kurutulur bu işlemi günde iki kere uygulayabilirsiniz.


Ayrıca inceleyiniz.


Sağlıklı yaşam için neler yapılmalı



Listerin mantar ve tırnak lekeleri için iyi çözümlerden biridir. Listerin gargara aynı zamanda anti fungal özellikler içerir. Enfekte olan tırnaklara listerine gargara uygulayabilirsiniz. C vitamini bulunan portakal kabuğu tırnaklardaki lekelerin kaybolmasına yardımcı olur.


 


Portakal kabuğu tırnaklar üzerinde ovalayarak Sararmış tırnaklara karşı iyi bir netice alınır.


 


Ardıç meyvelerinde güçlü bir dezenfektandır. Mantar hastalığı içinde kullanılır. Bir kâse sıcak suya ezilmiş Ardıç meyvesi koyarak tırnaklarımızı bu karışımın içinde 20 dakika bekletilir. Eller yıkanıp durulandıktan sonra, nemlendirici uygulanır.


 


 



Sararmış tırnaklara bitkisel çözüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder