20 Mart 2018 Salı

Kuru saçlar için bitkisel çözüm

Kuru saçlar için bitkisel çözüm için problemi inceleyelim. Donuk ve mat sağlıksız bir görüntü oluşturur. Kuruyan saçların en büyük problemi saç diplerinin nemsiz kalmasından kaynaklanan kepek problemidir. Saç dipleri ihtiyacı olan nemi almadığında pul pul dökülerek saçlar daha sağlıksız bir görüntü oluşturmaya başlar. Saç kurumasının nedenleri ise saçların kurumasına çevresel ve dış faktörler yanı sıra bazı hastalıklar neden olabilir.


 


Saçların cansızlaşması ve kurumasının nedenleri ile dış faktörler ise; Saçları sıkışık şampuanla yıkama, saç boyası, saç perması, yüzme havuzları ve sıcak küvetlerde kullanılan klor fön makinesi saç maşası, saç düzleştiricisin kullanmak güneş ya da kuvvetli rüzgâra maruz kalma. Yerel kaynaklarının yüksek mineral içermesi, dış faktörlerden kaynaklanan saç durumunu düzeltmek kolaydır. Birkaç önlem alarak bu etkileri azaltabiliriz. Dış faktörlere bu kadar çabuk müdahale edilemiyor. İç faktörler ise kanser tedavisi, beslenme eksikliği, uzun süren hastalık ve kullanılan bazı ilaçlar.


Saçlarımızı ne kadar sıklıkta yıkamalıyız?


Çok sık şampuanlar saçları yıkamak, kuruluğa neden olabilir. Birçok insan temiz saçın, sağlıklı saç olduğuna inanır. Bu yüzden çok sık duş yaparlar. Şampuanlar genellikle saçınızın doğal yağları tutmasını ve nemli kalmasın engeller. İçerdikleri kimyasallar nedeniyle sert temizlik maddeleri içerir. Saçlarımızı faydası olan hafif ve bitkisel bir şampuan saç diplerinde bundan ya bezlerini uyarır ve saçlarımızı ihtiyacı olan nemi kavuşmasını sağlar.



Kuru saçlar en kırılgan saç türüdür ve kırılmaya dökülmeye çok müsaittir. Bu nedenden dolayı saçlarımızı şampuanlarken saçlarımızı sert hareketler ile köpürtmemek gereklidir. Saçlarınızı köpürtürken tırnaklarınızı saç derisine kesinlikle çok sert bir şekilde temas ettirmemelisiniz. Saç derisinin kalkmasına ve soyunmasına neden olabilir. Parmak uçlarınızla hafif hafif masaj yapmak daha faydalı olacaktır. Saç kurutma makinesi ve saç düzleştiricilerini kullanmamak saçlarımızın dökülmesini engellemek için önemlidir. Eğer kuru saçlara sahipseniz veya şikayetçisiniz saçlarınıza ısıveren işlemler uygulamak saçlarınızın daha çok kurumasına neden olacaktır. Saçlarınızı yıkadıktan sonra yumuşak bir havluyla kurulayıp saç kurutma makinası kullanmadan kendi kendinize kurumasını beklemeliyiz. Saçlarınızı eğer maşa uygulaması yapmanız gerekiyorsa, uygulama öncesinde saç serumlarından kullanabilirsiniz.


Saç Bakımı


Saç bakım uzmanları genelde kuru yıpranmış saçları onarmak için sıcak yağ tedavilerini önerir. Sıcak yağ ürünlerini saçınıza uygulayarak 10 ile 20 dakika bekletmeniz gerekli olacaktır. Ardından saçlarınızı hafif bir şampuanla masaj yaparak yıkayabilirsiniz. Kuru saçlar için sirke nem kazandıran bitkisel bir uygulamadır. Saçlara canlılık katarken aynı zamanda parlaklık ve sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlar. Duş yaparken yıkama suyuna bir yemek kaşığı kadar sirke ekleyerek saçlarınızı bol su ile durulayın sirkenin kokusundan rahatsız olursanız saçlarınızı sirke uygulamasından sonra hafif ve bitkisel bir şampuan ile yıkayabilirsiniz.



Sirke köpek sorunda çözmemize yardımcı olacaktır. Bazı kuruyemiş ve tohumlar da esansiyel yağ asitleri içerdiği için kuru saçlardan kurtulmamız da geçerli bir çözümdür.


Fındık badem yağlarını saçlarınıza uygulayın ve ardından saçlarınızı yıkayın. Avokado ve muz kuru saçlara etkilidir.


Bir adet olgunlaşmış muzu bir adet avokado ile birlikte saçlarınızı ve saç diplerinize uyguladıktan sonra saçlarınızı ılık su ile yıkayın. Saçlarınızı şampuanlandıktan sonra bira ile saçlarınızı durulayın. Bira saçlarınıza parlaklık ve saçlarınızın güçlenmesini sağlayacaktır.


Sık sık saçlar yıkanmamalıdır. Saçlarımızın yıpranmasına neden olur. Mümkünse haftada iki gün yıkamak faydalı olacaktır. Çok yıkayarak saçlarımızın kopmasına ve kurumasına neden olacaktır. Saçlarımızı dış faktörlerden de korumalıyız. Sigara alkol den uzak durulmalı. Yazları deniz girenler için tuzlu suyun saçlarımız üzerinde olumsuz etkilerini görmemek için mutlaka denizden çıktıktan sonra yıkanmalıdır.


 


 



Kuru saçlar için bitkisel çözüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder