19 Mart 2018 Pazartesi

Moda 

Moda basit bir şekilde anlayacağımız kadarıyla güzel görünmek, başka bir tabirle süslenmektir. Kişinin beğendiği aksesuarları, ayakkabı, elbise, kendimize uyguladığımız kitle tarafından uygun görülen beğenilen, bir yaşamdır. Modanın baş aktörleri kadınlardır. Kadınlar erkeklere nazaran iyi giyinmeyi, iyi görünmeyi, bir ihtiyaç gibi görürler. Çoğu alışveriş merkezlerinde erkek mağazalarından çok bayan daha çok yer kaplar. Dış görünümleri özen gösterdikleri kadar, vücutlarına ve yüzlerine de bir o kadar büyük bir özen gösterirler, olmazsa olmazlarıdır. O kadar çok moda ile alakalı araştırma içine girerler ki, ilham alırlar, uygularlar, beğenirler ve yaşarlar. Kendi güzelliklerinden söz ettirmek isterler. Aslında ben modayı takip etmiyorum dese de ilgilenmese de bir şekilde bunun içinde kendisinin de hoşlanacağı bir hal alır.


Moda ve güzellik


Herkes bir şekilde güzel görünmek ister. İnsanın içinde olan bir güzelliğin rengin dışa vurması olacaktır. Zevkler ve renkler tartışılmaz, her kişinin bir rengi olduğu, bir giyim tarzı ve stili vardır. Her yaşın ayrı bir zevki vardır. Moda böyle rengarenk bir dünyadır. Çoğu insan giyim kuşamında fazla renklere sahip değildir. Sadece kendilerinin sevdiği belirli renklerin dışına çıkmazlar modanın bir güzel tarafı da giyimde renkleri uydurmak, yakıştırmaktır. Beğendiğimiz renklerin dışına çıkmak kombinasyon yapmak, uyum sağlamak, daha güzel bir görünüm sağlayacaktır. Moda derken sadece aklımıza gelen elbise gelmemeli moda bulmak yapmak beğendirmektir. Elbise olur, ayakkabı, şapka, takı başlıca aksesuarlardır. Moda toplumun, kitlenin değişime yeniliğe ayak uydurmaktır. Genellikle giyim kuşamla alakalı değildir.



Moda Nedir ?


Moda sadece pahalı markaları almak değildir. Ucuza alınacak eşyaların kombinasyonunu uyumunu, yapmak önemlidir. Pahalı olan öyle markalı elbiseler var ki almak dahi istemezsiniz. Zevk çok önemlidir. İnsanlara kolay kolay bir şey beğendiremezsiniz. Kıyafet tasarlarsınız, uğraşırsınız ama beğenmezler. Bazı insanlar rahat giyinmeyi, severler, hoşlarına ne gitmişse o şekil takılmak onlar için daha uyumludur. Bazıları gibi seçici olmazlar belki yüz defa giyinip soyunurlar. Ama beğenmezler. Hep mükemmeli ararlar bu da istedikleri gibi gitmez.


Dünya değiştikçe hayatta değişir, ya da hayat değiştikçe dünya da değişir. Moda bazen en kuytu yerde karşınıza çıkar. Farkında olmadan birçok şeyin kendiniz için değiştiğini görürsünüz. Özellikle günümüzde moda ile alakalı o kadar tv programları var ki. Bunlar toplumun bir şekilde baştan başa günümüz çağdaşlığı içinde tamamen değişim içine sokmasıdır. Ama bunu becerenler var, bir o kadar da beceremeyenler bu işi bilmeyenlerde var. Değişen dünyada elbisenin yahut herhangi bir eşyanın aksesuarın pahalı ucuz şık olması kafi olmuyor.


Alınan her eşyanın rahatlığı görünümü, estetiği, daha önem arz ediyor. Moda tamamen zevk ve cesaret işidir. Kendi ülkemizdeki modacılarla Avrupa’daki modacılar arasında çok büyük fark olmamasına rağmen Avrupa bu konuda daha cesaretli adımlar atıyor. Cesaret bir bayana elbise giydirirken tüm hatlarını gösterecek inceliklerini kıvrımlarını rengini tenini şekle göre güzelleştirmektir. Özellikle genç nesil yeni kuşak modayı yakından takip etmenin dışında uygulamaları da beğeniliyor. Daha rahat tarz da çok fazla renklerin kullanıldığı biraz daha cesaret taşıyan tarzlar yaratabiliyorlar. Gençler moda ile alakalı çok yenilikçi bir değişim sağlıyorlar. Bazı modacılar bu yaz bu renkleri kullanacağız. Bu renkler daha uygun olacak bu elbiseler şeklen böyle olacak gibi yönlendirmeleri ne kadar doğru olur moda için tartışılır. Moda güzelliği olan estetiği olan rengarenk bir dünya. Kendimize yakışanı giymek rahat tarz da takılmak yaratıcı olmak gerekiyor.



Moda 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder