26 Mart 2018 Pazartesi

Migrene ne iyi gelir

Migrene ne iyi gelir? Ateş basması ve terleme başka bir rahatsızlığın habercisi olabileceği gibi aynı zamanda migren nedenleri baş ağrısı gruplarındandır. Ataklar halinde gelen ağrılar çoğu migren hastasını yatağa düşürmektedir. Günlük işlerimizi yapamayacak kadar bir ağrıya sebep olan migren nasıl ortaya çıktığı tam olarak bilinmemektedir. Migren nedenleri ve ağrıları beyin kan damarlarının iltihaplandığını ve damarları genişletmesi olarak bilinir. Migreni coşturan bazı yiyecek ve içeceklerden uzak durmak gerekmektedir. Yağlı yiyecekler kahve ve benzeri içeceklerden uzak durmalıyız. Uykusuz kalmama ya sigara kullanmamaya özen göstermeliyiz. Migren ağrılarına azaltmak bitkisel ürünlerden faydalanarak kontrol etmeyi öğrenebiliriz. Bitkisel ürünler zararsız ve herkese uygun gibi şekilde tüketilmelidir. Bitkilerin de belirli yan etkileri vardır. Bu nedenden dolayı bitkileri mideye karşı kullanırken doktor tavsiyesine ile kullanılmalıdır.Sağlıklı yaşam için neler yapılmalı okumanızı tavsiye ederiz


Migrene ne iyi gelir bitkisel



CAYENNE BİBERİ. Kırmızı renkte olup oldukça acı bir biber türüdür. Migren tedavisi ilaçları bitkisel çözümü olarak bu biberi tüketmeleri gerekir. Ataklara karşı yavaşlatıcı ve dindirici özellikleri bulunuyor.


Kapsaisin maddesinin bir özelliği ise beyne ağrı sinyalleri gönderen reseptörler üzerinde etki göstererek kişilerin ağrı eşiğini yükseltir. Ağrı eşiğinin yükselmesi ağrıya karşı daha az duyarlı hale gelmektir. Aynı şiddette ki bir ağrıyı daha az hissetmek demektir. CAYENNE biberi midenize dokunup dokunmadığından emin olarak tüketilmelidir. Kullandığınız mide ilaçları ile birlikte kullanmamak gereklidir. Bu bitkinin yan etkileri olarak mide yanması mide ağrısı gibi sorunlar yaratır. Cayenne biberi içeren kapsülleri doktora başvurarak kullanılması önemlidir.


migren bitkisel tedavisi



Veba otu migren tedavisi ilaçları yapılan araştırmalarda veba otu ile yürütülen deneylerde umut verici sonuçlar alınmıştır. Migreni iyileştirdiğini söylemek için çok erken olsa bile bitkideki bazı bileşenler kan damarlarındaki kasılmaları önlediği ve iltihaplanmayı azalttığı migrene iyi gelen ilaçlar arasında olduğu bilinmektedir. Kan damarlarının kasılması iltihaplanması migren ağrısı anlamına geldiğinden migren ağrısını uzatabilir. Migrenden dolayı atak sayısını düşürebileceği belirtilmiştir. Veba otunun etkileri arasında isal, bağırsak bozukluğu, kaşıntı gibi etkiler yapabilir.



Gümüşdüğme bu bitkinin migreni ne kadar etkili olduğuna karşı bilimsel bir araştırma yapılmıştır. Halk arasında ise gümüş düğme bitkisi olarak bilinir. Migren ağrılarına karşı iyi gelmesi ile ünlenmiştir. Migren hastalarının rahatsız olduğu bulantı veya karşı olan hassasiyetleri bu bitki sayesinde azalma yaşandığını görülmüştür. Parthenolid maddesinin migrende daha etkili olduğu düşünülür bitkinin tüm içeriği bir araya gelip migren ağrısını önlemektedir. Gümüş düğmenin yan etkileri arasında kan pıhtılaşması azaltabileceği ve bu yüzden pıhtı önleyici ilaçlarla aynı anda kullanılmaması gerekmektedir. Hamilelere ve bebek emzirenlere de bu bitki önerilmez.


migrene iyi gelen yiyecekler nelerdir



Zencefil migren şiddetli ağrılarla özdeşleşmiştir.Migrene ne iyi gelir doğal ilaçsız dersek bu kesinlikle zencefil olmalı. Migren ağrıları sırasında yaşanan bulantılar kusmalar ağrının kendisi kadar rahatsız edici olabilir. Bitkisel reçetelerden eksik olmayan zencefil ağrının yani sıra bulantı ve kusma gibi rahatsızlıkları iyileştirerek de faydalı olabilir. Doğal bir ağrı kesicidir. Zencefil yalnızca migren hastaları için değil, sindirim sorunu olan kişilere de önerilen ve faydası bol olan bitkilerden bir tanesidir. Zencefilin yan etkilerinden birisi ise kan inceltici bitki olmasıdır. Bu nedenle kan sulandırıcı ilaçlar kullananlar aynı sırada zencefil desteği kullanmamalıdır.



Mabet ağacı kan dolaşımını düzenleyen bir bitkidir. Migren ağrılarına yol açan kan dolaşımını problemlerini azaltarak ağrılara iyi gelebilen bir bitkidir. Bu bitkinin faydalarından biri de iltihap önleyici özelliği vardır. Bütün bu iyileştirici etkiler migren ağrıları için geçirmesini sağlar. Doktor tavsiyesinde bu bitkinin alınıp kullanılması çok önemlidir. Eğer ilaç kullanıyorsanız bu bitki doktora danışarak almalısınız. Migren ağrıları dayanılmaz ağrılardır. Çoğu migren hastası olan kişiler bu hastalıktan kurtulmak için her şeyi denemektedirler. Ama en önemlisi doktora danışarak ve makalemizde doğal yolları uygulamak çok önemlidir. Kişilerin bu tür ağrılardan kurtulmak için kendi kendilerine hareket etmemeleri önemlidir. Doktorların önerdiği tedavi yarıda kesmek ve bu tür bitkilerle doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız. Kendi inisiyatifinizde bitkisel kürler yapmayın. Aksi takdirde belirli rahatsızlıklar ve kullandığınız bitkiye göre yan etkileri söz konusu olabilir.


 


 



Migrene ne iyi gelir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder