2 Mart 2018 Cuma

Beyni geliştiren besinler

Beyni geliştiren besinler


Beyni geliştiren besinler ihtiyacı, hafıza sorunları artan yaş ile birlikte ortaya çıkabilir. Hafıza kaybının zayıflamasının nedenleri arasında uykusuzluk stres, depresyon, beslenme eksikliği ,B vitaminleri, alkol, sigara ,ve bazı ilaçların kullanımı bu tür sorunlara neden olur. Beynimizi olumsuz etkiler. Beyni geliştiren besinlere daha fazla ihtiyaç duyarız. Beynimizi bazı bitkisel ve doğal yollardan da güçlendirebiliriz.



Badem ceviz içi beyin fonksiyonların gelişmesi için son derece iyi bir çözümdür. Antioksidanlar içerir ve omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir. Özellikle göz sağlığı içinde faydalıdır. Unutkanlık sorununa kesin çözüm için badem veya ceviz tüketmek faydalıdır. Bir avuç badem ve ceviz tüketmek son derece faydalıdır.



Biberiyede hafızada zayıflık unutkanlık için kullanılan bir çözümdür. Yapılan araştırmalara göre hafızayı geliştirdiği Beyni geliştiren besinler arasındaki yerini almıştır.


 


Hazırlanışı

Bir çay kaşı kurutulmuş olan biberiye bir bardak kaynar su içinde yaklaşık 5 dakika bekletilir. Demini aldıktan sonra süzülür ve içerisine bir kaşık bal eklenerek tüketilmelidir. Günde bir bardak tüketilmesi de önemlidir.


Biberiyenin yağının kokusu teneffüs edilmesi rahatlatıcıdır.18 yaş altı çocukların kullanılması önerilmez.



Çörek otu iyi bir antioksidandır. Anti inflamatuar özelliklere sahiptir. Nöron koruyucu özellikleri vardır. Biraz çörek otu tozu yarım çay kaşığı bal ile karıştırılarak tüketilir. Bir haftada 2 kez içilmesi önerilir.


 


Hint Bektaşi üzümü beyin gücünü artırmak sinir sistemini güçlendirmek için kullanılmaktadır. Üç çay kaşığı Hint Bektaşi üzümü en az bir kaç hafta boyunca günde üç kez alınabilir. Bir çay kaşığı Hint Bektaşi üzümü susam karıştırılarak da tüketilebilinir.


 


Balık yağı hafızayı ve beyni geliştirerek bilişsel gerilemeyi engellemek için kullanılır. Omega 3 yağ asitleri içeren balık yağı özellikle alzheimer hastalığı için önerilmektedir. Beyinde plak oluşumunu engellemeye de  yardımcı olmaktadır. Balığın mutlaka çok tüketilmesi önemlidir.



Hindistan cevizi yağı beyin hücrelerini yenileyerek bir taraftan da bellek sorunları ile mücadele de kolaylık sağlar. Demans ve Alzheimer hastalığı belirtilerini engellemek için kullanılır. Enerji verir, kolesterolü azaltmaya yardımcı olur. Cilt ve saç sağlığı için de kullanılmaktadır. Bir çay kaşığı  organik soğuk preslenmiş  Hindistan cevizi yağı günde iki kez düzenli tüketilmelidir. Hindistan cevizi yağı salatalar da kullanılabilir. Yemeklerde de kullanılabilir bir yağıdır.


 


Tarçın ve bal sinir gerginliğini Beyni geliştiren besinler arasında bulunur. Bir tutam bal ve bir çay kaşığı tarçın karıştırılır. Bu karışım her gün tüketilir. En az birkaç ay düzenli olarak kullanılmalıdır. Unutkanlığa iyi gelen vitaminler ise A vitamini ve B 12 vitamini C vitamini Çinko, demir, kalsiyum, magnezyum içeren besinler beslenme düzenine eklenmelidir. Yüksek yağlı besinlerin tüketilmesi önerilmez.


 


Fesleğen, zerdeçal, karabiber, gibi bitkiler beslenme düzenine dahil edilebilir.

 



Ginseng hafıza arttırıcı olarak kullanılır. Bilim adamları bu bitkinin hafıza arttırmada oldukça etkili olduğunu savunmuşlardır. Uzun bir zaman kullanılması önerilir. Uygun kullanımı ve dozu için doktora başvurulmalıdır. Ginseng çayı çocukları içirilmez.


Brahmi bitkisi zihinsel fonksiyonlar için oldukça faydalı ve yararlıdır. Brahmi yapraklarının suyu çıkarılarak çıkan suyun içine bal ekleyerek de günde 3 kez tüketilir. Hafızayı güçlendirmek için bulmaca çözerek beyin egzersizleri yaparak beyin fonksiyonlarının gelişimine yardımcı oluruz. Uyku düzeni çok önemlidir. uykusuzluk problemi ,hafıza sorunları, beyin fonksiyonlarının da zayıflamasına yardımcı olur. Hafıza sorununa neden olabilecek stres ve depresyondan mutlaka uzak kaçmak gerekmektedir. Beyni geliştiren besinler dışında  spor yapmak, egzersiz yapmak en azından 30 dakika yada 1 saat yapacağınız yürüyüş bile sizi bu durumdan kurtulmada etkili olacaktır.


 


Çünkü sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.


 


 



Beyni geliştiren besinler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder