1 Mart 2018 Perşembe

Grip ve soğuk algınlığına karşı öneriler

Grip ve soğuk algınlığına karşı öneriler


Grip ve soğuk algınlığına karşı öneriler başlığımızda, özellikle kış aylarında belirli nedenlerden dolayı yakalandığımız bir hastalık türüdür. Gribe yakalanmamak için yapmamız gereken mevsimsel değişiklikte doktorumuza başvurarak gribe aşısını yaptırmak gerekir. Erken den olası bu hastalığın önüne geçmek için bol bol c vitamini alarak, soğuk algınlığına yakalanabileceğimiz ortam ve giyim tarzlarına dikkat edilmelidir.  Özellikle gribe karşı sıvı tüketimi, önemli bir etkendir.  Doktorun verdiği ilaçların dışında yapabileceğimiz birçok şey olmasına rağmen örneğin bitkisel formüller önemli yer alır. Gribe yakalandığımızda, solunum bölgelerimizde burun,  boğaz, akciğer gibi organlarımızda iltihap yaratabilir. Sağlıklı kişilerinde Grip ve soğuk algınlığı yakalanama riski yüksektir. Hasta olan kişinin bulunduğu yerde durmak, aynı havayı solumak, içinde bulunduğu mekândaki nesneleri tutmak, öksürme hapşırma gibi çabuk yayılan durumlar olabilir.


çoçuklarda grip ve soğuk algınlığı belirtileri


Grip ve soğuk algınlığına karşı öneriler

Çocuklar ve yaşlılarda gribal enfeksiyon daha etkili görülür. Doktor gözetiminin de verilen ilaçların dışında bitki formülleride bünyemizi ve bağışıklık düzenimizi güçlendirir. Zencefil özellikle vücudumuzdaki intihabı söküp atmada önemli bir yeri vardır. Grip ve soğuk algınlığı durumlarında kullanılır. Solunum sistemimizin açık kalmasını ve rahatlamasını sağlar. Vücudumuzdaki harareti yükselterek terlememizi, vücuttaki toksinleri atmamızı sağlar.Çocuklarımızda mevsimsel yaygınlığı olan gribal enfeksiyon rahatsız edecektir. Okul sorunu gibi bu zamanlarda okula göndermemek faydalı olacaktır. Sınıf içinde arkadaşlarıyla diyaloğu mikrobun daha hızlı yayılacağı için herkes bundan nemalanacaktır. Soğuk havalarda yaygın durumlarda çocuklarımızı ev dışında her hangi bir yerde olmaması sağlıklı olacaktır.


Grip ve soğuk algınlığına karşı öneriler


 


Gribe yakalandığımızda en çok rahatsız edici durumlardan bir tanesi de öksürük,  akabinde yarattığı boğaz ağrısında zerdeçal önemli bir rol oynar. İçinde bulunan etken bir maddeden dolayı öksürük ve boğaz yanması ağrısını hafifletmek ve daha kötü duruma gelmesini engeller. Çay olarak da tüketilebilirsiniz.


C vitamini deposu olan limon vücudumuzun yakalandığı hastalıklara karşı savunmamızı sağlar. Mikropları yok eder. Çayımızda, çorbamızda kullanabiliriz. Bir iki dilim limon yemek de faydalı olacaktır.Grip ve soğuk algınlığına karşı öneriler içerisinde c vitamini en önemli vazgeçilmezlerimizden olmalalıdır.


Nanede çok önemli bir bitkidir. Nane çayı rahatlatıcı  sayesinde balgam atmaya da yarar. Gribin en sıkıcı rahatsız edici tarafı da burun tıkanıklığıdır. Günlük hayatımızda yapabileceğimiz aktivitelerden bizlere zor bir durum yaşatabilir. Yemek yerken tıslama, uyurken rahat nefes alamama, yeterince oksijen alamadığımız için baş ağrısı gibi rahatsızlıklar verir. En basit yöntemlerden biride burnumuza buhar tutmak burun akıntısını kolaylaştırır. Her alanda yapabileceğiniz bir kolaylık. Suyu kaynatılıp buharın çıkmasını sağlamak.


Grip ve soğuk algınlığına karşı öneriler

Grip ve soğuk algınlığına karşı öneriler çok basit: Sadece üşenmemek gerekiyor. Her fırsatta ellerimizi yıkamak, sterilize etmek, özellikle ellerimizi çok kullandığımız için yüzümüzle teması bulunduğundan dolayı temiz tutmak önemlidir. Kirli ellerle vücudumuzun değişik yerlerine sürdüğümüzde göz, burun gibi hastalığa yakalanma durumunu artırabiliriz. Gribin artış sağladığı mevsimde, kalabalık ortamlarda, toplu taşıma gibi yaygın olan çabuk kapatabileceğimiz bir hastalık olduğundan bitki çaylarını ve özellikle c vitamini deposu olan limonu yemeklerimizde, içeceklerimizde kullanmalıyız.


Yaşlılarda özellikle daha ağır geçtiği için bulundu ortamı temiz tutmak, kendisiyle olan teması azaltmak bulunduğu ortamı sterilize etmek, ortamı havalandırmak c vitamini almak bol bol sıvı almak faydalı olacaktır.  Yetişkinlerde yakalanma riski biraz daha yüksektir. Günlük iş temposunda devamlı bir koşuşturma durumu olduğundan yorgunluk hali stres, zayıf düşmemize neden olup, grip ve soğuk algınlığına yakalanma riski daha çok artacaktır.


 


Grip ve soğuk algınlığına karşı öneriler
Grip ve Soğuk Algınlığından Korunma

Stres her anlamda tüm hastalıkların başlama noktasıdır. İnsan kendini bu durumlardan koruyabilir. Bu tür yorgunluklardan hiç değilse biraz daha rahatlayarak kötü hissettiğimiz zaman daha az bir tempoda faaliyet göstermek uygun olacaktır. Genellikle iş temposu insanı yorar. Nasıl bir temponun içinde olduğumuzu kendimizi anlarsak her şeyin daha kolay olacağının farkına varabiliriz. Yoğun iş temposunu bedenen ve beynimizle kolay bir durumda yormadan yaptığımız iş dolayısıyla rahatlatabiliriz. Yorgunluğun, uykusuzluğun, önüne geçer hastalıklara yakalanma oranını azaltır. Tabi ki uyku düzeninin, yorgunluğu atmanın kendimize ayıracağımız zamandır. Her durumda kendimize vakit ayırmamız çok etkili olacaktır. Yorgunluğun uykusuzluğun yarattığı stres bizi grip gibi bazı hastalıkların yakalanmamıza neden olacaktır. Sağlık açısından yapmamız gerekenler çok basit aslında tamamen kendimizi korumak nasıl bir hastalık olduğunu bilmek ve bunla savaşmak, direnç göstermek.


 



Grip ve soğuk algınlığına karşı öneriler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder