29 Mart 2018 Perşembe

Diyet Nasıl Yapılır ?

Diyet nasıl yapılır sorusu : Zayıflamak için otlar diyet listesi incelemeleri, kişinin gerçekten diyet yapmayı istemesiyle beyinde başlar. Ne kadar istediği, yemek stil ve seçimlerini ne kadar değiştirebilmesi ve bu noktadaki kalorisiz besinleri tüketmesiyle başlar. Bu güne kadar kilo problemleri yaşayan inşaların ortak problemi beslenme alışkanlıklarını kalorisi yüksek besinlerle beslenirken, düşük kalorili yiyecekleri tercih etmemesinden kaynaklanır.


diyet-istemek1 Haftada 10 kilo vermek nasıl yapılır ? Yüksek besinle beslenip sonra normal kalorili besinlerle beslenebilirsek vücudumuz arada kalan fazla kaloriyi, metabolizma hızına bağlı olarak eritebiliyor. Ancak vücudumuza yakabileceğinden fazlasını yiyecek içecek olarak verirsek kilo vermemiz zorlaşacaktır.


 Kilo Vermek


Bu işin bilimsel formasyonu verilmiştir. Kesinlikle doğru payı olan, nedir mi bu ?


Bir günde aldığınız kaloriden fazlasını yakarsanız kilo verirsiniz. Örnek vermek gerekirse: Günlük 2000 kalori alan bir bay yada bayanın 2100 kalori yakacak hareket spor yürüyüş yapabilmesi zayıflamasına sebep olacaktır.-100 kalori ile başlamak kolay olacaktır. Bu sisteme alıştıkça Verdiğiniz kalori sayısını kontrollü bir şekilde arttırarak diyet yapabilirsiniz.


Sağlıklı Diyet Nasıl Yapılır


Burada dikkat edilmesi gereken durum vücudunuzun kilo verme reaksiyonuna nasıl karşılaştığınızı bilmek ve anlamak gerekiyor. Bu diyet yapmak öncelikle vücudunuzda diyet yaparken sağlık problemlerinizin olmadığını varsayarak uygulamaları yapmanız gerekiyor. Sağlık problemleri olan kişilerin doktor kontrolünde diyet yapması sağlığınız açısından daha faydalı olacaktır.


Sağlıklı Diyet Nasıl Yapılır


Kontrollü bir şekilde günlük olarak yediğimiz yiyeceklerin kalori sayısını hesaplayarak 0 ile 500 kalori arası keserek başlayabilirsiniz. Bu sayıyı arttırmak sağlıklı diyet bölümünden riskli diyet bölümüne geçer. Bu konudaki yapılacak hatalar vücudun vereceği olumsuz sonuçlara göre başlangıçta baş dönmesi , göz kararması , 2-5 dk. arası bayılma gibi kötü sonuçlarla başlar. Bu noktadaki en büyük doktorunuz kendiniz olarak , vücudunuzun verdiğini reaksiyonları çok iyi izlemekten geçiyor.


Günlük Diyetler


Günlük diyetler arasında bazı yiyeceklerden vazgeçmemiz gerekiyor. Bunların başında Şeker geliyor. Şeker ile birlikte tuzda bulunuyor. Şeker ve tuz vücudumuzun bir kontrol noktasıdır. Vücudumuza şeker almazsak tuz ihtiyacına gereklilik azalacaktır. Şekeri tamamen keserek yolunuza devam ederken 1 haftadan sonra Un ve patates kızartmaları gibi yüksek kalorili yiyecekleri , mümkünse ekmek tüketimini en aza indirerek, tam tahıllı ekmek tüketilmeside günlük diyetler arasında kullanılması gereken diyet seçimleridir.


diyet-nasil-yapilir

Devamlı aynı kaloriyi almamak şartı ile vücudumuza yüksek kalorili yiyecekler girebilir, ancak devamlı kalori kontrolü yapılamıyorsa bunun sonuncunda kilo alınması yüksek ihtimallerden biridir.


Kilo vermek için psikolojik hazırlık yapılmalı. Bir kaşıktan bir şey olmaz, Bir Çikolatadan bir şey olmaz. Bu seferlik ! ,Bu son , yiyende ölüyor yemek yevmiyende ölüyor , Atın ölümü arpadan olsun zihniyetinden uzak durmak gerekiyor. Bu zihniyet kalori kontrolü yapamadığı için kilo vermek için öncelikle kendi sağlığımıza katkıda bulunmamıza sebep olacak ve yaşımız ilerledikçe kilolularda olan bir çok hastalık şeker tansiyon kalp gibi hastalıkların önüne geçerek kontrol altına alabileceğiz.


Yemek yerken bir seferde toplu hızlıca çok yemek yemek sakıncalıdır. Mümkünse az az , sık sık yemek yemeyi seçmeliyiz. Bu seçim metabolizmamızı hızlandırmayı seçerek, kan akışımız içindeki yiyeceklerin parçalanması ve kan hücreleri içerisinde parçalanması daha kolay olacağı için daha çabuk kilo verebilir kalori kontrolünü sağlayabiliriz.


Diyet ile kilo kontrolü yapılabilir. Kilo vermek isteniyorsa spor ile birlikte desteklemek kesin sonuç verilmesine katkı sağlayacaktır. Bu iki seçimden diyet – spor bir birinden ayrılırsa tek tek yapılması sonuç vermeyecektir. Kesin sonuç almak için metabolizma hızınıza bağlı yiyecekler tüketilmesi ölçüm yapılması gerekiyor. Bu noktada doktora başvurarak bir takım kan değerleri testleri yapılması ön görülüyor.


Hızlı Kilo Vermek


Hızlı kilo vermek mümkün olduğu gibi vücudumuzun sağlıklı diyet nasıl yapılır çizgisinden çıkarak riskli guruba girer. Sağlığı tehdit ettiği için aldığınız kiloları aynı şekilde geri almanıza sebep olur. Tansiyon baş dönmesi ve daha büyük riskleri olabilir. Buda kilo vermek isteyenlerin tekrar aynı kiloyu geri almasını sonucu ile karşılaşır. Diyet ve sporu zamana yayarak kilo vermek doğru olandır.


Kaydet


Kaydet



Diyet Nasıl Yapılır ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder