28 Şubat 2018 Çarşamba

Adsense gelirli site yapmak 2

Adsense gelirli site yapmak-2


Adsense gelirli site yapmak Makalemizden geri kalan işlemlere devam edelim. Tüm Arama motorları kayıt işlemlerimizi bitirdik ve doğrulama kodlarını bir yere not etmiştik.


Şimdi WordPress seo ayarlarını yapmak için öncelikle gerekli olan eklentilerini bulup wordpresse kurmamız gerekiyor.Wordpress admin paneline girerek Eklentiler/Yeni Ekle menüsüne giriyoruz.


Adsense gelirli site yapmak için ihtiyacımız olan eklentiler ;

1- .html on PAGES : Yazı dışında oluşturulan sayfaların .html olarak tanımlamasını sağlıyor.

2- All In One SEO Pack : Arama Motoru optimizasyonu için kullanabilirsiniz. Ya bunu seçin yada 3. Nolu eklentiyi kullanabilirsiniz.

3- Yoast Seo : Arama Motoru optimizasyonu için kullanabilirsiniz. Ya bunu seçin yada 2. Nolu eklentiyi kullanabilirsiniz.

4- Easy Plugin for AdSense : Tüm kurulumlarımız bittikten sonra adsense hesabı onaylaması yaptıktan sonra reklamları yayınlamak için kullanacağız. Reklam yerleşim yerini güzel yapan bir program.

5- Google Analytics Counter Tracker: Google üzerinden sitemize günlük kaç kişi girmiş hangi konulara girmiş takip edip analiz yapacağımız eklenti.

6- NextScripts: SNAP Pro Upgrade Helper (Paralı eklenti): 7 Nolu eklentinin çalışması gerekli eklenti.

7- NextScripts: Social Networks Auto-Poster (6. Numaralı ile aynı bunu alınca 6.Nolu eklenti ücretsiz gelecek) : Bu eklenti sosyal medya üzerindeki sayfalarımızda, site üzerinde yayınlanan tüm yazıların otomatik bir şekilde sosyal medyalarda (Facebook,twitter ve hangilerini tanımladıysanız) yayınlamasını sağlayan eklentidir.

8- Wordfence Security: WordPress üzerindeki en önemli silahımız güvenliği sağlayan eklentidir. Olmazsa olmazımız.

9- WP Fastest Cache (Türkçe) : Site üzerinde gezinin kullanıcıların tüm siteyi yeniden bilgisayarına yada telefonuna indirmeden belleğe almasını sağlayarak sitenin hostingine yüklenmemesini sağlayan eklentidir. Önemi hostingimizi yormamamızı sağlayacak olması.

10- WP-PostViews: Admin panelinden hangi yazıya toplam kaç kişi bakmış eklentisi. Tüm yazılar menüsünden takip edebileceğiz.


Tüm bu eklentileri kurup aktifleştirin.Adsense gelirli site yapmak en önemli eklentilerdir.


Eklenti Kurulumları

All In One SEO Pack yada yoast seo’ya girerek hangisini kurduysanız google,bing ve yandex doğrulama kodlarını eklentinin ayarlarına kuruyoruz. Daha sonra ayarlardan xml site haritasının kurulduğu adresi kopyalayıp sırasıyla google web master bing ve yandex metrics sayfalarına girerek, sitemizin xml sitemap adresini paylaşıyoruz.


Bu işlemlerde bittikten sonra artık sitenin içeriklerinin yazılması bölümüne geliyoruz. Bu bölümde nasıl bir içerik oluşturmanızı anlamanızı sağlayacağım.


Burada önümüzde 2 seçenek var.


1- Kaliteli içerik az hit çok gelir

2- Çöp içerik çok hit az gelir.

1.Kaliteli içerik özgün ve az bulunan gerçekten kullanıcılara fayda sağlayan içeriklerdir.


2-Çöp içerikler : Plaka kodları, tc kimlik doğrulması, posta kodları gibi bir kullanıcının sitenizi 1 kere kullanacağı ama daha sonra tekrar ziyaret etmeyeceği içerikleridir. Siz google reklamlı alan bir firma olsanız bu tarz sitelerde reklamlarınızın yayınlanmasını ister misiniz ? Tabi iki hayır çünkü bu çöp sitelerde yayınlanan reklamların geri dönüşü olmayacağı için tercih edilmez.Çöp içerik ile sitenizi doldurursanız siteden çok az gelir elde edersiniz ki ben bunu tavsiye etmiyorum.Kaliteli orijinal ve özgün içerik ile sitemizin kullanılması bizim tercihimiz olmalı.


Bu tercih edilen içerikleri google trends üzerinden en çok aratılan ve konuşulan konuları bulup bunlarla ilgili makaleler yazmamız gerekiyor. Eğer makale yazmaya vaktiniz yok ise internet üzerinden bu hizmeti satın alabilirsiniz. 300 kelimeden aşağı makale yazmamanız veya satın almamamız gerekiyor. Bu işlemleri yaparken eğer makaleyi siz yazıyorsanız yoast seo eklentisi kullandığınızı varsayarak Redability ve seo bölümlerinin yeşil olmasına dikkat edin. Bunları yapmak için her yazı sayfasının altında bulunan yönergeleri takip edin.


Özgün İçerik


300 Kelime makaleyi kelime başı 10 kuruştan satın alabilirsiniz.Bu işlemi yaparken yazmış olduğunuz yada yazdırmış olduğunuz makalenin arama motoru optimizasyonuna yani seoya uygun olmasına dikkat edin. Seo ya uygun makale demek makalenin başlığının yazı içerisinde bir kaç kez geçmesi anlamına geliyor. Makalede mutlaka bir yada iki adet resim olmalı. Makaleyi yayınlamadan sitenizde uygun yararlı kategorilerin açmış olduğunuza emin olun. Örnek olarak bel fıtığı makalesi yayınlıyorsanız bunu teknoloji kategorisinde yayınlamak yerine sitenize sağlık kategorisi ekleyerek makalenizi bu kategoriye kaydetmeniz daha doğru olacaktır.


İlk 3 ay boyunca devamlı günde 1 adet makale ile başlayın. 3 Aydan sonra günde 2 makale ile devam edin. Bu işlemleri yaparken dikkat etmeniz gereken şey olmaz ise olmanız sakın ara vermeyin. 1 Gün ara verirseniz emeklerinizin boşa gittiğini görmek içten bile değil.


Durmak yok yola devam

İlk 3 aydan sonra sitenizle alakalı sitelerden tanıtım ve reklam alarak sitenizin yayınlanmasını sağlayın.Sonra ki dönemlerde özgün kaliteli içerikleri google trends ve adword kelime analizi araçlarından seçerek makale yazmaya/yazdırmaya devam edin.Sonraki 3 aylarda bir önceki 3 aydaki günlük makale yazma sayısından bir fazla ekleyerek devam.


Adsense sitesine girerek kayıt olun. Yaklaşık olarak 1-2 hafta içinde sitenizi onaylayacaklardır. Onaylama işlemi bittikten sonra Easy Adsense eklentisine adsense reklam kodlarınızı kopyalayıp yapıştırın.


Sonuç: 6.Aydan sonra günlük ortalama 1000 kişi sitenize gelecektir. Aynı tempo ile devam ederseniz yıl sonuna 4000-5000 tekil kullanıcı sitenize girecektir. Bu noktadan sonra adsense reklamlarımız görüntülenmekten ve reklam tıklamalarından yazmış olduğunuz makalelerin özgünlüğüne ve içerik kalitesine göre aylık 200 TL ile 1000 TL arası kazanabileceksiniz. Soru ve sorularınız için yorum yapın.



Adsense gelirli site yapmak 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder