12 Mayıs 2018 Cumartesi

Baş ağrısına ne iyi gelir

Baş ağrısına ne iyi gelir: Baş ağrısı yaşadığımız bu dünyada her kişinin şikayet ettiği bir rahatsızlıktır. Enseden başlayıp kafanın alt kısmına doğru ilerleyen gözlere kadar yayılan ve belirli yerlerde ağrı oluşturan ve rahatsızlık veren bir durumdur.


baş ağrısına ne iyi gelir 2


Migren çoğunlukla ataklar halinde gelen bir baş ağrısıdır. Bu migren ağrıları bazen üç gün bazen bir hafta sürebilir. Migren başlı başına bir rahatsızlık olarak kabul edilmektedir. Migrenin nedenlerinin sonucu tam olarak bilinmemektedir. Beyindeki uyarıları ileten kimyasal maddelerdi bazı değişikliklere bağlı olduğunu düşünmektedir.


 


Migren ve baş ağrısı üzerinde yapılan çalışmalarda elde edilen sonuçlar orta dereceli, aerobik egzersizlerin , baş ağrısı sıklığını ve zamanını azaltabileceğini göstermiştir. Baş ağrısına ne iyi gelir diye düşünürsek en önemlisi sağlığımız için haftada dört veya beş kez egzersiz yapmak gereklidir. Egzersiz yapan kişilerin beyninde endorfin ve diğer kimyasalların artması sonucunda migren ataklarının azılı bildiği ve nedenlerinin zamanla indir gelebileceği öngörülmüştür. Endorfin vücutta ağrı mekanizmasını azaltabilen bir kimyasal olarak bilinmektedir. Kafatasından omuzlara kadar uzanan kastlar genelde sertleşip kasıldığında baş ağrılarına sebebiyet verebilirler.



baş ağrısına ne iyi gelirBaş Ağrısı Nedenleri


Baş ağrısı nedenleri her ne olursa olsun bu kastlar geç ettiğinizde bir rahatlama söz konusu olacaktır bu kasları kasıldığı zaman kafanızın arkasından başlayıp üzerine doğru çıkan sinirlerde şişme oluşur bunun sonucunda başarısı kaçınılmaz olabilir. Bu durumlardan egzersizler rahatlatabilecek durumlar verir ve denemekte de faydalı olur. Dudaklarınızı hafif aralayarak yumuşatan burnunuzdan derin derin nefesler alıp azdan verirken nefes aldığımızda karnımızın şiştiğini görürüz buna diyafram nefesi de diyebiliriz. Hafifçe kafanızdaki kasları geri çekip bırakın sanki kulaklarınızı oynatmaya çalışıyormuş gibi, hafif bir çömelme hareketi yaparak omurganızı uzatarak sırtınızda bundan sinirleri rahatlatabilirsiniz. Çenenizi göğsünüze değdirerek çömelip ve yavaşça kalkarken önce bacaklarımızı düzeltip sonrada bacaklarınızı eğip katlayarak karnınıza değdirerek, sırtınız ve en ve omurgalarınızı içine kapanır şekilde hareket ettirerek, böylece omurganız bir kırbaç gibi dalgalandırarak rahatlamamıza yardımcı olacaktır.


Kalkık omuzlar içine kapanmış önünüze düşmüş bir kafa vücudumuzda bir çok problemi neden olabilir. Günlük stresinize daha çok etkiler ve depresyona girmemizde buna sebep olur.Bazı insanlar sıkıntı ve strese girdiklerinde baş ağrısına sebep olabilir.Baş ağrısına ne iyi gelir neden olur bunu anlamakta önemlidir.Bunun bir sebebi de tansiyondur.Çokça fazla aklınıza bir şey takılırsa ve bunu devamlı düşünmeniz baş ağrınızı arttırır. İlerleyen zamanlarda baş ağrısına ve sırt bel ağrılarına da katkı sağlamak için egzersiz yapmalıyız. Sırtınızı sık sık düzeltin ve göğsünüzü şişirerek omuzlarınızda indirip gerin. Bu hareketler ve psikolojik rahatlık size iyi konsantre olmamızı sağlayacaktır.


Vücudumuzu twits ederek iç organlarımızı sıkıştırarak toksik maddelerin atmanıza yardımcı olur. Omurgamızın etrafında ki kasları masaj gibi gelir. Bunu oturduğumuz yerden de yapabiliriz. Ayaklara masaj yaparak da rahatlayabiliriz. Ayağımızın altında bulunan belirli noktalara baskı uygulayarak, bizi rahatlatacak ve stresimizi gerginliğimizi alacaktır. Ayak altınıza tenis topu koyarak ayak altında dairesel hareketler yaparak masaj yapın.


baş ağrısına ne iyi gelir 3


Baş Ağrısı Tedavisi


Şiddetli baş ağrılarının belli nedenleri vardır. Migren tanısı hemen konmaz ve tüm bu sorunların nedeni migrenden kaynaklanmaz ve bazı sağlık testleri yaptırarak belli nedenleri rahatsızlıkları teşhis edilir. Baş ağrısının tetiklenmemesi, için mutlaka filtreli gözlük kullanılmalıdır. Soğuk ve sıcak kompreslerle baş ağrısını dindirir, uygulamakta fayda vardır.


Elma baş ağrısı için önemli bir meyvedir. Her gün bir elma yenmesinde faydalı olacaktır. Baş ağrısı sorununa baharat ve baharatlı yiyeceklerde etkili olacaktır. Migren ağrısını önlemek içinde susam kullanılmalıdır. Östrojen düzeylerini normale çevirmeye yardımcı olur. İçinde bulunan magnezyum baş ağrısına güçlü bir etki yapar. Baş ağrısını önleminin bir çok nedeni vardır. Sigara kullanımından kaçınılmalı, yüzme, yürüyüş, bisiklet sürme gibi egzersizler yapılmalıdır. Stresi azaltmak, alkol durumunu azaltmak, doğru ve düzenli bir beslenme programına girmek. Bol bol su içmek önemlidir. Baş ağrısının önleminin yollarıdır.



Baş ağrısına ne iyi gelir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder