13 Mayıs 2018 Pazar

Bademcik iltihabına ne iyi gelir


Bademcik İltihabı : Boğazın her iki tarafında yer alan lenf bezlerinde oluşur. Bademcik iltihabı özellikle çocuklarda çok sık görülmektedir. Bademcik iltihabı viral enfeksiyon yüzünden veya bademciklerin büyümesi nedeniyle oluşur.


Bademcik iltihabı belirtileri arasında boğaz ağrısı, ateş bademciklerde ağrı, yutkunmada zorluk, burun akıntısı, öksürme, baş ağrısı, hapşırma, ağız kokusu, gibi belirtileri bulunmaktadır. Bademcik iltihabı bulaşıcı bir hastalıktır. Kişiden kişiye bulaşabilir, bakteri veya virüs damlacıkları hapşırma ya da öksürme yoluyla yayılır, bademcik iltihabı için kullanılan ilaçların yanı sıra doğal bitkisel ürünlerde kullanılmaktadır.


bademcik-iltihabina-ne-iyi-gelir
Bademcik iltihabına ne iyi gelir

bademcik iltihabı bitkisel tedavi


Gargara: En iyi çözümlerden biride tuzlu su ile gargara yapmak, sıcak su yatıştırıcı bir etki gösterir, virüs veya bakterileri yok etmeye yardımcı olur. Tuz iltihabına kurutmaya yardımcı olur. Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ekleyerek karıştırılır ve gargara yapılır. Tuzlu su yutulmamalıdır.Bademcik iltihabına ne iyi gelir diye sorduğunuzda en çok tercih edilen seçim tuzla gargara dır.


 


bademcik-iltihabı
Bademcik iltihabına ne iyi gelir

 Bademcik iltihabına ne iyi gelir


Limon Suyu: Anti viral, anti bakteriyel ve anti enflamatuar, özellikleriyle iltihabı azaltır. C vitamini özelliğiyle enfeksiyona karşı vücudun direncini artırır. Bir bardak ılık su içine yarım limon suyu bir çay kaşığı bal ve çok az tuz karıştırarak günde bir kez içilir. Ayrıca bir dilim limon biraz tuz ve karabiber serpilen limon dilimi yenilebilir balgamı sökmeye yardımcı olan bu yöntem ağrıyı de hafifletir. Gün içinde birkaç defa uygulanır.


Fesleğen: Anti viral anti enflamatuar, özellikleri nedeniyle bademcik iltihabı için etkili bir çözümdür. İyileştirici özellikleri ve sakinleştirici özelliği bir şişlik ve ağrı gibi belirtileri azaltır iyileşme sürecini hızlandırır. 10’a yakın fesleğen yaprağı yarım bardak suya eklenir ve kaynatılır 5 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülerek içerisine limon suyu eklenir. İsteğe bağlı olarak bir çay kaşığı bal da eklenebilir. Bir günde bir kez içilmesi faydalıdır.


 


bademcik-iltihabi


bademcik iltihabı temizlenmesi


Zerdeçal: Güçlü bir anti enflamatuar ve antiseptik nitelikleri nedeniyle bademcik iltihabı enfeksiyonlarında oldukça etkilidir. Ağrı ve kaşıntı gibi belirtileri hafifletir bir bardak sıcak suya ya da tuzlu suya bir çay kaşı zerdeçal tozu eklenir. Bu karışımı ile günde birkaç kez ve özellikle yapmadan önce gargara yapılır. Ayrıca bir bardak ılık su içine bir çay kaşığı zerdeçal tozu ve bir tutam karabiber ekleyerek iyileşme süreciniz hızlandırmak için bu karışımdan gün boyu iki ya da üç bardak tüketilebilir.Bademcik iltihabına ne iyi gelir derseniz mutlaka zerdeçal kullanmalısınız.


Tarçın: Bademciklerde oluşan iltihabı yok etmek için kullanılan doğal bir bitkisel çözümdür. Anti mikrobik özellikleriyle tarçın bakterileri mikro organizmalar yok eder. Şişlik ağrı ve inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur. Bir çay kaşığı toz tarçın bir bardak su sıcak suya eklenir. İçine bir çay kaşığı bal karıştırılır sıcakken içilir. Günde iki ya da üç bardak tüketilebilir.


Kaygan Karaağaç: Jeli ağrı ve inflamasyonu azaltır. Akıntı birikimini giderken iltihaplı dokuları iyileştirir kaygan kara ağaç iç kabuğundan bir çay kaşığı jel alınır. İki bardak kaynar suya eklenir 5 dakika demlendirilir ve içilir. Her gün bir kez tüketilmelidir. Alternatif olarak üç çay kaşığı toz kaygan karaağaç kabuğu bir çay kaşığı kırmızıbiber tozu iki çay kaşığı bal ve dört çay kaşığı ılık su karıştırılır iki ya da üç gün boyunca bu karışımdan bir tatlı kaşı tüketilebilir.


 


 


Bademcik iltihabı rahatsızlık verici bir durumdur. Mutlaka doktora gidilmelidir, doktorun verdiği ilaçlar kullanılmalıdır. İhmal edilmemelidir. Uzmanlarına danışılarak bitkisel çözümler kullanabilirsiniz. Önemli olan nasıl bir hastalık için ne kullanılması gerektiğini dozajını ve miktarını iyi ayarlamak önemlidir.Eğer bu makaledeki gibi aynı dozajı kullanabilirseniz, bünyenize göre ekstra dozajlara ekleyerek kullanabilirsiniz.Ancak bu dozajların doktor kontrolünde vücudunuza alınmasında fayda vardır.



Bademcik iltihabına ne iyi gelir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder