10 Mayıs 2018 Perşembe

Blockchain Facebook"un sonu olabilir mi?

Blockchain bir dizi endüstriyi sekteye uğratıyor. Sosyal medyayı en sona mı bırakıyor ?


Blockchain Facebook’un sonu olabilir mi?


Bir çok insan için, Bitcoin’in gelmesi – 2018 yılı sonuna kadar 1.2 trilyon dolarlık bir değere ulaşması beklenen kripto para karşılığı – daha hızlı çevrimiçi ödemelere göre çok daha fazlasını vaat etti. Hükümet veya merkez bankası kontrolünden bağımsız, şeffaf ve bir kullanıcı ağı tarafından düzenlenen,  bir çok kişi tarafından bitcoin’in ütopik özelliklerini destekledi.


İnsanlar için bir para birimi olarak, merkezi bir güç merkezinin manipulatif güçlerine ulaşamayacak kadar parasız bir şekilde fırladı. Bu temyiz, bankaların şüpheciliğini ve daha geniş bir kuruluşu müjdeleyen 2008 yılı mali çöküşünden kaynaklanan serpintiye denk gelen başlangıcın zamanlamasıyla güçlendirildi. Dünyada çok daha geniş bir kitleye hitap edeceği şimdiden belli olan Bitcoin zamanla dünya üzerindeki ambargoları delmek içinde kullanılacağa benziyor. Takip edilememesi bir çok problemi ortadan kaldırıyor.



 


10 yıl  önce, Bitcoin piyasaya çıktıktan sonra , para birimi genel kullanıma girmeye çok uygun değildi. Çoğu para birimi, sterlin veya dolar ile birlikte  paranızı arttırmaya yaramaz. Gerçekte, paranın büyük bölümlerinin hareketi, yatırımcıların bitcoinleri bir karda satma niyeti ile biriktirmeleri nedeniyle ve Amerika uzun vadeli işlemler borsasına girmesinden yavaşlamış, fiyatı stabil hale hatta geriye doğru gitmeye başlamıştı. Bu davranış, Bitcoin’in birincil kullanımını günlük işlemlerden ve yerine spekülasyona doğru kaydırdı. Bu da sanal para birimlerine olan güvenin azalmasına her ne kadar sebep olsada şuan durum tekrar toparlanmakta.


Ancak bir para birimi olarak bitcoin’e olan ilgi azalırken, temel teknolojisiyle ilgili merak artmıştır. Para birimine dayanan dağıtılmış defter teknolojisi, bir dizi endüstriden ilgi görmüştür. Bankalar – kullanıcıların atlamak istedikleri bitcoin organizasyonları – online ödemeleri kolaylaştırmak için teknolojiden yararlanma konusunda büyük ilgi gösterdiler.


Blockchain teknolojisi


Blockchain teknolojisi, finansal işlemlerde aracıya verilen ekstra ücretleri ortadan kaldırmayı başarmış durumda. Bir üçüncü tarafça işlenmek yerine, işlemler tüm kullanıcılara dağıtılır ve dağıtılmış bir ağdaki sayısız bilgisayar tarafından kaydedilir. Bu nedenle IBM ve Microsoft gibi teknoloji devleri tarafından “blok zinciri hizmet olarak” teklif edilen platformlar, güvenli ödemelere ilgi duyan ve tedarik zincirlerinde şeffaflığı artıran işletmelerde daha fazla ilgi görüyor.



Blockchain Facebook"un sonu olabilir mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder