2 Mayıs 2018 Çarşamba

TemaForest için tema yapma

TemaForest için tema yapma internetten para kazanmanın bir yoludur. Tabii ki para kazanabilmenin kolay olmadığı bir yöntem. Öncelikle web tasarım adına bazı noktaları bilmeniz gerekiyor. Bunlar öncelikle hangi hazır sistem üzerine tema yapacağınızı kararlaştırmak. Bu makalemde sizlere WordPress üzerine tema yapabilmenin nasıl planlalınacağını anlatacağım. Themeforest yerli ve yabancı bireysel ya da kurumsal web tasarım yapanların, ziyaret ettiği önemli bir web sitesidir. Tema fiyatları ortalama olarak 20 dolar ile 60 dolar arasında değişmektedir. Sizin de yapabileceğiniz web tasarım temalarının satılabilmesi için temanızı hazırlayıp, kendinize hesap açarak bu site üzerinden satılabilmesi sağlayabilirsiniz. Bu da tabii ki size ek gelir sağlayacaktır.


TemaForest için tema yapma Tema Hazırlamak


Web tasarım temasını hazırlamak yerine isterseniz html tema satabilir yada Photoshop formatındaki psd temaları da satabilirsiniz. Psd temaları normal web tasarım temalarından farkı html ye dökülmemiş ve son kullanıcıya ya da Web tasarımcı geliştiricilere üzerinde değişiklik yapabilme hakkını sağlayabildiğiniz şeklidir.


 


Themeforest tema yapabilmek için bilmeniz gerekenler


Öncelikle WordPress alt yapısını iyi bir şekilde öğrenmeniz gerekiyor. WordPress altyapısının dışında JavaScript CSS html jquery gibi statik ve dinamik kodlama dillerini iyi bir şekilde bilmeniz şart. Güzel bir tasarımı TemaForest için tema yapmayı tamamlayıp sonra  senkronizasyon ve renk uyumunun en iyi şekilde gelmesini sağlamalısınız. Tüm hazırlıklar bittikten sonra hazırlamış olduğunuz temaya kullanım kılavuzu yani dökümantasyon hazırlamalısınız. Daha sonra tüm hazırlıklar bitip temamızı test edip temayı tema full HD olarak kendi profilimizi altında yayınlayabiliriz.  Tüm bu işlemleri yapabilmek için bir İngilizce’ye sahip olmalıyız. Sorulan sorulara cevap verebilmeliyiz. Temanın bazı birimlerinde değişiklik yapabilmek ve son kullanıcının istemiş olduğu bazı güncelleme ve hataları düzeltebilmek için İngilizce şart.


Bilmeniz Gerekenler


Html5 programlama dilini mutlaka iyi bir şekilde öğrenmeliyiz. Responsive tasarım yapabilmek için cep telefonu tablet ve tüm cihazlrda hazırlamış olduğunuz temanın en iyi şekilde görünmesini sağlamalıyız.  Bunun dışında css  işlemlerini yapabilmek ve hazırladığımız psd dosyalarını html de çevirmek için önem teşkil ediyor. Ayrıca tüm bu işlemleri JavaScript dili ileentegre çalıştırmalıyız. Dolayısıyla JavaScript dilini iyi şekilde öğrenmeliyiz. Tüm bunları hazırlamış olacağımızı WordPress tabanlı web sitelerini uygulayabilmek için orta derecede php  dilini bilmek yeterli.


 


Tüm bu işlemleri hallettikten sonra geriye  temamız için slider eklemek kalıyor. Dolayısı ile tüm sliderları jquery ile hazırlayabiliriz. Daha kolay bir yöntem olan hazır slider programları ile hazırlamış olduğumuz psd ya da jpg resimlerin  düzenlenmesi kalıyor. Flex slider ile ücretsiz olarak slider hazırlayabilirsiniz.


Responsive menü


Responsive menü oluşturabilmek için daha önce bahsetmiş olduğum bilgilerinize burada detaylı bir şekilde ihtiyacınız olacak. Eğer isterseniz hazır programlarla bu işi halledebilirsiniz bu konuda size tavsiye edebileceğimiz en iyi program wp megamenu  programıdır.


 



TemaForest için tema yapma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder