4 Mayıs 2018 Cuma

Müzik Odası:

Bir girişim olarak Spotify, müzik dünyasına girdiği zaman, yanılmıyorsam, bir dergi de rastladığım Spotify o sıralarda sadece İsviçre ve Amerika’da kullanılıyordu. Bende bu nimetten faydalanmadan edemedim. Nasıl oldu derseniz, VPN nedir, ne değildir öğrendim ve TunnelBear gibi bir programın ne işe yaradığını çözdüm. Sonrası sürekli 14 günde bir Amerika-Türkiye arası mekik dokumalarımla geçti.  Tabii ki VPN’den bahsediyorum. Canım sıkıldığında başka ülkelerden bağlanıyordum. Bu hikaye ile birlikte hem spotify’la hemde VPN ile nasıl tanıştığımı öğrenmiş oldunuz. Gelelim yazının asıl kısmına.


Spotify ile hayat


Programlamada değerli olduğunu düşündüğüm uygulamalardan birisi de Spotify’dır. Bunun sebebi harika ve çok çok başarılı bir girişim olması, harika algoritması, herkesin parmağını ısırtan iş yapısıyla büyük oyuncuların dikkatıni çekmiş, Apple, Jay-Z ve diğer müzisyenler birleşmiş farklı girişimlerle Spotify’i alt etmeye çalışmıştı. Hala devam etmelerine rağmen Spotify’ın hayatımızdan çıkması biraz güç olacağa benziyor. Her yıl geçmiş yılda dinlediğim müzikleri veya önemli anları paylaşan Spotify, 2015 yılı için özel bir sayfa hazırlamış ve Year in Music adıyla neler dinlediğimi, mevsimlere göre şarkıları ve en’leri listelemiş. Özelleştirilmiş sayfa yapısıyla oldukça ilgi çekici olan bu olaya kayıtsız kalamadım. Bakalım ben bu yıl neler dinlemişim, en çok nelerde takılı kalmışım?


İnanması güç durumlar olabilir. Nasıl bir ruh haliyle başlamışsam (muhtemelen geçmiş finallerin etkisiyle) B.o.B’un Ray Bands’i ile yıla başlamışım. Rap müziklerini çokta dinlemem aslında. Nasıl bir kafadaysam demek ki, bunu hiç tahmin etmemiştim.


Liste


Yılın listesi bu. Ülkemize de bu sene gelen (tabii ki gitmediğim) alt-J listenin başını çekerken Arctic Monkeys üst sıralarda kendine yer bulmuş. “505” ve “I Bet You Look Good On Dace Floor” en dinlediklerimdendi. Linkin Park her zaman yer bulur kendine.


Ah, Mr.Robot. Maxence Cyrin (kimse) görmedim bile! Fakat dizi için yeniden yorumladığı parça ile yılın müzikleri listesinde kendine yer bulmuş.


Bence bu görselde gizli bir hazine yatıyor. Bakması bilenler için.


Chamber Pop ve Stomp and Holler hiç bilmediğim kategoriler. Varmış öyle bir şey.


SaH adına internette bir şarkı dışında hiç bir şey yok.


Chamber Pop: Chamber pop, also known as chamber rock, originated in the United Kingdom in the 1990s as a “reaction” against much of the alternative rock and grunge-based music of the time. (k:Wikipedia) Karşıt görüşlerin birleşmesi benimkisi de n’apalım.


486 saat veya 20 güne eş değer bir süreymiş. 2014’te spotify’da dinlediğim müzik süresinden %60 daha fazla.


Sorsan isimlerini sayamam ama dinlemişim işte, benimkisi de iş yani değil mi?


Spotify yılın müzikleriyle birlikte birde yılın önemli haberleriyle ilgili görsellerden oluşan bir liste yapmayı ihmal etmemiş. 2015 gerçekten hoş bir uzay macerasıydı evet. Umarım gelecek yıllarda keşfetmeye olan tutkumuz sönük kalmaz.


Gelecek yıla kadar unutmayı ihmal etmiyor, böyle bir yolluk da hazırlıyor anı zamanda. Böyle bir listem var, yılın ilerleyen zamanlarda paylaşırız, neden olmasın?


Aşağıya güzel müziklerden oluşan bir liste bırakmayı ihmal etmiyorum. Bir sonraki yazıda görüşene dek, hoşçakalın!



 


 



Müzik Odası:

1 yorum:

  1. I am extremely greatfull to you as you shared this.I am recently developing associate app hulu spotify that is you would possibly have an interest to appear thereon

    YanıtlaSil