13 Mayıs 2018 Pazar

Bel ağrısı nasıl geçer

Bel ağrısı nasıl geçer: Bel Ağrısı herkes tarafından yaşanan sık bir durumdur. Ağrı omuzlara doğru yayılıyorsa sırt ağrısı olarak kabul edilir. Her yaştan insan bu rahatsızlıktan etkilenir.40 yaşından sonra daha fazla görülür, ilaç tedavilerinin dışında bitkisel çözümlerde işe yarayabilir.


Bel ağrısı sebepleri


Bel ağrısı nedeniyle bazı hareketlerde zorlama olabilir. Hareketsiz kalınmamalıdır. Kasları çalışması bu adamların ısınmasını sağlayarak ağrının hafiflemesini sağlayabilir. Hareketsiz kalmak kasların kasılmasını neden olur ve hareket etmekte güçlük yaşanır. Bel ağrısına ve kas ağrıları da kullanılan en etkili çözümlerden birisi sıcak ve soğuk komprestir. Bel ağrısı nasıl geçer ? İlk gün soğuk kompres ve daha sonra sıcak kompres uygulanır. Yaklaşık yarım saat kadar uygulanması önerilir. Sıcak bir banyo yapılarak ta sıcak kompres uygulamasına girilerek rahatlama sağlayacaktır Buz doğrudan cilde uygulanmamalıdır. Bir havlu veya bez parçasına sarılarak uygulanabilir. Tahriş etmeme açısından çok önemlidir. Bel ağrısı egzersizleri kaslarda gerginlik ağrının temel nedenidir.


Bel ağrısı nedenleri


Stres ya da zihinsel stres nedeniyle ağrı oluşabilir. Meditasyon ve yoga gibi hareketleri uygulanması önerilir. Bu hareketler ve tekniklerin yanı sıra nefes egzersizleri de doktorlar tarafından tavsiye edilir. Stres kontrol altına alınarak ağrı hafifletilir ve yorucu egzersizlerden kaçınmak gereklidir. Bel ağrısını hafifletmek için bir süre  otururken minder desteği alınmalıdır. Sert zeminlerde otururken mutlaka bel minderi kullanılmalıdır. Aynı pozisyonda oturulmamalı, arada bir hareket edilmelidir. Yüzmek belağrısından kurtulmak için en etkili çözümdür. Bel ağrısı çeken kişilere yüzme egzersizleri yapmaları önerilir. Sırt üstü yüzme ve yüz üstü yüzme egzersizleri yapılarak bel fıtığı ve bel ağrılarının geçirebildiği doğrulanmıştır. Bunun sebebi bel ağrıları ya da bel fıtığından kurtulmak için sırt ve bel kaslarını çalıştırarak, omurga ve diğer eklemlerdeki ağrıları en aza indirmekten geçiyor. Doğru pozisyonda uyumak, uzanmak, ağrıların azalmasında etkili bir çözümdür, yanlış duruş veya pozisyonlar, ağrılara neden olacak sebeplerdir.


beli ağrıyan nasıl yatmalı ?



 


bel ağrısı sebepleri


Özellikle mesleki hastalıklar, çok ayakta durmak ya da bilgisayar ile ilgili mesleki hastalıklar içeresinde çok fazla oturmak bel ve boyun kısmının hareketsiz şekilde uzun süre kalmasından kaynaklanır.  Bel ağrısı sıkıntısı olan kişiler kesinlikle ağır taşımamalı ağır kaldırmamalıdırlar.  Aksi halde çok şiddetli ağrılara maruz kalabilir ve bu durumda hızlıca doktora başvurmak gereklidir. Bacaktan güç alınmalı, bel bölgesi sağlama alınmalıdır.


Eski yataklar koltuklar, ağrılara neden olacaktır. Uyuduğunuz yatağı mutlaka ortopedik yatak seçilmelidir. Bunun içinde ağrının sebebi ve şiddetine göre ortopedik yatak seçilmelidir.  Bu noktada doktordan yardım alınmalıdır. Belimize ve sırtımıza uygun ve uyumlu destek sağlayan yataklar alınmalıdır. Yataktaki duruşumuza, hareketimize göre yatakların alınması Ağrıyı engeller sırt ve belin sağlamlığı için spor yapılmalıdır. Karın kasların ve sırt bel kaslarını güçlendirmek için bolca egzersiz yapılmalıdır. Kalsiyum ve D vitamini, kemiklerin güçlenmesini sağlar.  Omurga sistemini korur. Yeşil yapraklı sebzeler, yoğurt süt gibi besinler alınmalıdır. Güneş ışınlarından da  D vitamini eksikliği giderilir.


 Bel ağrısı tedavisi


Yüksek topuklu ayakkabılar giyilmemelidir. Sırt ve bel bölgelerini zorlar. Tutulma ya da yanlış bir hareket neticesinde çıkabilir.Başlıca sebepleri ise omurilik ve sinirler, alt sırt kasları, diskler ve omurga arasındaki bağ, bel çevresindeki deri, iskelet enfeksiyonuna sebep olabilir.  Sırt ağrısına iyi gelen yataklar kullanın. Visko yataklar sırt ağrısını kesmede etkilidir.  Ortopedik yataklarda sırt ağrılarında etkili olacaktır.  Çok fazla ayakta durmakta bel ağrısını tetikler. Masa başı işi ile uğraşıyorsanız, destek yastığı  kullanmak faydalı olacaktır.  Dik oturmak en uygun duruştur.


Ofisteki sandalyelerde oturuyorsak oturuş şeklimize dikkat etmeliyiz. İyi bir duruş, oturuş pozisyonu bel ağrısını önlemede faydalı olacaktır.  Kemiklerin güçsüz olması sırt ve bel ağrılarının nedenleri arasındadır. Güçlü kemikler için mutlaka D vitamini diğer vitaminler alınmalıdır. Yatarken bacaklarımızın altına yastık koyarak, basıncı azaltırız ve bel bölgesinin rahatlamasını sağlarız.  Belimizin veya sırtımızın ağrıları belli hareketleri yapmamızı zorlar, buda kişide rahatsızlık yaratır. Önemli olan gün içinde hareketli kalmaktır. Bu o kadar zor bir durum değildir.  Kişi kendi sağlığı için fedakârlıklar yapmak zorundadır. Birinci ana temel ise üşenmemek, iş ortamında masa başında devamlı oturarak iş yapıyorsanız, biraz vakit ayırarak öğle saati 15 ya da 20 dakika hareket etmek önemlidir.  Spor yapmak yada egzersiz çok önemlidir.  Aşağıdaki videolar size egzersiz ile bel ağrılarını ve bel fıtığında kullanılması gereken egzersizleri göstermektedir





Bel ağrısı nasıl geçer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder