2 Mayıs 2018 Çarşamba

ASP.Net MVC3 ile pjax kullanımı

ASP.Net MVC3 ile pjax kullanımı için pjax projesi ile çalışmaya başlayacağız. Bu noktada Asp.net ile birlikte kullanıp sizlere bu noktada rehberlik edecek bazı bilgileri paylacağım.. Basit bir asp.net mvc3 projesi desteği pjax’a sahip olmak için yeterli değildir.


ASP.Net MVC3 ile pjax kullanımı


Pjax, sayfanızın bir bölümünü yeniden yüklemek için ajax kullanır. Bu yeni bir şey değil, pjax’ın “p” kısmı pushState’i temsil ediyor. PushState, karma değerlerle uğraşmadan tarayıcınızın geçmişini değiştirmenize izin veren yeni bir Html5 özelliğidir. Yani, pushState size, IE gibi tarayıcılar için geleneksel bir deneyim sunarken, sayfanızın bir bölümünü güncellemek için ajax kullanmanın hızını artırır. Firefox 4+, Safari 5+, Chrome 8+, iOS 4+ ve Android 2.2+’ler pushState’i destekliyor.Sürümüm Ruby örneği kadar seksi olmasa da, basittir ve javascript gibi şeyler için içerik bölümlerini kullanmaya devam etmenizi sağlar. Yalnızca görünümler için düzenimin belirtildiği _ViewStart.cshtml dosyasındaki X-PJAX başlığını kontrol ediyorum. X-PJAX başlığı belirtilirse, görünümler chromsuz bir düzen kullanmalıdır. Aksi takdirde, normal düzeni kullanmalıdırlar.


_ViewStart.cshtml dosyası


 


 if (Request.Headers["X-PJAX"] != null) 
Layout = "~/Views/Shared/_PjaxLayout.cshtml";
else
Layout = "~/Views/Shared/_Layout.cshtml";

}

_PjaxLayout.cshtml düzen dosyam çok basit ve sadece sayfa başlığı ve içerik gövdesi bölümü için bir etiket içeriyor:


<title>@ViewBag.Title</title>

@RenderBody()


Diğer Bilgiler


Sayfada çalışması gereken javascript’iniz varsa, @RenderBody () öğesinden sonra @RenderSection (“Script”, false) kolayca ekleyebilirsiniz. Sadece pjax eklentisinin sayfada sadece bir kapsayıcıyı güncellediğini unutmayın. Dolayısıyla, güncellenmesi gereken birden çok html içerik bölümünüz varsa, bunları tek bir çağrıda güncellenebilecek bir  üst bir sınıf ile çalıştırmanızda fayda bulunur.




ASP.Net MVC3 ile pjax kullanımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder