9 Mayıs 2018 Çarşamba

Boot Camp nedir

Boot Camp, Apple’in Mac OS X’inde bulunan ve Microsoft Windows işletim sistemlerini Intel tabanlı Macintosh bilgisayarlara yükleme konusunda yardımcı olan bir çoklu önyükleme yardımcı programıdır. Bios‘da herhangi bir ayar yapmaya gerek yoktur. Bu yardımcı program, kullanıcılara, sabit disk sürücüsünün zararsız disk bölümlemesi (gerektiğinde mevcut bir HFS + bölümünün yeniden boyutlandırılması dahil) ve Apple donanımı için Windows aygıt sürücülerinin yüklenmesiyle işlevini görmenizi sağlar.. Yardımcı program ayrıca önyükleme işletim sistemini seçmek için bir Windows Denetim Masası uygulaması yükler.


Boot Camp ‘ın 6 sürümünden önceki versiyonları Windows XP ve Windows Vista’yı destekliyor. Boot Camp 6.0, Windows 10’u destekliyor. Boot Camp 6.1 Mac OS X 10.12 Sierra Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10’un Mac OS X için Boot Camp 4.0 10.6 Mac OS X’e kadar Snow Leopard 10.8 Mountain Lion sürümü 10.8.2 sadece Windows 7’yi desteklemektedir.


Mac’e Windows Kurmak


Mac’te Windows 10’u kurmak, bir USB flash sürücü ve Microsoft tarafından sağlanan Windows 10’un ISO dosyası gerektirir. Boot Camp, Mac önyüklenebilir bir yükleme diski olarak flash sürücüyü yeniden biçimlendirir ve hedeflenen Mac bilgisayarına yönelik donanım sürücülerini yüklemek için Windows 10’u kurulum komut dosyaları ile birleştirir.


Mac her zaman en son kullanılan başlangıç diskinden önyükleme yapar. Başlangıçta seçenek tuşunun (⌥) basılı tutulması, önyükleme yöneticisini açar ve kullanıcının hangi işletim sisteminin başlamasını seçmesini sağlar. Apple olmayan bir klavye kullanırken, alt anahtar genellikle aynı eylemi gerçekleştirir.


Daha eski Mac’lerde, işlevselliği EFI aracılığıyla BIOS öykünmesine ve GPT ile MBR arasında bir bölüm tablosu bilgi senkronizasyonu mekanizmasına destekler.


 


Gereksinimler


Mac OS X 10.7 Aslan ve Mac OS X 10.8 Mountain Lion

Apple’ın Boot Camp sistem gereksinimleri, Mac OS X 10.7 Lion ve Mac OS X 10.8 Mountain Lion için aşağıdaki gereksinimleri listeler:


8 GB USB depolama aygıtı veya Mac donanımı için Windows sürücülerini yüklemek için MS-DOS (FAT) olarak biçimlendirilmiş harici sürücü

İlk kez yükleme için 20 GB boş sabit disk alanı veya önceki bir Windows sürümünden yükseltme için 40 GB alana ihtiyaç duyar.


Aşağıdaki listede olan işletim sistemlerinin bir iso imaj dosyası.


Windows 7 Home Premium, Professional veya Ultimate (yalnızca 64 bit sürümleri)

Windows 8 ve Windows 8 Professional (yalnızca 64 bit sürümleri)

Windows 10 Home, Pro, İş İstasyonu, Eğitim veya Kurumsal için Pro (yalnızca 64 bit sürümleri)


 


Boot Camp indir



Boot Camp nedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder