14 Mayıs 2018 Pazartesi

Cannot Find One or More Components. Please Reinstall the Application Hatası çözüm

Cannot Find One or More Components. Please Reinstall the Application Hatası çözüm için sırası ile yüklenmeyen paketler dahilinde çakışmaya sebep olmuş bazı paketleri kapsar. Öncelikle visual studioyu kurup sonra sql server’ı kurmaya çalışırsanız karşınıza gelecek hatalardan biri olma özelliğine sahiptir.  SQL Server Management Studio’yu (SSMS) başlatmaya çalıştığımda , bana aşağıdaki gibi hata veriyordu.



Cannot Find One or More Components. Please Reinstall the Application Çözüm


 


Mesajda belirtildiği gibi, SSMS’yi yeniden yüklemeyi zaten denedim, ancak hata giderilmedi. En az 5 kere denememe rağmen bir sonuç alamadım. İnternet okuduğum bir çok makale sonucunda aşağıdaki çözümün hatayı giderdiğini tespit ettim.


Hata Visual studio shell‘ den kaynaklanıyordu. Sql Server Management Tools, Visual studio shell bağımlı olarak çalışıyor. Daha önce de belirttiğim gibi, SSMS sürümüm 17.1 idi ve Visual studio shell 2015 hatalı olması bütün problemimizin ana sebebidir. Bu yüzden onararak hata aşmalıyız.


Sırası ile aşağıdaki adımları yapalım.


1- Bilgisayarınızdan denetim masasına gidin.


2- Program ekle kaldır bölümüne gidin


3- Visual studio shell 2015’i bulup değiştir düğmesine basın.


4- Karşımıza çıkan menüde onar düğmesine basın.


Tüm işlemler bittikten sonra Sql Server Management Tools’u yeniden kurun ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Tüm işlemler bittikten sonra Sql Server Management Tools’un çalıştığını sizde göreceksiniz. Bu hata bir çakışmadan yada daha sonra yüklenilen bir programın tekrar dosyaları yazmasından kaynaklandığını söyleyebilirim.


 



Cannot Find One or More Components. Please Reinstall the Application Hatası çözüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder