5 Mayıs 2018 Cumartesi

Jetpack HTTP 403 Hatası ve Çözümü

Jetpack HTTP 403 Hatası ve Çözümü WordPress’te çokça kullanılan ve işe yaran eklenti olan Jetpack’te karşılaştığım bir sorunun çözümünü anlatacağım.

Önceleri çok güzel çalışan eklenti, kendisine gelen güncellemeyi aldıktan sonra öncde HTTP 500, “site_inaccessible” hatası alırken, sonrasında HTTP 403 hatası almaya başladı. Uzun süren araştırmalarım sonucunda çözümünü buldum.


Jetpack HTTP 403 Hatası ve Çözümü


Öncelikle site_inaccesible ve HTTP 403 hatası almanızın sebebi Jetpack eklentisinin kullandığı xmlrpc.php adlı dosya uzantısına erişememesi. Bunu kontrol etmek için ; www.siteisminiz.com/xmlrpc.php adresine girin. Karşınıza bir hata sayfası çıkıyorsa demek ki sorunu çözmeye bir adım yaklaştık. Sorunu tanımak çözmenin yarısı.


Bu adımdan sonra yapabileceğimiz üç şey var;


Öncelikle FTP Server’dan (umarım FileZilla’nın ne olduğunu biliyorsunuzdur, yoksa bu adımı atlayabilirsiniz.) wordpress’i kurduğunuz dosyalara erişip bahsi geçen php dosyasının olduğunu kontrol edin. Eğer yoksa ekleyip tekrar jetpack’i çalıştırmayı deneyin.



  • Önceki adım çalışmadıysa cPanel’e girin. Dosya yöneticisine girerken dosyaları web kökü olarak görmek istediğiniz seçeneği işaretleyin. Gizli dosyaları göster kutucuğunu doldurmayı ihmal etmeyin.


 


Ardından öncelikle indirdiğiniz xmlrpc.php dosyasını ekleyin. Sonrasında .htaccess dosyasını düzenlemeye başlayın. Kodların içinde sayfayı erişmeyi engelleyen bir kod vardır. Onu silin ve jetpack’i çalıştırmayı tekrar deneyin.

(İlginç bir şekilde HTTP 500 hatası aldığımda bu kodu yazdım, hata değişti, bir hafta sonra bu kodu silince problemim düzelti. Öncesinde hata neredeydi bilmiyorum? )



  • Son olarak Jetpack’in tavsiye ettiği gibi host sağlayıcınız ile iletişime geçip probleminizi bildirin. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

Eğer yazıyı beğendiyseniz ve işinize yaradıysa yorum bırakmayı lütfen ihmal etmeyin. Bir sonraki yazıda görüşene dek, hoşçakalın.


Dikkat! Bu soruna bulduğum çözüm herkes için geçerli olmayabilir, sorununuz farklı bir nedendir kaynaklanıyorsa lütfen “yea benimki olmadı o zaman niye yazdın bu yazıyı RERORÖ” gibi mesajlar atmayınız. Sorunlarınıza uygun olduğum zamanda cevap veriyorum, gerekli durumlarda teknik desteğe ulaşmanızı tavsiye ederim.



Jetpack HTTP 403 Hatası ve Çözümü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder