Basur belirtileri nelerdir: Anüs ve alt rektum da şişmiş ve iltihaplı damarlarıdır. Damarlar bağırsak hareketlerini sonrasında sonrasın da bölgede yoğunlaşan baskı sebebiyle şişebilir. Şişen damarlar rektum içindeyse iç mahsur dışında ise dış basur olarak belirtilir en sık görülen belirtisi ise anüsteki kaşıntıdır. Yaygın olan bir hastalık türüdür 40 50 yaş arası yetişkinlerin yarısında görünür. Otururken şişen damarların ve yapmış olduğu basıncın artması nedeniyle yaşanan ağrılar ve kanamadır. Beslenme alışkanlıklarımız da basura sebep olan damarlar normale döndürülemezse cerrahi müdahalenin de bulunduğu tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.
İç basur rektum içinde olduğu için şişen damar gözle görülmez. Aşırı büyümediği zaman herhangi bir rahatsızlığa neden olmasada basurun belirtileri vardır. Çıktığımızda görülebilir kabızlık nedeninden dolayı sertleşen anüsü zorlamakta olan dışkı şişen damarların olduğu yönden geçerken, kanama durumuna yol açabilir kanamalar ise basur nedeniyle ortaya çıkan ağrıların şiddetlenmesine sebep olabilir. Uzun süre oturulan durumlarda aşırı derecede sıcak damarlar basınçtan dolayı ağrının şiddeti de artar.Bu hastalığın adı Hemoroid’dir. Hemoroid iki türlüdür.İç hemoroid ve dış hemoroid.
Basur Belirtileri Nelerdir ?
Kaşıntı iç basurun verdiği belirtidir. Şişen damarların içinden bir sıvı sızar, sızan sıvı bir tür iltihaptır ve çevresinde bulunan deriyi tahrişe sebep vererek kaşıntı olmasına neden olur. Tuvalete çıktıktan hemen sonra tekrar tuvalete çıkma nedeni hissedebilirsiniz. Şişen damarlar kalın bağırsağın anal kanal baskı yapması nedeniyle görünür basur büyüklüğü ne kadar ise o kadar rahatsızlık artar. Basur tamamen bir sorundur ama herkes de aynı ağrı şiddeti görünmez. Ağrının olması için damarların çevresindeki kastlar tarafından basınca maruz kalarak şişmesi gerekir ve şiddetli sürekli ağrılara maruz kalırız. Şişen ve otururken basınca dayanamayan damarlar zorlamayla kanayabilir.
Hemoroid belirtileri nelerdir
Basura yol açan sebeplerden biride doğuştan gelen bir durumdur. Damarların doğuştan zayıf olması basurun nedenini ortaya koyar.
Bu nedenler ise alkol kullanmak.
Hareketsiz bir yaşamın içinde olmak.
Makat bölgesine zarar verebilecek spor gibi aktiviteler yapmak.
İşimizin gereği sürekli oturarak çalışmak.
Lifli gıdalarla yeterince beslenmemek
Belli faktörlerdir basuru çıkış sebepleri ise kronik kabızlık ve ishal kötü beslenme alışkanlığı tuvalet ihtiyacını erteleme tuvalette uzun kalmak, sürekli oturmaktır.
Basura ne iyi gelir
Basura iyi gelmesi için yapılacak durumlar ise meyve sebze gibi zengin gıdalar almak lifli tahıllı köpek ekmekleri tüketmek yüzme koşma gibi spor aktiviteleri yapmak belirli saatlerde her gün tuvalete girmek kahve çay gibi gıdalar dan kaçınmak. Dar olan iç çamaşırlar kullanmamak ve kişisel temizliğimize özen göstermek iyi gelebilecek hususlardandır tüm uyguladığınız çabalara rağmen eğer basurdan kurtulamadıysak yapılabilecek en önemli durum uzman doktorlar başvurarak cerrahi yöntemle kurtulmaktır.
Ameliyat olana kadar basur kesici bitkisel çözümleri denemektir. Bunu yaparken de merhemle bir bezle dikkatli bir şekilde yapılır. Açık kırmızı olan kanamalarda ise akla ilk gelen sebep basur kanamalarıdır ve bu durumda olan kişiler mecbur kalmadıkları halde bile doktora gitmemekte diğer tedavisinin gecikmesi hayati önem değerindedir. Hastalık erken teşhis edildiğinde hasta tarafından daha değerli olabilir bir an önce hekime gitmek de fayda bulunmaktadır. Ağrısız bir yaşam için kendimizde oluşan rahatsızlıklardan dolayı mutlaka hekimlere gidilmeli hastalıklarımız için erken tedavi başlanmalı aksi takdirde hastalıklarımızın artmasına ve işin içinden çıkılmaz bir boyuta gelebileceğini düşünmeliyiz.
Evde Basurdan Kurtulma
Son olarak eğer basurunuz varsa evde uygulayabileceğiniz 1 küçük öneri sizleri bu hastalığın ağrılarından kurtarmaya, sızlamasına, kıç üstü otururken ağrılarınızı aza indirebilecek çözümlerdir.
1.Makat bölgesindeki basur olan bölüme banyoya girerek kova yada leğen vasıtasıyla dayanabileceğimiz kadar olan sıcak suya kıç üstü en az 15 dakikan az olmayacak şekilde mümkünse 30 dakika sıcak suya oturarak basurunuz ağrısını geçici olarak kaybedebilirsiniz.
Bunu yaparken 15 dakikada su soğuyacağı için mümkünse siz otururken sıcak su takviyesi yapmaya devam ederken leğende basurlu bölgenizin sıcak suya temas edebileceği şekilde suda oturun.Ortalama 20 dakikak sonra ağrılarınızda kurtulacağınıza emin olabilirsiniz.Buradaki formül, sıcak suyla damarlar yumuşatma ve ağrıları gidermedir.Şimdide geçmiş olsun dileklerimizle.
Basur belirtileri nelerdir Hemoroid
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder